Wow, mikä MOW!! (sisältää edun just sulle)

Kaupallinen yhteistyö: MOW Supernova, Tampere

Olisko kiva työskennellä vaikka… mmmm… ASUNTOVAUNUSSA!?

MOW Supernovassa Tampereella se onnistuu!

Vietin perjantaina etäopiskelupäivän MOW:n hubissa Ratinassa. Onko paikka sulle ennestään tuttu?

Nykyään työelämälle on tyypillistä, että yhä useammat yritykset muokkaavat toimistojaan niin, ettei jokaiselle ole enää vakituista työpistettä vaan toimistolla käydessä parkkeerataan väliaikaisesti sinne, missä on vapaa pöytäpinta ja pistorasia lähettyvillä. Erityisesti myyntialalla tällaisiin ”pit stop -toimistoihin” törmää paljon, koska myyjät luonnollisesti ovat enemmän asiakkaiden luona kuin toimistossa oman pöytänsä takana. Kustannuksellisesti on turhaa maksaa isosta toimistosta, jossa on viikosta toiseen työpisteitä tyhjillään, kun porukka painaa kauppaa asiakkaiden luona. Liikkuvien työpisteiden ideaan olen törmännyt myös IT-alalla ja erilaisissa suunnittelutöissä, joissa periaatteessa kaikki työssä tarvittava matsku on sillä omalla tietokoneella ja kulkee sinne minne konekin.

Aika monella yrityksellä olisi myös tarvetta laajentaa toimintaa pääpaikkakunnalta toiselle, mutta riski kustannusten osalta hirvittää. Ainakin ihkaomien tilojen hankinta vieraalta paikkakunnalta saattaa olla korkean kynnyksen takana.

Paljon on myös yksityisyrittäjiä, jotka työskentelevät vallan kotoa käsin, mutta toivoisivat kuitenkin edes silloin tällöin pääsevänsä ulos oman kodin seinien sisäpuolelta… jotkut olisivat valmiita ottamaan vastaan kokonaankin kodin ulkopuolisen työpisteen.

Ja tuleehan niitä remontteja, muuttoja ja odottamattomia tilapuutteita kaikkien alojen yrityksiin silloin tällöin…

Muun muassa tämän kaltaisissa tilanteissa nuo MOW:n vuokratilat toimivat loistavasti!

Itse halusin myös eilen poistua kotoa pöydän ääreltä välillä jonnekin ihan muualle opiskelemaan. Joskus tuntuu, että varsinkin, kun työn alla on joku tosi työllistävä juttu, kuten mulla tällä hetkellä yhden kurssin kanssa on, on pakko päästä jonnekin inspiroivempaan tilaan, siirtää työpiste ja päänuppi yhdeksi päiväksi ihan muihin ympyröihin. Tuntuu kuin aivotkin heräisi silloin eloon ihan uudella lailla!

Tampereen Ratinassa MOW Supernovalla on tällä hetkellä 50 vakituista jäsenyritystä, joille on varattu member-työtilat ja jotka saavat nautiskella laajemmista palveluista (kts. postauksen loppuosa). Sen lisäksi on toki lukuisia päiväpassilla työkenteleviä, jotka käyvät epäsäännöllisen säännöllisesti, kun tilanne (tai pää, kuten mulla :D) sitä vaatii. Yhteensä koko Supernova tarjoaa 200:lle ihmiselle tilat tehdä töitä. Juttelin eilen Supernovan pääbossin Kattan kanssa ja hän sanoi, että tällaisten lennosta vuokrattavien tilojen tarve kasvaa työmarkkinoilla koko ajan. En kyllä ihmettele. Jos itse toimisin esim. yrittäjänä joskus tulevaisuudessa, tuo olisi ehdottomasti hyvä tapa ”oman” työhuoneen hankintaan. Olisi se oma rauha tehdä, mutta silti muut ihmiset ovat lähellä.

Erilaisia työtilavaihtoehtoja Supernovassa on tosiaan laidasta laitaan, on ”virallisempia” yksittäisiä toimistopöytiä, leposohvia, äänieristettyjä puhelinkoppeja, rentoja pientiloja muutaman hengen palaveeraamiseen, isoja, suljettuja neuvottelutiloja virallisempiin tapaamisiin ja yksi iso, noin 60-70 henkeä vetävä sali, joka toimii loistavasti esimerkiksi luentojen pitämiseen, valmennustapahtumiin ym., ja on siellä taidettu jokuset juhlatkin järjestää 🙂

Ehkä se, mikä mun mielestä tuolla on kaikkein parasta, on se tunnelma! Teet, kahvit, kuplavedet ja popcornit kuuluu hintaan kaikille, passista riippumatta. Tee- ja kahvipisteiden luona törmää muihin tiloissa vuokralla oleviin ja Katta kertoikin, että näiden seinien sisällä on syntynyt täysin uutta, useamman yrityksen välistä liiketoimintaakin! En ihmettele, koska eilenkin mun valokuvaillessa tiloja, juttusille tuli joku mies, joka esittäytyi ammattivalokuvaajaksi (apua, juu, kiitos hei, älä katso mun kuvia), ja joka alkoi heti kysellä kiinnostuneena kuvaamisestani. Kun kuuli, että mulla on blogi, hän halusi tutustua siihen lähemmin <3 Tuli tosi kiva fiilis, kun hän tuli jutulle kuin vanha tuttu. Terkkuja sulle valokuvaajamies, jos päädyt nyt tänne lukemaan!

Tapaamiset ja verkostoituminen tapahtuu tuolla niin luontevasti, kun pilkitään samaan aikaan teepussia kupissa tai pestään käsiä rinnakkaisilla lavuaareilla vessassa, että se sopii myös tällaiselle teennäistä verkostoitumista kammoksuvalle 😀 Hauskaa, miten hyvä ja rento, mutta asiallisesti työhön paneutuva tunnelma syntyy tuollaisessa tilassa, jossa tavallaan kaikki ovat vieraana, mutta silti kuin kotonaan! Melkein se pitää itse kokea, hankalaa tässä kuvailla sitä tunnelmaa.

(miten pienillä jutuilla saakaan kivan fiiliksen)

Katta kertoi, että heillä MOW Supernovassa kunnia-asia on hyvä ja läheinen asiakaspalvelu. Siinä ovat todella onnistuneet <3 Henkilökunta on paikalla kaikkina arkipäivinä (klo 8-16) ja hengailevat sisääntuloaulassa tai ympäri hubia auttamassa ja siivoamassa tiloja.

Itselleni oli myös aikamoinen (positiivinen) kulttuurishokki, kun tajusin, että teen juonnin jälkeen oman kupin tosiaan voi jättää vain tiskipöydälle tiskikoriin, kun henkilökunnan edustaja jo liiteleekin paikalle täyttämään pesukoneen ja tyhjentämään sen! Wouuu, tällainen perheenäitihän voisi jopa tottua moiseen kuninkaalliseen kohteluun 😀 Ja kuulin sellaistakin juttua, että siellä on joskus tehty asiakaspalvelijoiden toimesta melkoisia yliluonnollisia taikatemppuja, joiden avulla on saatu paniikissa oleva asiakas onnistumaan kaikista odottamattomista vastoinkäymisistä huolimatta niin hyvin deadlinessaan, että asiakkaan oma asiakas ei koskaan saanut tietää, mitä tuskanhikisissä kulisseissa oli juuri tapahtunut! Henkilökunta oikeasti heittäytyy palvelemaan <3

MOW Supernovassa järkätään silloin tällöin MOW Mornings -tapahtumia, joihin kutsutaan eri aihepiirien luennoitsijoita, valmentajia ja kouluttajia. Olin itse jokin aika sitten kuuntelemassa tällaisen aamutilaisuuden, josta kerroinkin täällä. Muihin en ole vielä päässyt, mutta jos aihepiiri kolahtaa ja aikataulut suinkin sallivat, suosittelen noita lämpimästi jo yhden kokemuksen perusteella! Eikä maksa mitään! Ja jos muuten itse olet luennoitsija, valmentaja, kouluttaja tai muuten vaan henkilö, jolla olisi kerrottavaa, tuonne voi varata omankin tilaisuuden 🙂

Voin kyllä ihan vilpittömästi suositella kokeilemaan, miltä hommat MOW Supernovassa Ratinassa tuntuisivat – epäilen, että jäät koukkuun! Se on paikkana kuin yhdistäisi kodin ja työpaikan, molemmista hyvät puolet.

Tässä vielä muutama fakta kootusti:

  • MOW = Mothership of Work
  • Supernova = Tampereen Ratinan hub. Helsingissä on vastaava MOW Mothership.
  • Perustettu Tampereelle 19.11.2018, joten juhlii 1v-synttäreitä aivan kohta
  • Tilavuokraus soveltuu säännölliseen tai satunnaiseen etätyöskentelyyn, tilapäiseksi työtilaratkaisuksi esim. remontin tai muuton ajaksi, säännölliseksi lisätoimistotilaksi, pop-up -toimistoksi jne…
  • Tilavuokraus onnistuu netissä 24/7
  • Verkostoitumisen edut lähellä, kuten se, että IT-, markkinointi-, valokuvaus tms. alan apu löytyy hyvällä tuurilla viereisestä huoneesta. Kaikki auttavat toisiaan -henkisyys.
  • Kk-jäsenyyden ostaneille: siivous, WiFi, printtausmahdollisuus, mahdollisuus tuoda tiloihin ulkopuolisia 24/7 (päiväpassilaiset vain aukioloaikoina, eikä ulkopuolisia), oma postilaatikko yrityspostille (posti vastaanotetaan ja lähetetään eteenpäin), käytössä Ratinan kauppakeskuksen hulppeat henkilökuntaedut, lainattavat polkupyörät, sähköpotkulauta ym., yhteisön yhteiset aamiaistilaisuudet kerran kuussa…

Ja hei, nyt se paras osuus!! <3 <3 <3

Mainitsemalla mun blogin nimen eli VIIDEN TÄHDEN AIKAA Tampereen MOW Supernovan tiskillä, saat päivän ILMAISEN tutustumisen! Eli voit mennä viettämään etätyö tai -opiskelupäivää heille ja istua koneesi kanssa siellä, missä parhaalta tuntuu (lukuunottamatta Members only -tiloja, jotka on erikseen merkitty kyseisten huoneiden seinissä)! Voit työskennellä sohvalla loikoillen, työpöytäryhmissä istuen, puhua puheluita äänieristetyissä kopeissa, keinua koneesi kanssa keinutuolissa tai sitten viettää aikaa vaikka siellä asuntovaunussa. Tai vaikka kaikissa niissä vuoronperään 😀

Sohva ja paikka siitä teepisteen lähettyviltä toimii tosi hyvin, kokemusta on 😉

Kivaa viikonloppua sulle ja inspiroivia työ- tai opiskelupäiviä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *