Katse mindsettiin! Asenne ratkaisee kaiken.

Tiedätkö sellaisia tyyppejä, joiden läsnäolo on jotenkin erityisen voimaannuttavaa? Sellaisen tyypin kanssa ei tarvitse hengailla kuin tovi, ja tunnet itsekin olevasi kuin pumpattu täyteen iloa, voimaa ja hyvää energiaa! Sellaisten tyyppien ympärillä on kuin säteilevä haloilmiö, joka heijastaa valoaan muihinkin ympärillä oleviin. Tällaisiin tyyppeihin törmää sekä livenä että somessa. Juu juu, tiedetään, kaikki mikä näkyy ulospäin, ei välttämättä ole koko totuus, mutta mitä sitten. Nauti täysillä siitä voimaannuttavasta hetkestä, jonka kohtaat ja lähde hyvään energiaan mukaan!

Arvaa, mikä on salaisuus tällaisten ihmisten tunnistamiseen ja tunteen tarttumiseen: oma mindsettisi. Asenne, jolla suhtaudut elämään ja toisiin ihmisiin. Nimittäin se, millaisin linssein tätä maailmaa katsot, sellaista seuraa vedät myös puoleesi. Se on universumin laki. Mihin kiinnität huomiosi, se lisääntyy. Ja jos universumin laki kuulostaa liian hippeilyltä, käykö tämä: se on tieteessäkin tutkittu juttu. Kun joku juttu on sulle tärkeä ja merkityksellinen, huomiosi kohdistuu kuin automaationa siihen liittyviin asioihin. Kun haluaisit olla raskaana, huomaat joka paikassa raskausvatsoja. Kun haluaisit ostaa mustan maasturiauton, näet sellaisia joka nurkalla. Kun koet suurta iloa ja onnea, vedät puoleesi juuri sellaisia ihmisiä, joissa säteilee sama voima. Ja kuinka siistiä se onkaan! Kyse on vain siitä, että kirkastat päämääräsi ja asenteesi.

Muhun suurimman vaikutuksen tekee tyypit, joilla on huikean hyvä asenne olemisessaan ja elämään suhtautumisessa! Se vaan ei voi olla tarttumatta itseenkin. Kun sellaisen High level energy -tyypin kanssa viettää aikaa, alkaa tuntua, että maailmassa mikä tahansa on mahdollista ja että elämä on ennen kaikkea jumalattoman hauskaa, milloin tahansa voi tapahtua jotain ihanaa! Heitä on onnekseni sekä läheisessä ystäväpiirissäni että ympärille haalimassani some-maailmassa, jossa pyörin aktiivisesti.

Sun oma mindsetti on kaiken A ja O. Aina. Oikeasti.

Kun haluat saavuttaa jonkun ison unelmasi tai vaikka pienemmänkin, on keskityttävä fiiliksiin, joita kannat sisälläsi. Jos tunnistat negatiivisia viboja, on opeteltava kääntämään asennetta positiivisemmaksi. Muuten et tule koskaan pääsemään tavoitteeseesi. Ja ei, se ei tarkoita sitä, että negatiiviset asiat tulee teennäisesti jättää huomiotta tai kieltää ”kaikki on ihanaa ja mikään ei ole enää koskaan paskaa” -henkisesti. Ei. Kyse on siitä, miten vastoinkäymisiin ja haasteisiin suhtaudut, ja millainen on sun asenteen perusvire! Oikea asenne muhii kuohkeassa ja ravinteikkaassa mullassa, ei hiekkapohjaisessa, kuivassa ja pölyävässä. Kaikki me tiedetään tyyppejä, jotka kritisoivat muita ja osoittelevat toisten heikkouksia sormella, kulkevat nenä pystyssä vaatimassa itselleen kunnioitusta ja vastapalveluksia ym. Negatiivinen mindsetti näkyy ja kuuluu kauas, ja on aina viesti siitä, että kaikki ei sellaisen henkilön elämässä ole tasapainossa. Heitäkin on toki hyvä ymmärtää ja tukea, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Älä himmennä omaa valoasi vain siksi, että se häikäisee heitä.

Nyt puhutaan lisää siitä hyvästä fiilisestä, joka mahdollistaa mitä tahansa ja ennen kaikkea sen, että löydät ympärillesi ne oikeat ihmiset!

Miten pystyt vaikuttamaan omaan fiilikseesi positiivisesti?

 1. Tarkenna huomiosi informaatioon, jota päivän aikana kahmit. Luetko lehdistä lähinnä rikokset, sosiaalisesta mediasta miuku-maukujien valitusryöpyt, täyttyykö työpäiväsi pääosin asiakkaiden reklamoinneista…? Vaihda suuntaa, jos saamasi info enemmän painaa maahan kuin nostaa ylös. Oikeanlainen draivi tarttuu, kun löytää kanavia, joista sitä ammentaa. Näin käy valitettavasti myös negan tuuttaamiselle. Ahmi lehdistä jonkin aikaa vain vitsit, iltalehtien viihdesivustoilta harmittomat läppändeerukset, blogeista ne, joista saat virtaa ja podcasteista ne, joissa nauretaan enemmän kuin voivotellaan. Ja sitten pyri lopulta löytämään sellainen balanssi kaiken tarjolla olevan informaation keskellä, joka saa sut ikävistä tosiasioista huolimatta pääasiassa uskomaan valoisaan tulevaisuuteen!
 2. Jos ahdistaa, ala toimia. Kertauksena: ala toimia. Ahdistus tekemättömistä töistä, epävarmasta tulevaisuudesta ja omassa elämässä ajelehtimisesta on toisinaan kaikille normaalia. Mutta kun sellainen fiilis iskee, ei auta kuin ryhtyä toimeen. Tee vaikka jotain aivan minimaalisen pientä, mutta tee jotain tavoitteesi eteen. Jos työnhaku ahdistaa, luo CV:si täysin hullunkurisen luovaksi tavalla, joka on sun näköinen, mutta kuitenkin vanhasta poikkeava. Jos vanha CV ei ole tuottanut tulosta, mitä menetät, jos kokeilet aivan muuta? Jos panikoit ikuisen kiireen ja tiukkojen aikataulujen keskellä, laita asiat tärkeysjärjestykseen ja ala tehdä asioita yksi kerrallaan pois To Do -listalta. Muista, että päivässä saat aikaan korkeintaan 2-3 tärkeää asiaa, jos teet ne kunnolla. Kaikki muu on mahdotonta. Kello on armoton ja laittaa priorisoimaan. Lopeta märehtiminen, hiusten harominen ja ala toimia.
 3. Taklaa pelko. Pelko elää aina tulevaisuudessa. Pelkäät, koska et tiedä tulevasta. Arvaa mitä? Vaikka et pelkäisi, et silti tiedä tulevasta, joten miksi tuhlata energiaa pelkäämiseen. Kiitä pelkoa kuin ystävää, ”kiva kun varoitit”, mutta älä anna pelon sanella, mitä voit tehdä ja mitä et. Tästä mulla on omakohtaista kokemusta runsain mitoin. Monet kerrat olen meinannut luovuttaa pelkoni edessä, kunnes kerran päätin, että hitto soikoon, en enää. Olen hakannut pelkoani nyrkkeilyhanskoilla viimeisen vuoden ajan toistuvasti oikealle ja vasemmalle poskelle, ja vihdoin alkaa tuntua, että vaikka pelko välillä kehän laidalta huutelee, se ei enää horjuvilla jaloillaan pääse ontumaan takaisin kehään, mä voitan. Se, mikä on ironista on, että pelkosi on usein suurempi kuin se pelkäämäsi uhka, vaikka se toteutuisikin.
 4. Treenaa mielikuvaharjoittelua. Ja kuten ehkä arvasitkin, positiivisesta mindsetista ponnistaen. Pysähdy tavoitteesi äärelle, hengitä syvään ja kuvittele elämäsi sellaisena kuin se tavoitteen toteuduttua olisi. Kuvittele aivan täysillä. Näe elämäsi kuin sivusta seuraajana, kiinnitä huomiosi vuoroin kokonaiskuvaan, vuoroin yksityiskohtiin. Leiju tavoitteesi mukaisessa elokuvassa. Mitä näet? Miltä sinusta unelmiesi elämässä tuntuu? Miltä tuoksuu? Mitä ääniä kuulet? Sukella tähän mielikuvaharjoitteluun aina, kun pelko, ahdistus, uskon tai itseluottamuksen puute meinaa saada vallan. Mitä useammin tätä treenaat, sitä helpommaksi se käy. Kun toistat tätä elokuvaa unelmiesi elämästä, aivosi alkavat kerta toisensa jälkeen tehdä siitä todellisempaa ja todellisempaa. Kun päätät alkaa toimia tavoitteesi eteen tai jatkaa jo hyvin alkanutta matkaasi, ”elokuvittelu” käy kokoajan helpommaksi. Mulla on eräs oman mielen elokuva olemassa myös. Olen hellinyt mielen elokuvaa jo noin vuoden ajan ja alkaa vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että se tulee toteutumaan, mutta en silti paljasta sitä vielä. Taikauskoisesti pelkään, että kupla puhkeaa jos kerron, ennen kuin olen elänyt sen elokuvan todeksi… Kerron sitten, kun se toteutuu.
 5. Ympäröi itsesi niillä tyypeillä, jotka ovat säteileviä ja energisiä. Tyypeillä, jotka vilpittömästi tahtovat sinulle hyvää ja ovat tukenasi, ja joilla on optimistinen asenne elämään. Ole tarkkana, että erityisesti vaikeina hetkinäsi käännyt juuri heidän puoleensa, joilta saat kannustusta, epäilyjesi toimeliasta taklausta ja positiivista asennekylpyä! Jätä siinä hetkessä kontaktoimatta heitä, jotka ”ihan hyvää tarkoittaen varoittelevat, pelottelevat, epäilevät ja kyseenalaistavat, koska rakastavat”.
 6. Keskity tomerasti niihin vahvuuksiisi, joita tiedät itselläsi olevan. Kehitä niitä. Jos kaiken aikaa keskityt vain heikkouksiesi kehittämiseen ja tutkimiseen, sinusta kasvaa korkeintaan keskinkertainen. Jos haluat menestyä valitsemassasi tavoitteessa, keskity vahvuuksiisi ja käytä niitä rohkeasti!
 7. Uskalla elää mukavuusalueesi ulkopuolella. Jos pelko elää tuntemattomassa tulevaisuudessa, mukavuusalueella elät menneisyydessä. Tiedät jo, mitä sieltä saat. Tiedät jo, mitä siellä pystyt antamaan. Tiedät jo, kuka siellä olet ja olet ollut. Jos se riittää, ok. Jos ei, uskalla hypätä tekemään jotain sellaista, mitä et koskaan olisi uskonut. Saatat oppia tuntemaan ihan uuden Sinut, johon onkin vallan kiva tutustua – muidenkin!
 8. Luo ja rakenna onnea mieluummin kuin tavoittelet sitä. Voit joka päivä luoda elämääsi jotain sellaista, joka lisää onneasi ja rakentaa elämääsi miellyttävämmäksi. Jos elämäsi menee onnen kurottelemiseen, alat tulkita onnen olevan jossain kaukana ja kulkevan edelläsi karkuun. Kun päätät luoda itse oman, päivittäisen onnesi, saat työkalut käsiisi heti.

Katse mindsettiin! Asenne ratkaisee kaiken.

Energistä alkanutta viikkoa!

hyvinvointi mieli terveys hyva-olo
Kommentit (4)
 1. vilhelmiina hellstén
  29.6.2020, 22:43

  ”Luo ja rakenna onnea mieluummin kuin tavoittelet sitä.”

  Jeeeee jooo, hyvät vibat tästä postauksestasi ❤️❤️❤️

 2. Mie kans...
  29.6.2020, 22:35

  Kiitos, olipas hyvä kirjoitus. Se on juuri sitä itsensä tsemppausta mitä itsekkin yritän vahvistaa ja kehittää itsessäni 🤔☺️

  1. Kiitos! 😍 Hyvä sua, oikea meininki! 💪🏼 Kun uskoo itseensä, muut uskovat perässä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *