Case: hyasintti-yllätys ja tyhmä äiti

Voi noiden pienten ihmisten ihanaa maailmaa! Joskus heidän kanssaan saa olla niin napakkana ja joskus taas ei tiedä, kuinka heidän herkkyyteensä pitäisi suhtautua… <3

Eilen, kun kävelimme kuopuksen kanssa eskarista kotiin, hän kertoi, mitä oli tehnyt päivän aikana. Hän oli kuulemma askarrellut ”hyssy-jonkunsellaisen-joulukukkajutun”, joka osoittautui pienen tarkennuksen jälkeen hyasintiksi.  Hyasintin pohjana oli tyhjä rahkapurkki. Purkin päälle oli liimattu useita silkkipaperista rypistettyjä myttysiä ja kasan viereen sommiteltu isot, vihreät lehdet. Tämä komeus laitettiin purkkiin, joka peiteltiin foliolla. Syntyi hyasintti ruukussa. Kävellessämme kyselin projektista koko ajan lisäkysymyksiä ja viimein olin saanut niin yksityiskohtaisen selonteon askartelusta, että pystyin elävästi kuvittelemaan, miten hieno siitä oli tullut!

Kuulin myös, että hyasintti oli suunniteltu annettavaksi jouluna eräälle hyvin tärkeälle ihmiselle, joka asuu kauempana ja jota me näemme aivan liian harvoin. Se olisi hänelle valmistettu jouluinen yllätys!

No, tänään sitten satuin huomaamaan Instagramista, että eskarin tädit olivat ladanneet esittelyvideon lasten askartelemista hyasinteista. Hauskaa, että olin kuopuksen kuvauksen perusteella osannut kuvitella hyasintit juuri sellaisiksi kuin ne todellisuudessa olivat. Tänään ne sitten saatiin kotiin, ja kun neiti tuli isänsä kanssa ovesta, hän ryntäsi innoissaan luokseni, ja huusi, että ”äiti tänään mä näytän sulle sen hyasintin, mistä eilen kerroin!”

Ja

sitten

meikä

mokasi.

Menin sanomaan spontaanisti, että ”Kivaa, mä juuri huomasinkin Instasta, kun tädit olivat sinne ladanneet niiden kuvan, olivat tosi hienoja! Tule näyttämään!”

Kuopus purskahti itkuun. ”Ei sun pitänyt tietää, millaisia ne olivat!! Sen piti olla YLLÄTYS!”, hän huusi pettyneenä ja kyynelehti isoja krokotiilin kyyneleitä. Mulla murtui sydän ihan palasiksi. Yritin sopertaa, etten mitenkään voinut arvata, että niin yksityiskohtaisen selonteon jälkeen se hyasintti olisi pitänyt olla mullekin yllätys… Ajattelin, että yllätys piti olla vasta sille Erityiselle Henkilölle… Voi voi sentään. Note to myself: muista aina olla yllättynyt – kaikesta. Ja vaikket olisikaan, esitä hyvä nainen, esitä!

Onneksi tilanteesta päästiin yli, kun rehellisesti kerroin, että hänen kuvauksensa eilisellä kotimatkalla oli ollut niin hieno, että heti tiesin, miten upea hyasintista oli tullut. Ja etten tiennyt, että olisi kannattanut vältellä sosiaalista mediaa siltä varalta, että siellä lapsista ylpeät täditkin olisivat tohkeissaan esitelleet ne upeat taideteokset! Neiti onneksi ymmärsi ja sitten kävimme uudelleen läpi, miten taitavasti jokainen myttynen oli rypistetty ja juuri oikealle paikalle liimattu <3 Työ oli hyvin sympaattinen – myös livenä.

Tässä se on. The Hyasintti. Onneksi tiedän, että sen saaja ei ole sosiaalisessa mediassa 😉

Huhhuh, on tämä joulun aika tällaista yllätysten aikaa… Hauskaa loppuviikkoa, muistakaa yllättyä, kun on sen aika – ja varmuuden vuoksi vähän joka väliin!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *