Ladataan...
Viherpiiperö

Hetki sitten pyöräilin kotiin luennolta ja huomasin yhdessä rinteessä keltaisia narsisseja. Olisipa mukavaa, jos keväisiä kukkia olisi istutettu enemmän ja useampaan paikkaan ympäri kaupunkia. Ne piristävät kummasti ja tuovat kivaa ilmettä ympäristöön Minä voisin osallistua istutustalkoisiin, jos sellaiset järjestettäisiin. Löytyykö sinun kaupungistasi keväisiä kukkaistutuksia tai oletko osallistunut istutustalkoisiin?

 

 

Ladataan...
Viherpiiperö

Eräänä viikonloppuna tein etupihan terassille pienen kevätkukka asetelman suurehkoon kynttilälyhtyyn, johon halusin  hankkia pirteitä kukkasia ja risuja. Narsissit ja helmilijat sekä varastosta löytyneet risut pääsivät uuteen kotiin, josta voivat kurkkia maailman menoa. Risut löytyivät vahingossa varastosta ja olivat jo roskiin menossa - sain ne tällä kertaa pelastettua. Ajoitus asetelman tekemiseen oli hyvä, koska narsissit avautuivat muutama päivä ennen pääsiäistä.

Kurkkivia kevätkukkia - narsissit ja helmililjat uudessa kodissaan.

 

Pääsiäiseen kuuluu perinteisesti raeruoho eiku rairuoho, jonka kasvattamiseen pääsi myös taaperokin osallistumaan. Tai no, taapero taisi enemmän maistella multaa ja siemeniä. Siemeniä jäi kuitenkin sen verran, että saatiin ruohoa jonkin verran kasvamaan. Tipuset ja hiirulaiset (tai rottahiiret, kuten mieheni sanoo) pääsivät viimeistelemään pääsiäisen asetelman. Yksi kanakin pääsi mukaan paimentamaan karannutta tipusta, josta tulee mieleen taapero - ota kiinni jos saat!

 

Tipusia ja rottahiiriä.

 

Ladataan...
Viherpiiperö

Näin keväällä on kurjaa se, että kaikkialla maassa on harmaata ja kaikki näyttää ankealta. Toisaalta luonto herää pikku hiljaa eloon ja pian saamme nauttia vihreydestä. Tänään näin ensimmäiset leskenlehdet, jotka pilkottivat harmauden keskellä. Kukkaset toivat hymyn huulille auringon paisteen lisäksi.