Itsenäisyyspäivän porkkanakakku (V)

VEKURI

 

Pelkäsin, että leivonta olisi hankalaa ilman kananmunia ja muita eläinperäisiä tuotteita. Ensimmäinen tekele oli eräänlainen kakku, johon halusin hyödyntää jääkaapissa pitkään seisseen kesäkurpitsan ja kuivakaapin jämiä. Maku oli ihan hyvä mutta koostumus.. mielenkiintoinen. Poikaystävä nauroi ja valitti, että kakku jää kitalakeen kiinni. Paremman puutteessa ja kahvin kanssa sain sen lopulta syötyä. Ensimmäisen epäonnisen kakun jälkeen vegaaniset leipomukset ovat onnistuneet hyvin. Suosikki on ollut porkkanakakku, jonka muokkasin chocochilin sadepäivän porkkanakakusta. Resepti on ilmeisesti alunperin Saara Törmän Saa vaivata -kirjasta.

 

Ainekset

4,5 dl porkkanaraastetta

2,5 dl (fariini)sokeria

2 dl rypsiöljyä

1 dl soijajogurttia

0,5 dl soija- tai kaurajuomaa

4,5 dl vehnäjauhoa

1 dl mantelijauhoa

1,5 tl soodaa

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

0,5 tl suolaa

Kuorrutus

300 g Oatlyn på Mackan-tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Raasta porkkanat (koosta riippuen n. 5kpl).
  3. Sekoita kulhossa sokeri, öljy, soijajogurtti ja kaura/soijajuoma.
  4. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita.
  5. Yhdistä ainekset ja kääntele vain sen verran, että saat ne sekaisin.
  6. Lisää joukkoon porkkanaraaste.
  7. Kaada taikina (voideltuun ja jauhotettuun) vuokaan ja paista noin. 45 minuuttia.
  8. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja levitä kakun päälle, kun pohja on jäähtynyt.
  9. Koristele esim. hasselpähkinärouheella tai sitruunankuorella.

Niin hyvää!

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Tätä täytyykin kokeilla, kiitos reseptistä! <3

Kaura (Ei varmistettu)

Tää menee testiin. Kiitos ohjeesta. :)

henriiikka
VEKURI

Toivottavasti maistuu! Meinasin just ottaa iltapalapalan kakkua :)

Kommentoi