Tule vaan, syksy!

Tähän aikaan vuodesta on aina vähän haikea olo… Kesän hyvästely tuntuu vaikealta, vaikka pidänkin ihan jokaisesta neljästä vuodenajasta. En taida kesän kohdalla hyvästellä välttämättä hellettä tai edes lämpimiä järvivesiä, koska en suuremmin nauti päivät ja yöt kestävästä helteestä, enkä ole edes himouimari. Luulen, että haikeus tulee siitä helppoudesta luopumisesta…

Kesällä elämä on ihanan helppoa! Voi viettää koko päivän samoissa, kevyissä vaatteissa, eikä tekeminen aikataulutu sillä, mitä tapahtuu ennen iltapimeää tai sen mukaan, tarkeneeko ulkona enää. Kaikkina muina vuodenaikoina lähteminen jonnekin vaatii vaateorganisointia ja eri sääoloihin varautumista – huoh.

Suosikkini vuodenajoista on silti ylivoimaisesti kevät. Olen syntynyt keväällä ja jotenkin silloin olen kaikkein energisimmilläni. Päivä päivältä valo lisääntyy, se on vaaleaa ja raikasta, ja luonto paljastaa päivittäin jotain uutta lumen alta. Tuntuu kuin erityisesti silloin kaikki alkaisi alusta!

Hassua, toisaalta samalta uudelta alulta tuntuu näin syksylläkin. Kesälomien jälkeen tulee tarve järjestellä arki toimivaksi, aikatauluttaa harrastukset, lisätä kuntoliikuntaa ja alkaa kokkailla kasvisruokia. Syksy on omalla vuorollaan kuin uuden alku kohti pimeneviä, tunnelmallisia iltoja kynttilöineen.

Syksyisin meillä syödään paljon kasvissosekeittoja. Niiden värit sointuvat juuri tähän vuodenaikaan. Toisaalta jos tällä hetkellä katsoo ulos ikkunasta, pitäisi ehkä juoda lonkeroa, jotta värimaailma olisi harmoniassa 😉 Vettä tulee.

Tänä vuonna ei syksyn pitkä pimeys tunnukaan yhtä uhkaavalta kuin aiemmin. Olen ollut syyskuun alusta alkaen opintovapaalla ja aion palata työelämään vasta tammikuun puolessa välissä. Nyt saatan siis hyvällä tuurilla ehtiä näkemään sen loka-marraskuun päivien lyhyen valon hetken, jonka toimistossa istuessa joka päivä missaa!

Suunnitelmissa on myös ottaa kuntoliikunta taas viikottaiseksi ohjelmanumeroksi, kunhan liian pitkällä juoksulenkillä hankittu polven rasitusvamma toipuu kokonaan. Ihana, happirikas syksy ja ruskan värit ovat taas täällä, nautitaan ja ulkoillaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *