Päätösten vuosi 2019, muutosten vuosi 2020

Vuoden viimeinen päivä.

Aina hyvä hetki pysähtyä laatimaan elämässä välitilinpäätöstä menneestä ja asettamaan tavoitteita tulevalle vuodelle. Tapanani ei juurikaan ole tehdä minkäänlaisia uuden vuoden lupauksia, mutta tänä vuonna teen poikkeuksen. Lupaan kohdella itseäni lempeästi, terveellisempiin valintoihin panostaen, itseäni ja läheisteni hyvinvointia kuunnellen. Lisäksi lupaan aktiivisemmin pysähtyä hetkiin sekä olla ystävien ja läheisten kanssa, aidosti ja kiireettä.

Vuosi 2019 on ollut monella tavalla raskas, tunteikas ja suurten päätösten vuosi. Kuten elämässä yleensä, balanssia on ollut tarjolla ja onnelliset tapahtumat ovat tasapainottaneet vaakaa niin, että vaikka jalat ovat porautuneet toisinaan upottavaankin savimaahan, on pää silti uskaltautunut kurkottelemaan pilviin. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet työelämässä ja sen myötä oman pääni sisäisessä arvomaailmassa. Olen huomannut vuosien varrella takertuneeni arvoihin, joita ympärillä olevat ihmiset luontevasti toteuttavat, mutta jotka itselleni ovat koko ajan vieraampia, olen uskotellut itselleni, että vaikka sisällä tuntuu väärältä, sitä ei tarvitse huomioida ja se menee ajan myötä ohi. Olen käynyt työpsykologin luona vuoroin itkemässä, vuoroin nauramassa. Itkemässä pään sisäistä sotkua ja nauramassa helpottuneesti sille, miten ventovieras ihminen kykenee läpivalaisemaan ajatukseni vain muutaman kysymyksen avulla ja pääsee pureutumaan niin vaivattomasti niihin mielen pimeisiin puoliin, joita en edes itselleni ole suostunut todeksi myöntämään.

Tämä lopuillaan oleva vuosi jää mieleen todellisena itseeni tutustumisen vuotena, jolloin opin kuuntelemaan ennen kaikkea sydäntäni. Silläkin uhalla, että se tarkoittaa toisinaan epävarmuutta, tutuista rutiineista luopumista ja mahdollisesti myös joidenkin ihmissuhteiden haihtumista. Silti optimisesta luonteestani johtuen luotan sokeasti tulevaan ja nautin keveydestä, joka kehossani nyt on.

Tammikuun puolessa välissä vakituinen työsuhteeni päättyy omasta pyynnöstäni. Kuten sanottu, päätös oli suuri ja tunteikas, mutta ainoa oikea. Päätöksen myötä olen kokenut huonoa omatuntoa heidän vuokseen, joita päätökseni tavalla tai toisella koskettaa, sekä syyllisyyttä siitä, että minua pidettäisi kiittämättömänä haihattelijana. Toisinaan selkeästi oikeatkaan päätökset eivät ole henkisesti helppoja, todellinen ja kuviteltu painostus eri suunnista on niin voimakas. Mutta kun viikko toisensa ja useamman ”nukutaan nyt yön yli” -päätöksen jälkeenkin ajatus tuntuu koko ajan oikeammalta, on aika myöntää tosiasiat ja luopua siitä, mikä ei enää tarjoa sydämen iloa. Kun tuntuu, että kaikki on nähty, eikä mitään uutta annettavaa omalle työlle enää ole, on vain pelkkä fyysisesti läsnäoleva ihmiskuori, on se selkeä merkki siitä, että maailma kutsuu!

Vaikka oman pään kanssa on saanut tehdä töitä, on silti päällimmäinen tunne mennyttä työtä ja työpaikkaa kohtaan ääretön kiitollisuus. Olen oppinut menneinä vuosina itsestäni ja toisista ihmisistä enemmän kuin varmaan missään aikaisemmassa elämänvaiheessani. Olen saanut elää ja hengittää yritysmaailmaa niin läheltä, että niillä opeilla pärjää kuka tahansa. Minuun on uskottu, on luotettu vastuuta ja on tuettu tiimin ja esimiehen taholta niin vankkumattomasti, että se pitää pystyssä tulevissa työelämän myrskyissä kuin tukeva korsetti.

Nyt, kun suurin surutyö menneen suhteen on tehty, tuntuu, että koko maailma on avoinna! Tärkeimmät suuntaviivat tulevaisuuteen on piirretty ja alkava vuosi näyttäytyykin sen johdosta aurinkoisena, toiveikkaana ja luovuutta ruokkivana! Tuntuu, että mitä tahansa voi tapahtua, myös niitä kuuluisia ihmeitä. Jännittävää on, miten maailma tuntuu kuin työntävän eteeni ihmisiä, tapahtumia ja mahdollisuuksia, jotka tukevat tehtyä päätöstä. Ei tarvitse kuin nousta hyvälle näköalapaikalle, avata mieli ja levittää käsivarret!

Olet lämpimästi tervetullut vuosi 2020, I`m soooo ready!

Muutos pelottaa. Tuntematon pelottaa. Mutta mikään ei ole yhtä pelottavaa, kuin jämähtää sinne, minne et enää kuulu.(Hidasta elämää)

Parasta mahdollista alkavaa vuotta juuri Sinulle! <3 Toivo rohkeasti, se toteutukoon!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *