Koska on naistenpäivä, koska se on joka päivä

VILHELMIINA H.

Naistenpäivä. Ihana päivä. 

​Vaihdoin tänään asuntoni sisustusta, taas astetta keväisempään suuntaan. Paksut neuleet vaaterekiltä saivat väistyä kauniiden kevätmekkojen tieltä vaatehuoneeseen suljetun oven taa, ja loputkin talvipölyt pyyhkäisin seiniltä. Vielä kun toppatakit saisi vaihtaa kevyempiin kaltaisiin, mutta ehkä kuukauden päästä jo. Pysytään toiveikkaina. Tällä syksynlapsella on niin paljon kevättä rinnassa, aurinkoa ja hyvää oloa, vaikka muille jakaa.

Ulkonakin aurinko pilkahtelee pilvikerroksen takaa,

siksipä tässä teille pieni pala omasta naiseudestani.

Millainen olen/olisin

 

naisena?

seikkailuja janoava, vuorille kiipeämisestä innostuva, tekemistä kaipaava, maailmaa ihmettelevä ja sen kauneutta ihasteleva, hieman kärsimätön, positiivinen ja iloinen, hauska, empaattinen, tunteellinen ja herkkä, luonnonläheinen, muuntautumiskykyinen, mysteerinen, hetkessä eläjä mutta ikuinen tulevaisuudesta haavelija, luontoa rakastava pikkukaupungin tyttö, sopeutumiskykyinen, ennakkoluuloton, avulias ja kuunteleva, lämminsydäminen ambivertti​, itsenäinen, haasteita ja elämänkolhujakin kaipaava, tylsyyttä inhoava, valokuvausta rakastava esteetikko, ikuinen taivaanrannanmaalari. Aika ajoin ujo, mutta silti niin rohkea. Tuntemattomien ohikulkijoiden kanssa elämänkokemuksia jakava, ja niistä keskusteluista aina onnesta sekaisin.

tyttärenä?

kunnioittava, välittävä, tasapuolinen - maailman paras sekä äidin että isän tytär, onnellinen rakastavista vanhemmista.

siskona?

aina tukena ja apuna oleva, rakastava (täti siskonlapsille), viittomakieltä siskon kanssa puhuva, salaisuudet pitävä, siskon kanssa aina hulluutteleva ja vedet silmissä naurava, omia tyylitietoja jakava ja suorat mielipiteet sanova sisko.

ystävänä?

kuunteleva, empaattinen, nauravainen ja kannustava, läsnäoleva, rehellinen ja aito, sataprosenttisen luotettava, ystävien kanssa yhteisiä kokemuksia rakastava ja sitten niitä yhteisiä muistoja haikeudella muisteleva tälläinen vähän hassu ystävä.

oppilaana?

​tavoitteellinen ja tekemisen kautta oppiva, stressitilanteissakin positiivisena pysyvä, mielekkäissä aineissa loistava ja niihin enemmän panostava, onnellinen itsensä kehittämisestä hyvän opetuksen myötä, tiedonjanoinen - hyvä juuri tälläisenä, keskinkertaisena oppilaana.

työntekijänä?

ahkera, luotettava, muut huomioonottava, järjestelmällinen ja siisti, halu tasa-arvoisuuteen muiden kollegoiden kanssa, avulias, tunnollinen, ripeä ja nopea oppimaan uudet asiat, kehittymisenhaluinen, motivoitunut, kansainvälinen, aina valmis uudistumaan eli sopeutumiskykyinen.

sielunkumppanina?

ymmärtäväinen, luotettava, kannustava, lämminsydäminen, kuunteleva ja läsnäoleva, syvällisiä keskusteluja kaipaava, hauskuutta ja nauramista haluava, yllättävä, seikkailunhaluinen, yhdessä kaikkea tekemistä rakastava mutta hyvän tasapainon vuoksi omaa aikaakin tarvitseva.

äitinä?

maailman paras äiti, sitten jonain päivänä.

​Ihanaa naistenpäivää, ihanaiset. 

Rakasta itseäsi juuri tuollaisena upeana kuin olet,

koska olet upea, tiedät sen jo itsekin.

xx Vilhelmiina

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.