Tärkeitä ihmisiä, tärkeitä sanoja

Miten kiitollinen olenkaan siitä, millaisia ihmisiä mulla on elämässä <3

Olin tänään pikkujoulubrunssilla neljän ystäväni kanssa, joiden kanssa ollaan AMK-opiskeluvuosista alkaen kuljettu yhteistä matkaa (eli noin 10-15v ajan)  ja tultu luonnollisesti vuosi vuodelta läheisemmäksi tiimiksi. Meistä 4/5 asuu eri paikkakunnilla, yksi nykyään jopa valtameren tuolla puolen San Franciscossa, mutta se ei onneksemme ole estänyt meitä säännöllisesti kokoontumasta yhteen, milloin minkäkin ”teeman” ympärillä. Vuosien varrella teemoja on syntynyt kuin itsestään. Perinteisten pikkujoulujen ja kevätskumppien lomassa on kokoonnuttu kuulemaan raskaus-, kihlajais-, hää-, ero-, talon osto-, maastamuutto- ja työpaikan vaihtouutisia, joiden myötä on vuoroin itketty, vuoroin naurettu kyyneleet silmissä.  Kaikille vuorollaan elämässä tapahtuu isoja asioita, joita yhdessä juhlitaan ja pohditaan.

Elämäni arvoissa on perheen ja terveyden kanssa kärkikahinoissa ne ystävyyssuhteet, joissa saa olla aivan oma itsensä; vahva, heikko, päämäärätietoinen, hukassa kartalta… Sinut otetaan vastaan sellaisena kuin sinä päivänä olet ja mitä tunnet, takanasi seistään tukena aina, jos omat jalat horjuvat. Näitä ihmisiä on näiden neljän kyseisen ystävän lisäksi pari muutakin, joten kiitollisuus koskee heistä ihan jokaista <3

Olen joskus Pinterestistä tallentanut itselleni tämän ylläolevan lainauksen, jossa kiteytyy hyvin kaikki tärkeä. Keskity elämässä sinulle tärkeisiin asioihin täysillä ja arvosta hyviä ihmisiä ympärilläsi. Tulos ei voi olla kuin priimaa.

Tänään kerroin näille naisille suurista suunnitelmistani, joita minulla on tulevaisuuden varalle. Kerroin siitä, miten täydellisen tietoinen olen siitä, että olen nyt menossa haaveideni viitoittamaa tietä. Kerroin siitä, miltä tuntuu, kun yhtäkkiä ymmärtää, miten helpottavaa on, kun voi tavoitella arvojensa mukaisia tekoja ja miten innoissaan voi odottaa jotain, missä sydän on täysillä mukana! ”Sun silmät oikein loistaa, kun kerrot tuota!”, huudahti yksi heistä.

Kerroin myös siitä, millaisista seikoista haaveideni suhteen olen vielä epävarma. Yksi niistä asioista on jossain sisällä jyskyttävä epävarmuus omasta osaamisestani. Mitä jos en osaakaan? Mitä jos en onnistukaan? Mitä jos en koskaan tiedä, milloin olen valmis ja mokaan kaiken?” He katsoivat minua hölmistynyt ilme kasvoillaan ja kysyivät: ”Mistä sä tuollaista olet keksinyt? Miten niin et pystyisi, miksi sellaista edes epäilet?”

Siihen en oikein osannut vastata. En tiedä mistä toisinaan kumpuaa se epäusko itseen ja se pelko, että kaikki meneekin mönkään. Pitää jotenkin varmuuden vuoksi pelätä vähän. Vaikka mitään hävittävää ei todellisuudessa edes ole. Ehkä pahin pelko onkin se, kun edessä tarjottimella on itselle tärkeät unelmat, niiden sössiminen hirvittää. Vähän kuin rakastumisessa: kun sydämensä antaa isosti peliin, sen särkyminen pelottaa jo etukäteen. Silloin on niin haavoittuva. Jos unelmat ”viedään”, mihin suuntaan sitten suunnistaa…? Unelmasuunnitelmat tekisi mieli toisaalta toteuttaa heti, jotta ne muuttuvat lihaksi, toisaalta sulloa ne pulloon aarteeksi hyllyn päälle ja ihastella niitä sieltä, ihan varovasti vain. Mutta unelmien pulloon sullominen, se olisi oikeaa pelkoa, pelkoa elää. Unelmat on tehty toteutettaviksi. Elämä on tyhjä paperi, johon voimme luoda oman näköisemme tarinan. Ja se, että ystävät ympärillä näkevät sen tarinan valmiina jo paljon ennen sinua, onkin aika helpottavaa. Joku taustalla itseni lisäksi ajattelee, että tällä tarinalla on oikeus tulla kirjoitetuksi!

”Sulla niin olisi annettavaa juuri tuollaiseen, nyt menet sitä kohti!”, sanoi ystävistäni yksi.

”Tiedän heti erään, joka on myös onnistunut. Kyllä tuossa unelmassa voi onnistua!”, sanoi toinen <3

Kun lähdin tapaamisemme jälkeen kävelemään lounaskahvilasta pimenevään iltapäivään, mietin, että elän parasta aikaa elämässäni juuri nyt. Saan suunnata sinne, minne sydän ohjaa, saan viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka ovat tärkeitä ja joista saan voimaa. Tiedättekö, uskomalla omiin – ja muiden – unelmiin, ne toteutuvat todennäköisemmin. Ja mitä enemmän tässä maailmassa on toteutuneita unelmia, sitä onnellisemmaksi koko maailma muuttuu.

 

 

Kommentit (2)
  1. Ihana teksti ja nainen. 💕 Olet inspiraatio 😘

    1. Sinä olet! ❤️😘

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *