Juhannus täynnä rakkaita

Juhannus on takana. Miten siellä juhlinta sujui? Otitko rennosti vai oliko työntäyteinen viikonloppu?

Meille juhannus tuntui täydelliseltä minilomalta, koska lähdimme torstai-iltana ajamaan kohti mieheni siskon perheen mökkiä (matkaa vajaa 300km) ja palasimme reissulta vasta eilen, eli sunnuntai-iltana. Mökillä oli myös toinen sukulaisperhe, tämä olikin jo toinen juhannus samalla toimivalla combolla.

Ilma oli perjantai- ja lauantaiaamusta pilvinen, mutta kostean lämmin. Puolen päivän jälkeen aurinko tuli esiin ja sitten riittikin hellettä puolille öin asti. Yötön yö oli tänä vuonna erityisen kaunis, kun taivaalla ei parina iltana vielä myöhäänkään ollut pilvenhattaraakaan, ja aurinko värjäsi taivaanrantaa ja lähisaaria upealla tulenpunaisella pensselillä!

Mä aloitin jokaisen aamun pulahtamalla tyyneen Keitele-järveen. Siinä aamuisin istuessani laiturilla uinnin raikastamana, haaveeni veden äärellä asumisesta vain vahvistui. Vielä jonain päivänä kotini tulee sijaitsemaan paikassa, josta pääsen milloin tahansa ennen työpäivää pulahtamaan veteen. Se uskomaton rauha, joka tyynen järven pintaa liukuessa vallitsee, on aivan mieletöntä! Yritin uida niin vähäisin elein, ettei vedenpinta hajoaisi kuin mahdollisimman pieneltä alalta. Ympärillä oli täysi hiljaisuus, vastarannan käen kukuntaa lukuun ottamatta. Niin rauhoittavaa. Kun lapsilauma sitten raukeina heräili uuteen päivään pihateltastaan, ei mennyt aikaakaan, kun rauha laiturin päässä muuttuikin melkoiseksi tivoliksi, kun lapset loikkivat veteen yhä uudestaan ja uudestaan!  Olisin yllättynyt, jos sillä uimisella ei jo suomut kasvaisi joka lapsen ihon pintaan. Meidän nuorimmaisen uimataitokin vahvistui viikonlopun aikana rutkan harppauksen. Sinne hänkin vain hyppi isompien sekaan, syvään veteen ilman kellukkeita ja ui komeasti takaisin portaille. Laiturilla tosin useat silmäparit vahtivat kuin haukat jokaista liikettä.

Tuollaisissa mökkimaisemissa oli helppo rentoutua, mutta vielä merkityksellisempää oli se, miten ihana porukka tuo juhannusporukka on. Tuossa porukassa jokainen saa olla täysin oma itsensä ja pääsee totaalisesti rentoutumaan, oli sitten vieraana tai isäntänä. Parasta koko pitkässä viikonlopussa oli se, miten paljon ehdimme viettää yhteistä aikaa koko jengillä vain hengaillen, pelaten mölkkyä ja biljardia, ja saunoen pitkän kaavan mukaan. Istuimme joka päivä naisten kesken tuntikausia laiturilla juomia juoden, katsellen lasten pellehyppyjä ja parantaen maailmaa. Miehet sen sijaan viihtyivät tuoreena kiiltävän biljardipöydän ja nahistuneen korttipakan äärellä mökin terassilla.

Ruokien suhteen olimme ilmeisesti sanattomalla sopimuksella pyrkineet mahdollisimman helppoon kaavaan, jotta aikaa yhteiselle olemiselle jäisi enemmän. Jaoimme kokkailuvuorot kaikkien perheiden kesken. Meidän perhe valmisti ribsejä, salaattia ja grillikasviksia. Ruoat olivat taivaallisia, mutta helppoja ja nopeita valmistaa. Perheiden grillimestarit näyttivät taitonsa lihojen, burgereiden, kalan ja kasvisten kanssa. Nälästä ja janosta ei näissä kekkereissä tarvinnut kärsiä! 😀

Perjantaina otettiin perinteinen mölkky-matsi, jossa allekirjoittanut jää aina tuloslistan hännille, vaikka kuinka päätän tsempata ja tähdätä paremmin! Kun muilla on pisteitä lähemmäs 50, mulla on nippanappa 15… En ymmärrä, miten se palikka ei lennä yhtään sinne, minne suunnittelen. Nyt tosin hioin mielessäni aivan uuden taktiikan, jota aion seuraavassa mölkkypelissä noudattaa! En vaan kerro sitä etukäteen…

Kun lauantaina puolilta päivin heräiltiin, syötiin kattava brunssi, brita-kakkua ja juotiin kultahippuiset skumpat. Brunssin jälkeen siirryttiin jälleen laiturille nauttimaan auringosta ja kun päivä kääntyi iltaan ja suurin helle helpotti, oli aika järjestää jo perinteeksi muodostuneet olympialaiset. Viime vuonna olympialaiset koottiin ex-tempore -tyyliin paikan päällä, kaikesta käsillä olevasta materiaalista, mutta tänä vuonna oltiinkin jo panostettu enemmän. Lajit suunniteltiin etukäteen ja tavaraa tilattiin verkkokaupasta jo hyvissä ajoin. Naurettiinkin, että jos joka vuosi kisat saavat tällaisen tason upgradauksen, muutaman vuoden päästä olympialaiset ovat jo kaksipäiväiset ja sinne myydään lippuja ulkopuolisille! Ihan parasta ajanviettoa. Jokainen löysi useista lajeista oman vahvuutensa. Ekassa lajissa piti heittää mölkkypalikoilla henkilökohtaiset pohjapisteet, toisessa lajissa tarkkuuslauottiin säbäpalloja tölkkeihin, kolmannessa heiteltiin miniatyyri-frisbeegolfia, neljännessä lajissa tarkkuusammuttiin muovikuula-aseella tölkkejä, viidennessä lyötiin biljardimailalla palloja pelikorttien kohdalle isojen pisteiden toivossa ja viimeisessä lajissa vatkattiin raivopäisenä hulavannetta. Viimeiseen lajiin olikin parasta lopettaa, koska siihen malliin kaikki nauroivat vatsalihaksensa käyttökelvottomiksi. Voi elämä, miten hauskoja tyylejä kaikilla – lapsista aikuisiin – oli! Parhaat tyylinäytteet tuli ylivoimaisesti teineiltä ja keski-ikäisiltä miehiltä. Omaksi yllätyksekseni löysin oman vahvuuteni kuulapyssyllä ampumisesta! Olin ihan varma, etten osu yhteenkään tölkkiin ja ammun vahingossa vähintään sorsan, mutta lopulta tähtäsinkin ihan hyvin. Se antoi vähän tasoitusta sille sysisurkealle mölkky-tulokselleni.

Voi että, juhannus tosiaan oli aivan ihana ja seura erityisesti! Vielä näin koronan luoman tauon jälkeen, oli ihanaa hengailla rakkaiden kanssa ilman kiirettä. Pääsin täysin irti yrityksen asioiden ajattelusta ja nukuin raittiissa pihamökin ilmastossa kuin pieni onnellinen porsas.

Tässä vielä juhannustunnelmia kuvien muodossa:

Ihanaa kesälomaa niille, joilla se juhannuksesta starttasi ja toivotaan, että lämpimät ilmat jatkuvat vielä teillekin, joilla lomat ovat vasta myöhemmin! Itse ajattelin pääasiassa lomailla yritysjutuista heinäkuun ajan ja elokuussa sitten käynnistellään toimintaa, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Mahtavaa päästä vihdoin tositoimiin tämän pitkän ja toisinaan uuvuttavankin suunnittelun jälkeen.

Kivaa viikkoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *