Ajatukset, joita ruokit, vahvistuvat.

Monet unelmat jäävät ihmiselämien aikana toteutumatta, mutta läheskään niin monien ei tarvitsisi jäädä. Miten Sinun unelmallesi tulee käymään?

Suurin este omalle onnellisuudellemme ja omien tavoitteidemme täyttymiselle, on oma mielemme. Kun mielemme koostuu ajatuksista ja ajatukset myllertävät oman päämme sisällä, tulkitsemme helposti, että ajatusmaailmamme on totta. Pystymme paikallistamaan ajatustemme sijainnin fyysisesti aivoihin ja toisinaan jopa voimme kokea kehossamme ajatustemme välittämät viestit. Ajatusten täytyy siis olla silloin totta, eikös? Näin ei kuitenkaan ole. Ajatukset ovat aina, aina, vain ajatuksia. Päähäsi ei suinkaan synny vain totuuden sisältäviä ajatuksia, sinne voi syntyä aivan mitä tahansa ajatuksia. Mitä niistä ajatuksista haluat ajatella ja mitä et, ratkaisee, mihin suuntaan alat elämääsi viedä.

Sovitaan, että Sinun tulee viikon ajan ajatella olevasi kameli erämaassa. Joka ikinen päivä, sen kaikkina tunteina, Sinun tulee ajatella ja elää kuin olisit kameli erämaassa. Kuljetat nestelasteja selässäsi, maiskutat huuliasi, kävelet käsiä ja jalkoja käyttäen. Jos oikein ”hyvin” käy, saatat jossain vaiheessa alkaa itsekin uskoa olevasi kameli. Mutta tekeekö se, että ajattelet olevasi kameli, Sinusta kamelin?

Saatat naureskella mielikuvalle, pyöritellä jopa päätäsi hymähtäen, kuka nyt oikeasti ajattelisi olevansa kameli?! Totta. Ei varmasti kovinkaan moni. Mutta tiedoksesi, että joka ikinen päivä myös Sinä hellit jotain pinttynyttä ajatusta päässäsi, joka ehkä muiden mielestä tuntuisi oudolta, jopa naurettavalta. Jotain, mikä heidän mielestään ei pitäisi lainkaan paikkaansa. Mutta Sinulle, ajattelijalle itsellesi, ajatus on täyttä totta.

Päähämme kun voi tulla mitä tahansa ajatuksia, millä tahansa hetkellä, mutta voimme itse päättää, mitä niistä jäämme hellimään ja ruokkimaan. Kun oikein ahkerasti ruokimme jotain, kuinka käy? Se, mitä ruokimme, kasvaa. Se muuttuu vahvemmaksi, kooltaan suuremmaksi ja alkaa vallata tilaa yhä enemmän. Ikävintä tämä on silloin, jos tuo ruokkimasi ajatus sattuu olemaan sellainen, joka on Sinua itseäsi kohtaan epäreilu; lannistava, epäuskoa kylvävä, riittämättömyyden tunnettasi lietsova…

Koska se, mitä ajattelet, vaikuttaa suoraan tunteisiisi ja tunteesi vaikuttavat toimintaasi, ei ole yhdentekevää, mitä ajattelet erityisesti itsestäsi ja omista mahdollisuuksistasi. Jos toistuvasti ajattelet olevasi epäonnistunut, heikko matematiikassa, liian lihava, laiska, saamaton tai vähemmän älykäs kuin muut, ajatuksesi alkavat jossain vaiheessa toteuttaa itseään. Alat jopa elää ja tehdä valintoja noiden ajatustesi mukaisesti. On tutkittu, että ihmisellä on päivän aikana keskimäärin 70 000 ajatusta, joista valtaosa – jopa 90% – ovat samoja kuin edellisenä päivänä. Jos siis tänään ajattelet itsestäsi kielteiseen ja lannistavaan sävyyn, tulet erittäin suurella todennäköisyydellä tekemään niin huomennakin. Jos huomenna ajattelet itsestäsi kielteiseen ja lannistavaan sävyyn, tulet erittäin suurella todennäköisyydellä tekemään niin ylihuomennakin jne. Kauanko ajattelit jatkaa näin? Mitä ajattelit saavuttavasi sillä tavoin ajattelemalla? Ja ennen kaikkea vievätkö ajatuksesi Sinua lähemmäs vai kauemmas unelmaasi? Unelmaa, jonka haluaisit toteuttaa, mutta jonka kohdalla yllätät itsesi yhä uudestaan ajattelemasta, ettet pysty.

Keinot muuttaa ajatuksiasi alkavat siitä, että tulet tietoiseksi niistä. Erityisesti niistä, jotka voimakkaimmin estävät Sinua uskomasta itseesi ja toimijuuteesi unelmasi edistäjänä. Pyri tunnistamaan, miksi ajatuskehäsi johonkin asiaan liittyen on kielteinen. Uskalla myös rohkeasti kyseenalaistaa ajatuksesi. Ihanko oikeasti tiedät, ettet pysty, vai ajatteletko vain? Etkö pystyisi, vaikka tekisit kaikkesi, pienissä osissa, myönteisten ajatusten voimalla?

Mieti myös, olisitko maailmassa ainoa ihminen, joka pystyisi toteuttamaan sellaisen unelman, joka Sinulla on? Vai onko sellaisen vastaavan joku toteuttanut jo joskus aiemmin? Jos on, Sinäkin pystyt. Pystyt, vaikka kukaan aiemmin ei olisikaan pystynyt. Halutessasi. On kyse ainoastaan ajattelusi muuttamisesta. Ja kuten muistat, ajatustesi myötä, muuttuvat myös tunteesi. Tunteidesi myötä muuttuu toimintasi. Ja kun toimintasi muuttuu, silloin olet jo hyvässä vauhdissa matkalla kohti unelmaasi. Ja matkan taittaminen tarkoittaa, että myös lopputulos siintää horisontissa.

Kirjoitin viime keväänä postauksen siitä, miten ajattelumme konkreettisesti vaikuttaa elämässämme. Suosittelen lämmöllä lukemaan myös sen postauksen. Löydät sen täältä. Jos haluat pohtia näitä ajatuksiin ja uskomuksiin liittyviä seikkoja enemmänkin, olet lämpimästi tervetullut verkkokurssilleni, jossa käydään yhdessä läpi askelmerkit oman näköisen elämän toteuttamiseksi. Liity mukaan Mielen eväitä -viikkokirjeiden tilaajaksi, jolloin saat ensimmäisenä tiedon, kun verkkokurssini tulee myyntiin. Mielen eväitä -viikkokirjeet ilmestyvät kerran viikossa sähköpostiisi ja sisältävät aina myönteistä ajateltavaa ja rohkaisua. Välillä myös haastan niissä Sinua pohtimaan elämääsi niin, että se tarjoaisi Sinulle paljon myönteisiä tunteita ja kokemuksia. Olen tukenasi matkallasi tavoitteeseesi! Toivottavasti myös Sinä innostut itsesi kehittämisestä ja myönteisen asenteen opettelusta/ylläpitämisestä! Omat kirjeesi pääset tilaamaan täältä.

Seuraavan viikon aikana toivonkin, että lähdet tietoisesti taklaamaan ajatuksia, jotka eivät vie Sinua unelmassasi eteenpäin vaan jarruttavat ja luovat kapuloita rattaisiin. Et tarvitse niitä ajatuksia mihinkään! Ne eivät kerro mitään Sinusta ja todellisista kyvyistäsi! Ne ovat vain ajatuksia. 

Ihanaa viikonloppua! – Jenni

Tavataan somessa:

Mielen eväitä -viikkokirjeet

Instagram (valmennus)

Instagram (blogi) 

Facebook (valmennus)

Facebook (blogi)

Podcast

www.viidentahdensina.fi 

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli syvallista
Kommentit (4)
 1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta ☺️ Kyllä sen on jo kantapään kautta tullut opeteltua kuinka ajatukset ruokkivat itseään, kuten myös ympäristön ilmapiiri, kuinka omalla ajattelulla voi muuttaa hyvän ja kauniinkin asian negatiiviseksi ja päin vastoin. Loppujen lopuksi mieli on pahin rajoitteemme, omaan mieleemme voimme itse vaikuttaa vahvistaen ja heikentäen mielen nostattavia ajatuksia.
  Kun auto hajoaa matkalla elämäsi odotetuimmille treffeille, tiedät sillä hetkellä vähintäänkin myöhästyväsi, siitä on vaikea löytää positiivista mutta ruokkimalla positiivista treffit voivat silti olla onnistuneet kävi miten kävi jatkon suhteen .

  1. Voi että! En malta olla vähän hihittämättä tuolle auto-episodille, mutta se ei taatusti siinä hetkessä ole ollut se hetki, kun löytäisi mitään kovinkaan myönteistä asiasta 🙈 Saako kysyä, miten tarina päättyi? Pääsitkö treffeille lopulta?

   Näiden ajatusasioiden kanssa saa opetella kyllä kaiken aikaa! Enkä tiedä, voiko kukaan niissä koskaan valmiiksi tullakaan, mutta helpommaksi se myönteisyys käy kokoajan!
   Kiitos kivasta kommentista 👍🏼💗

   1. Kyllä, kun etsii sen positiivisen ratkaisun, jolloin löytää vaihtoehtoisen kyydin ja sillä aikaa autokin pääsee hoitoon , myöhästyen treffeiltä juuri sen verran että treffikumppanista löytyy paljon uutta joka yhdistää, mietityttää taikka erottaa , silti olo että treffit kannatti 🤔☺️
    Henkinen kehitys ja omaan mieleen tutustuminen, se on elämän pituinen matka ja hyvä niin sillä tässä asiassa matka on arvokkaampi ja ihanampi töyssyineen kaikkineen verrattun hetkeen kun kaikki on saavutettu.
    Välillä on jännä kun eteen tullut kinkkisiäkin arjen negatiivisia asioita, kun niistä etsii jotain hyvää vaikka jotain kliseistä edes, se negatiivisuus alkaa murtua ja tapahtuma ohjaakin uuteen positiiviseen ratkaisuun, ihan hööpön pööppöö kun koitan ajatusta selvittää, ehkä on helpompi sanoa että aina kannattaa etsiä se positiivinen vaihto ehto joka voi yllätys yllätys olla se negatiivinen vaihtoehto jonka kautta pääsee taas eteenpäin 🤔😃

    1. Loistava kiteytys! Se on juuri näin. Kyllä tämä elämän matka olisi todella tylsä, jos kaikki menisi aina kerralla maaliin tai ”oikein”. Kun sitä ei tosiaan tiedä, mikä edes on oikein isossa kuvassa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *