Miehelleni, Isänpäivänä

Kun tapasimme reilu 15 vuotta sitten, en olisi milloinkaan uskonut, että meistä tulisi pari ja että meille olisi pikaisesti tulossa jo ensimmäinen lapsikin <3 Ensitapaamisemme kun ei ollut sitä kuuluisaa rakkautta ensisilmäyksellä, päinvastoin. Sä olit pitänyt mua etäisenä ja vaikeasti tavoiteltavana. Mä pidin sua itserakkaana ja itsekeskeisenä oman egon ympärillä pyörijänä.

Kuinka vähän tiesinkään! Kuinka väärässä olinkaan!

Nyt, kun esikoisemme on 13-vuotias ja hänen jälkeensä on tullut vielä kaksi lasta lisääkin, en voisi olla kiitollisempi siitä, millainen mies olet minulle ja millainen Isä olet lapsillemme. Heillä ei voisi olla yhtään huolehtivampaa ja turvallisempaa Isää.

Isänä Sinä…

  • annat omasta ajastasi suuren osan lasten hyvinvoinnin eteen, toisinaan jopa tinkien liikaakin omista tarpeistasi
  • olet aina tavoitettavissa, työ- ja vapaa-aikana, jos lapsilla on asiaa
  • pystyt muuttamaan suunnitelmiasi lasten edun mukaiseksi milloin tahansa
  • et koskaan marttyrisoidu mistään, vaikka panostat paljon perheeseemme
  • ohjaat, kasvatat, vaadit, joustat, tuet, uskot, luotat ja tenttaat – kaikkea sopivissa määrin
  • olet valmis muuttamaan käsityksiäsi, mielipiteitäsi ja luomiamme sääntöjä, jos lapset pystyvät perustelemaan näkökantansa asiallisesti ja osoittamaan, että jousto aika ajoin on perusteltua.
  • jaksat loputtomasti valaa uskoa lapsiin heidän epäonnistumistensa hetkellä
  • heittäydyt lapsenomaisesti leikkimään, pelaamaan ja painimaan, kun joku lapsista vähänkin haastaa.

Halusin, että Isänpäivän kunniaksi saisit tässä postauksessa myös oman puheenvuorosi, isänä ja miehenä <3

Mikä on mielestäsi parasta perhe-elämässä? Se, kun saa tehdä yhdessä asioita ja harrastaa lasten kanssa heidän lempilajejaan.

Millainen isä uskoit olevasi ennen lasten tuloa? Uskoin, että olisin varmasti ihan hyvä isä, mutta ei ollut mitään tarkempia ennakkokäsityksiä tulevasta tai sen syvempiä tavoitteita.

Millainen isä olet nyt, kolmen tytön isänä? Luulen, että olen pärjännyt ihan hyvin. Lapseni luottavat minuun ja uskaltavat olla omia itsejään seurassani. Pystyn tukemaan ja ohjeistamaan heitä kasvun tiellä. Koen, että lapset arvostavat minua ja minä heitä, vaikka se ei välillä teinien kanssa ulospäin näykään.

Mikä isyydessä yllätti eniten? Mikään ei oikeastaan tullut kovin suurena yllätyksenä, mutta ehkä eniten yllätti kuitenkin se, miten helposti pystyy laittamaan lasten edun ja hyvinvoinnin omien asioiden edelle.

Miten isyys on vaikuttanut parisuhteeseen? Parisuhde täyttyy nykyään kiireisestä arjesta ja yhteisestä tekemisestä lasten kanssa. Kahden keskinen tekeminen on lähinnä pari tuntia illassa yhteistä aikaa TV:n ääressä tai yhteisiä lenkkeilyjä ja salireissuja.

Mitkä ovat niitä asioita, joita toivot, että lapset sinusta erityisesti muistavat aikuisena tai sitten, kun sinua ei enää ole? Haluaisin, että lapset muistavat minut reiluna ja oikeudenmukaisena sekä pääasiassa hyväntuulisena isänä, joka tuki kaikessa mihin he tukea tarvitsivat.

Millainen on hyvä miehen malli lapsille? Hyvä mies on oikeudenmukainen, eikä tuomitse. Miehen ei aina tarvitse olla se, joka tuo leivän pöytään ja rakentaa talon. Mies on kiinnostunut muiden perheenjäsenten asioista ja pistää heidän hyvinvointinsa itsensä edelle. Hyvälle miehelle pystyy kertomaan niin iloiset kuin surullisetkin asiat.

Minkä asian eteen olet valmis tekemään töitä tai puhumaan loputtomasti lastesi edun nimissä? Kolmen tyttölapsen isänä haluan, että tyttöni oppivat kunnioittamaan itseään ja hyväksymään itsensä sellaisina kuin ovat. Haluan, että tyttöni eivät elä elämäänsä ulkonäköasiat tai materia edellä. Teen kaikkeni, että lapseni eivät koskaan ala käyttämään päihteitä väärin tai sekoa huumeisiin. Lisäksi tulen aina painottamaan, että heidän kehonsa on yksin heidän omaisuuttaan, eikä kukaan tai mikään saa koskea siihen ilman heidän lupaansa.

Mikä muuttui ajattelutavassasi tai toiminnassasi, kun tulit ensimmäistä kertaa isäksi? Oman navan ympärillä pyörivä ajattelutapa jäi pois. Olen oppinut olemaan joustavampi omien harrastusteni ym. kanssa, vaikka toki niistä edelleen haluankin pitää kiinni. Elän elämässä pääasiassa niin, että lasten etu toteutuu ensin. Olen tullut ammattini vuoksi varovaiseksi ja hieman ylisuojelevaiseksikin, kun tiedän tästä ympäröivästä maailmasta niin paljon enemmän ja syvempiä juttuja kuin ”normikansalainen”.

Kiitos, että olet juuri sellainen kuin olet <3 Me perheemme naiset ollaan onnekkaita!

Ihanaa Isänpäivän iltaa muillekin Iseille jokaiseen tupaan! Teillä on tärkeä rooli <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *