Kasviksia tänne, huutaa keho!

Terveisiä perheestä!

Huhhuh, mikä viikko takana, kauhukseni huomasin, että blogin viimeisimmästä postauksestakin on aikaa jo viikko! On tässä viikon aikana useasti tullut mieleen, että siitä ja tuosta olisi mukava kirjoittaa, mutta aika ei ole antanut myöten lainkaan istua koneelle ja keskittyä kirjoittamaan. Koko viikon olemme touhunneet kaikki omissa suunnissamme päivät ja sitten illat ovat aika tiiviisti täyttyneet harrastuskuskauksista, kauppareissuista ym… Onneksi on sunnuntai-illat, kun meno rauhoittuu ja voi nautiskella kynttilöistä ja hidastuvasta ajanjuoksusta <3

Istahdin tähän nyt kuulkaa kirjoittamaan ruoka-asiaa! Yksi lempiaiheistani, vaikken mikään osaava kokki olekaan. Onko teillä koskaan niin, että elimistö kertoo tarkalleen, mitä haluaisi sinne syötettävän? Mulla on, kunhan vain maltan pysähtyä kuuntelemaan. Mun mieliteot ei ole mitään lyhyitä, yhden illan juttuja, vaan monta päivää saattaa tehdä mieli jugurttia tai juustoa (kalsiumin puute?), kalaa, hedelmiä… Edellisviikolla iski todella outo himo kasvisruokaan! Oon siis vankka lihansyöjä, koska en osaisi ajatella elämää ilman kunnon pihviä. Mutta kovin harvoin niitä kunnon pihvejä arjessa tulee syötyä, aika paljon lihat meidän perheessä on leikkeleitä leivän päällä ja sitten sitä iänikuista j a u he l i h a a. Nyt tuntui, että ne tulevat korvista ja keho huusi kasviksia! Himo oli niin järkky, että olisin halunnut sukeltaa kasvissosekeittoihin, rouskuttaa paprikaa sellaisenaan vaikka kymmenen putkeen ja täyttää leivän päälliset kaikilla hevi-osaston tuotteilla suunnilleen pinaatista porkkanaan, kaikilla mahdollisilla väreillä! Huhuilin Facebookissa kavereiden kasvisruokasuosikkeja ja sain liudan herkullisia vinkkejä. Niitä ajattelin alkaa testailla tämän syksyn ja tulevan talven aikana.

Yksi vinkeistä koski @anniinaskitchen -Instagram-sivua! Wou, mitkä ihanat, värikkäät ja herkulliset sivut! Anniina kokkaa vegaaniruokia ja sivut tarjoavat vinkkien lisäksi myös upeaa silmänruokaa <3 Bongasin heti sieltä myskikurpitsakeiton ohjeen ja pyöräytin keiton eräänä iltana:

Voin suositella. Herkullista! IG:sta löytyy resepti ja hyvät, selkeät ohjeet valmistukseen, joten en kopioi niitä nyt tänne. Itse jätin korianterin pois, koska se ei kuulu suosikkeihini, mutta laittakaa ihmeessä sekin mukaan, jos omaa makua miellyttää.

Tämän koko kuluneen viikon ajan lihat ovat jääneet huomattavan vähälle käytölle ja meillä on kokkailtu kasviksia tavalla ja toisella. Alkaa kehokin rauhoittua kasvisruokahuumansa kanssa 😀  Mutta sen verran hommasta innostuin, että aion pitää kiinni siitä, että meillä syödään vastaisuudessa 2-3 päivää viikossa kasvispainotteisia ruokia. Tofua pitäisi osata maustaa jotenkin, se on hyvää ja helppoa valmistaa, mutta maku jää tosi pliisuksi…

Tällaisen tofu-currywokin loihdin myös viime viikolla. Tätä jopa lapset söivät ihan mielellään, vaikka myönsivätkin, että tofulle olisi kiva löytää joku mauste 😀 Joten, te kasvisruokailua harrastavat konkarit, antakaa vinkkejä tofun maustamiseen! Tähän settiin tuli siis tofun lisäksi wokkikasvispussi, punaista thaicurrytahnaa, limen mehua, soijaa, kookosmaitoa ja perusjutut (suola + pippuri + öljy). Päälle ripottelin purjosipulia.

Kuten sanottu, keho hiljeni vähän kasvisten osalta, vaikka edelleen niiden syönti saa lisääntyäkin. Tänään sitten huudeltiin välillä sitä pihviä! Haettiin pihvit ja kylkeen kokataan yrttiperunoita. Balanssi pitää säilyä 😉

Jaahas, jospa sitä sitten suunnistaisi saunan lämpöön. Käytiin salilla hikoilemassa 34 000 litraa hikeä spinning-salin lattialle, nyt sauna ja sunnuntain hemmotteluhoidot (joista kerroinkin joskus täällä), houkuttelevat kybällä.

Energistä viikon alkua! Täällä ripsii taas hiljakseen lunta, kunpa jäisi jo maahan niin saataisi lisää valoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *