Ladataan...
Viherpiiperö

Viime kuussa laitoin itämään erilaisia kukkien ja yrttien siemeniä. Kodinhoitohuoneessa olen aina puuhastellut siemenien ja kasvien kanssa. Tällä hetkellä lähes kaikki itäneet kasvien alut ovat kuolleet. Syitä on monia. Olin liian aikaisessa kylvöjen kanssa, siemenet itivät suorastaan vauhdilla ja kasvien alut olisi pitänyt siirtää toiseen paikkaan kasvamaan - en ehtinyt ja jaksanut. Kodinhoitohuone on aivan liian kuuma ja pimeä paikka taimien kasvatukseen.Taimien varsista tuli honkkelot ja kasvoivat liian pitkiksi ja hennoiksi. Olin myös viikon lomalla ja taimien alkujen kastelusta huolehtiminen oli mieheni vastuulla. Mieheni otti ihan tosissaan taimien aluista huolehtimisen, koska heräsi yöllä miettimään ovatko ne hengissä.

 

Pelastattu kelloköynnöksen taimi.

 

Haaveilen isosta valoisasta tilasta tai huoneesta, jossa kasveilla olisi hyvät kasvuolosuhteet ja riittävästi tilaa oleskelua varten. Sain pelastettua kuitenkin muutamia taimien alkuja ja siirsin niitä isompiin astioihin kasvamaan. Rakensin myös köyhän naisen kasvihuoneen autotalliin. Autotallissa on lähes tyhjä hyllykkö, johon kiinnitin nippusiteillä löytämäni loisteputket sekä led-valon. Valot toimivat ajastimella. Mikäli tämä kasvihuone toimii, aion hankkia lisää loisteputkia ja hyödynnän koko hyllykön. Kevät näyttää selviävätkö kasvit kesään asti. Millaisessa tilassa sinä kasvatat taimeja tai yrttejä tai millaisesta tilasta haaveilet?

 

Köyhän naisen kasvihuone rakentui autotallin tyhjään hyllykköön,

johon kiinnitettiin nippusiteillä pari loisteputkea sekä yksi ledi-valo.

 

Sijoitin kasvihuoneeseen myös postissa tulleet perennat, koska ulkona sataa lunta eikä kasveja voi vielä laittaa maahan. Maakin taitaa vielä olla aika kylmä ellei jopa jäässä. Kesää odotellessa!

 

Postissa tulleet perennat odottelevat vielä hetken autotallin lämmössä ennen pihalle pääsyä.

 

 

Ladataan...