Paahdetut kikherneet

IMG_5827.JPG

Jotain niin hyvää, niin nopeaa, niin yksinkertaista ja niin addiktoivaa – uunissa paahdetut kikherneet! Olen aina rakastanut kaikenlaisia papuja, mutta nyt vielä enemmän. En muista milloin tein näitä ensimmäisen kerran. Joka kerta, kun saan kikherneet ulos uunista niitä syödään jo suoraan pelliltä. Näiden napostelua ei vain pysty lopettamaan..! 

IMG_5821.JPG

Kikherneissä on huima määrä kasviproteiinia sekä kuitua. Noin 2,5 dl (noin 164g) kikherneitä on 15 grammaa proteiinia ja 12 grammaa kuitua – mieletöntä! Lisäksi kikherneissä ei ole YHTÄÄN kolesterolia nostattavaa rasvaa. Kikherneet ovat myös loistavia tyydyttämään nälkää ja pitämään syöjänsä kylläisenä. Ainiin lisää plussaa – eläimiä ei kuole tässä ollenkaan ja kikherneet on super halpa ruoka! Plant Power coming your way! 

IMG_5823.JPG

Voin luvata, että resepti toimii millä tahansa maustekombinaatiolla! Olen myös tehnyt näitä ilman öljyä sekä öljyn kanssa. Öljyä lisäämällä lopputulos on rapempi. Rapeampia kikherneistä saa myös kuivaamalla ne huolellisesti ja yksinkertaisesti pitämällä niitä uunissa kauemmin. Siis, jos vain malttaa…

IMG_5822.JPG

Helpot paahdetut kikherneet

2 pkt (a 290g) kikherneitä

noin 1,5 tl valkoviinietikkaa (tai oliiviöljyä)

noin 2 rkl silputtua tilliä

2 rkl sipulimaustetta

suolaa & pippuria

tai

1,5 tl oliiviöljyä

 mitä tahansa mausteita (paprikaa, juustokuminaa, chiliä, mausteseoksia…)

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo lävikössä kikherneet ja kuivaa talouspaperilla tai liinalla. Siirrä kikherneet kulhoon ja lisää haluamasi neste, sekoita. Lopuksi lisää halutut mausteet. Voit maistaa kikherneitä jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa lisätä mausteita. Maku syvenee uunissa hieman. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja nosta lämpötila lopuksi 250-asteeseen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Varo polttamasta kikherneitä. Kikherneitä kannattaa myös sekoittaa ainakin kerran paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. 

 

IMG_5824.JPG

Pro tip: Kaikki herneet, linssit ja pavut kannattaa aina ennen käyttöä huuhtoa hyvin. Niistä irtoava vaahto on usein syy sille, miksi ne käyvät niin monen mahaan. Vaahto lähtee helposti vedellä huuhtelemalla. = Fart free life, you may thank me later. 

Pro tip 2: Olen myös nähnyt reseptejä, jossa kikherneistä saatiin rapeita ilman öljyä kuorimalla niistä ennen paistoa niiden ”kuori” pois. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *