Vegaaninen pavlova

IMG_6020.JPG

Mum, well done, I’m awesome ehehe. Eivaan, ihan tosissaan, hyvää äitienpäivää äiti!  Maailman tärkein ihminen. Meidän äitienpäivän brunssipöytää koristi tänä vuonna yksi kauneimmista kakuista, pavlova. Olen tehnyt pavlovaa monta kertaa, mutta aina ennen kananmunan valkuaisista. Tällä kertaa vihdoin vaihdoin valkuaiset aquafabaan (- mihin?! Säilykekikherneiden liemeen)IMG_6016.JPG

Pavlova on mielestäni helpompi ja vaivattomampi tehdä kikherneiden liemestä kuin kananmunasta. Ensinnäkin, aikaa kuluu huomattavasti vähemmän. Vaahdon vatkaa helposti alle kymmenessä minuutissa. Toiseksi, prosessissa on vähemmän vaaroja epäonnistua. Aquafaba ei ole yhtä herkkä rasvalle tai muulle lialle, jota kulhossa voi olla eikä lämpötilan vaihteluille. Voisin myös veikata, että vegaaninen pavlova on eläinperäistä pavlovaa kevyempi kaloreiltaan, mutta en mene tästä takuuseen heh-heh… Ja ainiin, eroa ”tavalliseen” pavlovaan ei huomaa! 
IMG_6014.JPG

Pavlova aquafabasta

noin vajaa 2 dl säilykekikherneiden lientä (mulla oli 1 prk GoGreenin kikherneitä)

2,5 dl sokeria

noin 0,5 tl vanilja-aromia (voisi mahdollisesti korvata noin 1 tl vaniljasokeria)

1 tl maissitärkkelystä

0,5 tl valkoviinietikkaa

Täyte

2,5 dl soijavispiä (+ sokeria & vaniljasokeria)

marjoja ja/tai hedelmiä

tomusokeria

syötäviä kukkia, kuten orvokkeja

IMG_6013.JPG

Lämmitä uuni 150-asteeseen. Piirrä leivinpaperille haluamasi kokoinen ympyrä (halkaisijaltaan noin 20 cm, jos haluat yhden ison korkean pavlovan, kuten kuvassa). Ota säilykekikherneiden liemi talteen ja kaada se isoon kulhoon. Mittaa sokeri valmiiksi toiseen kulhoon. Vatkaa lientä sähkövatkaimen täydellä teholla noin pari minuuttia kunnes siitä tulee vaahtoavaa. Tässä vaiheessa voit alkaa lisätä vaahtoon sokeria noin teelusikallinen kerrallaan. Älä kaada sokeria kerralla vaahtoon tai vaahto voi ”lässähtää”. Tässä vaiheessa kestää noin viisi-kymmenen minuuttia. Vaahdosta kuuluu tulla jämäkkää ja sen kuuluu pystyä pitää muotonsa. Lisää vaahtoon vanilja-aromi, maissitärkkelys siivilän läpi sekä valkoviinietikka, sekoita varovasti lastan avulla vaahtoon.

Lusikoi tai pursota vaahto varovasti leivinpaperin päälle pellille haluamasi korkeuteen ja muotoon. Pavlovan keskelle voi jättää pienen ”kuopan”, jolloin sitä on helpompi täyttää myöhemmin. Laita pavlova uuniin ja laske uunin lämpötila heti 120-asteeseen. Paista pavlovaa 120-asteessa kaksi tuntia, jonka jälkeen sammuta uuni, mutta jätä pavlova uuniin, kunnes uuni ei ole enää lämmin. Pavlovan kuuluu irrota leivinpaperista helposti. Itse tein ”marenki”pohjan valmiiksi edellisenä päivänä ja otin sen pois uunista vasta seuraavana aamuna. 

IMG_6015.JPG

Vatkaa soijakermavaahto kovaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Aloita pavlovan kokoaminen lisäämällä pohjan päälle ensimmäiseksi kermavaahto ja sen jälkeen haluamasi marjat ja hedelmät. Lisää halutessasi jotain kastiketta. Koristele tomusokerilla ja syötävillä kukilla. IMG_6017.JPG

Vinkki! Ylijäävistä kikherneistä voi puolestaan tehdä esimerkiksi näitä

Kommentit (6)
  1. Vegaaninen Marenki | Uutiset Ilta Sanomat
    20.10.2020, 12:07

    […] Vegaaninen pavlova – Vernan 365 | Lily – Vegaaninen pavlova – Vernan 365 | Lily – Itse tein ”marenki”pohjan valmiiksi edellisenä päivänä ja otin sen pois uunista vasta seuraavana aamuna. Vatkaa soijakermavaahto kovaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. […]

  2. Vegaaninen Marenki | Msn Uutiset
    21.6.2020, 18:58

    […] Vegaaninen pavlova – Vernan 365 | Lily – Itse tein ”marenki”pohjan valmiiksi edellisenä päivänä ja otin sen pois uunista vasta seuraavana aamuna. Vatkaa soijakermavaahto kovaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Aloita pavlovan kokoaminen lisäämällä pohjan päälle ensimmäiseksi kermavaahto ja sen jälkeen haluamasi marjat ja. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *