Viiniblogimiitti <3

Nggggh, edellisestä postauksesta on jo viikko, mutta syytän kreisiä viikkoa- graduilua, drinksukurssia, työhaastatteluja ja viiniblogimiittiä. Bloggaamisen ehdoton suola myös mulle on sen tuomat tutut. Viini-ihmiset ylipäätään ovat siistejä tyyppejä, mutta meidän viinibloggaajaporukka vasta onkin.

image1.JPG

Lauantaina kokoonnuttiin vierailemaan Helsinki Distilling Companylla, Teurastamolla sijaitsevalla tislaamolla, jossa valmistetaan giniä ja viskiä. Viskiä ei tietenkään saa vielä mistään, sillä eurooppalaisen lainsäädännön mukaan tuotteen on kyspsyttävä kolme vuotta, ennen kuin sitä voi kutsua viskiksi. Meille kierroksen pitänyt Seamus kuitenkin valaisi meitä, että Jenkeissä tehdään maailman nopeinta viskiä, sillä laki ei sano mitään tynnyrikypsytyksen pituudesta, joten viski käy huikean 18 sekunnin tynnyrikypsytyksen ja saa värinsä tammen sijaan poltetusta sokerista. Tislaamon giniä ei tietenkään tislaamolla voinut maistaa, mutta aiemmin kavereiden kanssa Alkosta ostamani pullon perusteella voin kertoa, että tämä gini on vahvan katajaista ja puolukkaista, mutta yllätävän hyvää ihan vain pienen vesitilkan tai sulavan jään kanssa nautittuna.

Image-2.jpg

Tislaamolta siirryttiin illan varsinaiseen ohjemanumeroon, eli sokkomaisteluun Nomad Cellarssille. Annankadulla sijaitsevalla kellarilla kaapista maksetaan kuukausiluonteisesti ja kellarille pääsee kulkemaan kulkuluvalla 06-24 välillä.  Nomad on aloittanut toimintansa vastikään, joten puitteet todellakin olivat kunnossa.  Sokkomaisteluun jokainen oli tuonut yksin tai parin kanssa pullon viiniä, joka maistettiin sokkona. Tämän jälkeen oli aika arvata pullon alkuperää ja viiniin käytettyjä rypäleitä. Juran cremantia, uusseelantilaista neljänkympin pinot gris’tä,, soavea, muutama klassikkovinkku ja helen tanniinista sagrantinoa. Oma tuomiseni oli kevyenpuoleinen ja hapokas sisilialainen Frappato, jolla yritin jekuttaa kavereita metsään, tai oikeastaan kohti viileämpää ilmastoa.

Image-3.jpg

Sokkoilun jälkeen siirryttiin Groteskin patojen ääreen. Paikan ilmakuivattu ankanrinta ja porsaanfläsä oli räjäyttää pään. Entrecote, triplafritatut ranet ja bernaisekin maistu, ja viinit olivat aivan omaa luokkaansa. Ähkyä sulateltiin vielä samppiksella pupunkorvat päässä ennen Bier bierin sohville lösähtämistä.

All in all, ihan superkiva lauantai, jonka tekivät taas ihmiset ja hyvät viinit.

 

Psst…Huippuja vinkkublogeja:
Blanc de Blancs
Pullon henki
Reseptitaivas
Copatinto
Viinihullun päiväkirja
Wine and Finland

Rypäleistä viis

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Eiks mäkkärinki ranskalaiset ole tuplafritatut?

    1. Joo on ne vissii, mut nää olikin TRIPLAfritatut :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *