Hääkengät, osa 1/2

Varpain jaloin

Olen ymmärtänyt, että usein hankitaan ensin puku ja sitten siihen sopivat kengät. No, minä tein aivan päinvastoin. Hääkengät oli yksi ensimmäisistä hankinnoistani. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt edes minkä tyylisen, värisen tai pituisen puvun haluaisin häissä päälleni pukea. Mutta eihän sellaisia kenkiä voi ohitta, jotka todella saavat sydämen läpättämään!

Olimme viime talvena Turussa pikavisiitillä mieheni työkuvioihin liittyen. Toisinaan kun produktiot vievät häntä pitkiksi ajoiksi pois kotoa, lähden lasten kanssa mahdollisuuksien mukaan pyörähtämään lyhyellä kaupunkilomalla viettääksemme hieman enemmän aikaa yhdessä. Kävellessäni kaupungilla miestä ja taaperon päiväunta odotellen, osui silmiini täydelliset nuderoosat korkokengät. En malttanut olla sovittamatta näitä kaunokaisia, vaikka koron korkeus olikin jotain aivan toista kuin useimiten jalastani löytyvissä tennareissa ja ballerinoissa.

Pyörin siinä talvitakissani jalka kauneimmassa korkokengässä, jota koskaan olin pitänyt ja mietin voiko hääkengät ostaa jo enen kuin hääpäivä on lyöty lukkoon. Olin myöskn ajatellut panostaa merkkikenkiin, mutta nämä veivät sydämeni. Varasin kengät seuraavaan päivään ja pidin whatsup-palaveria kaasojeni kanssa ja intoilin kengistä puhelimessa äidilleni. Viisaiden naisten neuvosta päätin lunastaa kengät omakseni seuraavana päivänä ennen kotiin lähtöä.

Kevään aikana aloin harjoittelemaan korkokengillä kävelyä hieman matalammissa koroissa. Kopinani herätti hilpeyttä työkavereissa, jotka monet ovat tottuneet näkemään minut lähinnä tennareissa tai villasukissa. Huomasin miten korot tekevät olosta ryhdikkään ja naisellisen olipä sitten pukeutunut farkkuihin tai kellohelmaan. Salaa nautin tuosta naisellisuudesta, vaikka villasukissa vihdynkin. Hääkenkiä olenkin sitten ajanut sisään pikkuhiljaa mm. ensi-iltajuhlissa.

Syksyn aikana aloin kuitenkin pohtimaan jalkojeni jaksamista korkeissa koroissa. Tajusin, etten mitenkään jaksaisi seistä ja tanssia huimissa koroissani koko päivää ja yötä. Ja totesin tarvitsevani myös toiset matalammat hääkengät. Niiden suhteen palaan asiaan sitten toisessa postauksessa.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Tamariksen kengät on hyviä! :)

iidis
Varpain jaloin

Kommenttisi oli jotenkin päässyt menemään minulta ohi. Anteeksi!

Nyt jo useammat juhlat näissä kengissä juhlineena, voin yhtyä mielipiteeseesi suurin sydämin. Olin pelännyt, että näin korkeilla koroilla kokemattomat jalkani kipunoisivat tuskasta illan päätteeksi, mutta aina olen päässyt omin jaloin kotiin eikä seuraavana aamunakaan ole jalkoihin sattunut. En malta odottaa, että pääsen pukemaan nämä kengät jalkaani oikean helman kanssa pukuni sovituksissa <3

Kommentoi