Luonnollista ihonhoitoa – kuinka pääsin eroon omasta aknestani

Kärsin joskus lukioikäisenä yht äkkisestä aknesta. Kesti pitkään löytää oikeat tuotteet omalle iholle, jotta iho rauhoittuisi. Kävin ihotautilääkärillä ja testasin kaupasta varmaan jokaisen purkin joka oli tarkoitettu epäpuhtaalle iholle. Join paljon vettä, muutin ruokavaliota, vähensin meikinkäyttöä… Kaikki tuntui niin loputtomalle ja uuvuttavalle ja googlettelin asiaan vinkkejä varmaan päivittäin. En ole missään nimessä mikään alan ammattilainen tai tiedä ihon hoidosta sen enempää kuin moni muukaan. Mutta voin kertoa mikä toimi minulle. 

  • Ensimmäiseksi jätin ruokavaliostani pois eläinperäiset tuotteet – söin siis niin vegaanisti kuin vain tilanne salli. Kiinnitin myös huomiota ruoan laatuun, vältin roskaruokaa ja keskityin syömään paremmin.
  • Tein myös päätöksen mikä ahdisti silloin. Lopetin meikkivoiteen käytön. Päätin, että käytän epäpuhtauksien peittämiseen luonnonkosmetiikkaa ja peitevoidetta meikkivoiteen sijaan. Oli kesä, joten halusin antaa ihon hengittää. Huuhdoin kasvoja vedellä aina kun olin hikoillut, ettei hiki jäisi muhimaan kasvojen pinnalle.
  • Ostin puhdistusaineeksi Lushin Fresh Farmacy – kasvosaippuaa. Tämä tuote rauhoitti ihoani niin paljon. Pesin tällä kasvoni joka ilta ja aamuin huuhdoin kasvot vain vedellä. Lushilta saa muuten ilmaisia testereitä, joten kannattaa kysäistä tästä liikkeessä.
  • Käytin melkein jokaisesta Prismastakin löytyvää Laveran Basis Sensitiv Moisturising Cream – kosteusvoidetta. Tätä laitoin myös iltaisin. 

Nämä muutokset auttoivat hiljalleen. Mun epäpuhtaudet oli siis oikeasti isoja punaisia finnejä, jotka olivat todella kipeitä. Ja niitä oli todella paljon kaikkialla kasvoissa. Koitin myös lääkekuureja ja minulle määrättiin myös ajoittaan antibiootteja, mutta jälkeenpäin kun mietin en tiedä olisiko kannattanut odottaa vielä hetki ennen kuurien aloittamista. Ne ovat usein todella rankkoja ja ainakin oma ihoni reagoi niihin alkuun todella negatiivisesti ja oireeni paheni. En siis missään nimessä sano, etteikö apua kannata hakea tai lääkäriä konsultoida näissäkin asioissa. Siitä voi olla todella paljon apua. 

Hah – muistui myös mieleen, että välillä kasvojani auttoi (erityisesti punoitukseen) tomaatti. Hieroin tomaattia ihooni ja annoin sen vaikuttaa hetken, kunnes huuhtelin vedellä kaiken pois. 

D5DE2E30-01B4-4853-8A28-D6AA2B0E0F25.JPG

Mutta! Nyt, kun ihoni on ollut jo muutaman vuoden paljon paremmassa kunnossa aloin haluta jotain muuta. Raskauden jälkeen en vaan voi enään tuoksun takia käyttää kyseisiä puhdistusaineita vaikka kuinka niistä pidänkin. Googlettelin eri luonnonkosmetiikka merkkejä kunnes löysin itselleni aivan uuden merkin Herbivore. Nämä kyseiset tuottee mitä olen itse käyttänyt on ihania! Ostin siis kasvosaippuapalan, seerumin Prism sekä kosteusvoiteen Pink Cloud. Ihoni on niin pehmeä sekä tasaisen värinen. Jännitin aluksi, että ihoni reagoisi huonosti, mutta onneksi ei. Plussaa myös siitä, että paketit ovat pääosin lasia eikä muovia! 

Lisäsin myös ihonpuhdistusrutiiniini Foreon Luna Minin. Tämä toimii ihanasti Herbivoren kasvosaippuan kanssa ja tuntuu, että se puhdistaisi iholta pois esim. meikin paremmin. Kaiken lisäksi sen käyttö vie kerrallaan vain minuutin ja patteriakun on luvattu kestävän todella pitkään. Iltainen kasvojen puhdistus tuntuu pieneltä spa- hetkeltä ja nautin siitä niin paljon. 

2A04913B-ED29-4D45-A691-202639FD7EB9.JPG

Joka tapauksessa iho muuttuu aina ja siitä on tärkeää pitää hyvää huolta. Iho on ihmisen suurin elin ja moni ei aina muista kuinka paljon sen läpi imeytyy esimerkiksi kemikaaleja. Epäpuhtauksia tulee ja menee ja ne voi olla myös suuri suru, jonka tajuan niin hyvin. Mutta omaa itseä pitää muistaa rakastaa niistä huolimatta. Tiedän, että on näin myöhemmin puhtaalla iholla helppoa todeta näin, mutta jokainen on kaunis ja hyvä oli iho kuinka epäpuhdas tahansa. Tätä koitin muistuttaa itsellenikin, kun ihon kunto tuntui painavan mieltä. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *