Loma, loma, loma…

Heinäkuu on meidän lomakuukausi! Ihanaa!

Kun mies aikanaan ilmoitti lomailevansa heinäkuun, mäkin päätin jättää tämän kuun ajaksi yrityshommat vähemmälle ja irrottautua muihin ajatuksiin. Ihan kokonaan en toki voi jäädä lomailemaan, mutta jos edes suurimmaksi osaksi onnistuisi, se voisi tehdä hyvää. Eilen, kun oli miehen viimeinen työpäivä ennen loman alkua, päätimme lasten kanssa yllättää hänet. Siivosimme koko kodin lattiasta kattoon, ostimme lomaherkkuja ja jäimme kyttäämään ikkunan nurkkaan, milloin auto kaartaa pihaan. Kun näin kävi, juoksimme eteiseen, puimme aurinkolasit ja viritimme Spotifysta biisin oikealle kohdalle. Kun työn raskaan raataja sitten avasi ulko-oven, räjähti soimaan Matin ja Tepon ”Näin se kesäloma toimii” ja me tanssimme lasten kanssa ympäri eteistä kuin rantabileissä konsanaan ja huusimme hyvää lomaa. Miehen ilme oli näkemisen arvoinen! 😀

Illalla juhlistettiin loman alkua ystäväperheen kanssa täällä meillä. Laitettiin ruokaa ja pelattiin Carcassonnea. Parin tunnin pelien jälkeen kaivoimme vieraiden mukanaan tuoman akustisen kitaran esiin ja siitä alkoikin musisoinnit, jotka kestivät klo 02 asti. Ystäväpariskunnan mies soitti ja mä lauloin. Myös lapset hakeutuivat mukaan, vaikka ensin kuulemma häpesivätkin vuoroin vanhempiensa soittoa ja vuoroin laulua 😀 Pyhpah, meillä oli hauskaa!

Mikä on hauskaa, on se, että olemme olleet ystäviä tämän kyseisen pariskunnan kanssa varmaan noin kuusi vuotta, ja viime viikolla tuli ensimmäistä kertaa puheeksi, että pariskunnan mies osaa soittaa kitaraa! Eipä sitä näköjään vuosien varrella tule kaikesta juteltua… On aika siistiä, kun voi oppia ihmisistä niin paljon uutta vielä vuosien jälkeenkin. Ja ei ollut edes kyse mistään aivan aloittelevasta kitaristista! Siinä meni niin Metallica kuin monet suomi-iskelmätkin. Oli myös ihanaa laulaa pitkästä aikaa, vaikka ääni olikin hakusessa aluksi todella pahasti. Teatteritreeneistä on sen verran aikaa, eikä koronatauolla ole tullut juurikaan laulettua.

Olisipa mukava loman aikana vähän reissailla ympäri Suomea, jos sateet eivät valtaisi aivan koko lomaa ja maata. Haaveiltiin vähän aurinkoreissusta Yyteriin ja Kalajoelle. Saattaa nyt suunnitelmat muuttua, kun aurinkoa ei taida paljon näkyä lähiviikkoina… mutta silti aika mahtavaa, kun voidaan koko porukka vain hengailla. Ainakin on hyvä ilma liikunnan harrastamiselle, raikas ja happirikas!

Mitäs lomasuunnitelmia siellä muilla on? Antakaa vinkkejä lapsiperheille sopivista kohteista, jotka toimivat myös sadeilmoilla!

perhe parisuhde tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *