Ladataan...
Viherpiiperö

Voih, minulla oli varmaan liian suuret odotukset Jyväskylän asuntomessujen pihoista ja puutarhanäyttelystä. Ne jäivät aika vaisuiksi. Pihoissa oli käytetty paljon havukasveja, maanpeittokasveja sekä kuorikatetta. Jotenkin niistä jäi puuttumaan tunnelma. Toki on ymmärrettävää, etteivät pihat voi olla vielä kovin tunnelmallisia, koska kasvillisuus on juuri istutettu. Yhden talon sisääntulo jäi mieleen kauniista ja isoista vaaleanpunaisista jalohortensioista sekä pallon muotoisista puksipuista. Lisäksi erään hulppean talon sisäspihasta tulee aivan upea, jos asennettuihin tukipuihin laitetaan kiipeilemään köynnöksiä.

Päivä oli oikein onnistunut ja mukava. Hauskinta oli se, että pääsi kokeilemaan pienkaivuria. Jos tulevaisuudessa suunnittelemme isompaa piharemonttia, tulen varmasti vuokraamaan  tuollaisen kaivurin, jolla maansiirto onnistuu nopeammin ja helpommin kuin lapiota heiluttamalla. Toki koneen käyttö vaatii harjoittelua :).

Kaivurin kokeilu oli ikimuistoinen!

Ladataan...
Viherpiiperö

Jos kiusaa, niin ei hätää - pika-apu on keksitty! Sivele itseesi tiikeribalsamia ennen kuin menet metsään. Tänään se on testattu yhdessä anopin kanssa ja toimii :). Kaverit kyllä pörräsi ympärillä, mutteivat juurikaan käyneet kimppuun. Balsami myös viilensi ihoa mukavasti.  Testissä oli white balsami, mutta uskoisin, että  myös ruskea versio balsamista käy tai vaikka käärmesalva. Mustikka saalis oli lähes 4 litraa.

 

Tämän kannonnokan ympäriltä löytyi lähes 3 dl mustikoita.

 

Ladataan...
Viherpiiperö

Tänä vuonna sain mieheni tädiltä useita Keijunmekon taimia, jotka päätin sijoittaa etupihan terassille. Taimet olivat todella hyviä ja vahvoja, kun ne alkukesästä sain. Ilmeisesti kylmän alkukesän ansioista kukka ei ole alkanut vielä rehottamaan kunnolla, mutta kukkia siihen on jonkin verran tullut. Täytyy kyllä sanoa, että on aika härskin näköinen kukka! Violetin kukan (mekon) sisältä kasvaa aikamoinen munaskuukkeli.

 

Keijunmekolla on aikamoiset munaskuukkelit.

 

Keijunmekko on monivuotinen kasvi, joka viihtyy aurinkoiselle tai puolivarjoisalla paikalla mielellään suurehkossa ruukussa. Sitä kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti. Näin helteillä olen kastellut kukkaa säännöllisen epäsäännöllisesti noin muutaman päivän välein. Kun istutin kukat amppeleihin ja isoon ruukkuun säleikön lähelle, laitoin multaan runsaasti kanankakkaa enkä ole erikseen sitä lannoittanut. Keijunmekko kasvaa 2-3 metriä pitkäksi ja sen pitäisi kukkia kesäkuusta pakkasille asti. Se tykkää myös kiipeillä säleikön lisäksi vaikka puunrunkoa pitkin. Jos kukan mielii säilyttää seuraavalle vuodelle, tarvitsee se valoisan ja viileän talvehtimispaikan. Meillä ei taida sille tuollaista paikkaa löytyä, joten se on vain tämän kesän köynnöskasvi.

 

Pages