Vanhassa vara parempi – Mikä on tarpeellinen tavara?

Hyvää Huomenta!

Onpa ihana aloittaa aamu tällä lempiharrastuksella – kirjoittamisella.

Nooh, ollaan täällä tietenkin muutakin tehty, mutta olkoot tämä nyt sitten vaikka sitä äidin omaa aikaa pieni hetki päivästä. Samalla hoituu aamupala tässä vieressä. Molemmat on tyytyväisiä! ♥

Tämän päivän teesi voisi olla tavaroiden paikalleen asettaminen. Katsoin juuri Huomenta Suomen ruokaohjelmaa  toisella silmällä ja olipas siinä nätisti aseteltu hyllylle tavaroita runsauden paljoudesta huolimatta. Minimalistista ei ollut tietoakaan. Eikä ole kyllä meilläkään.

On muuten yllättävän vaikea mieltää, mikä tavara on oikeasti tarpeellinen. 

Meilläkin on aika paljon vanhoja tavaroita ja esineitä, jotka ovat tulleet toisen kotoa. Ne eivät välttämättä ole aina kaikista käytännöllisimpiä, mutta niillä on oma tunnearvonsa. Ne tekevät kodin.

En voisi kuvitellakaan, että asuisimme ihan upouusien tavaroiden keskellä. Sen verran olemme ”vanhaa vuosikertaa” molemmat. ♥

Olen alkanut ottamaan käyttöön ja esille myös jonkin verran kaapeissa olleita vanhoja esineitä ja astioita. Pyrin saamaan meidän vähäisiin kaappeihin tilaa sellaisille tavaroille, jotka tilaa tarvitsevat  ja annan arvon niille, jotka kaipaavat esille pääsyä. Aikaisemminkin olen asiaa nauranut, että minkä ihmeen takia minä jatkan perinnettä, että ”perinneastioita” säästetään seuraavalle… Johan sitä on tehty useampi vuosikymmen, jo ennen minua.

Voihan se olla, että mahdollinen miniäni on vallan eri tyyliä ja karauttaa kiveen anopin perintökupit ja -tassit. 

Somesta löytyy monenlaisia järjestelyvinkkejä ja -listoja avuksi. Oletko sinä kokeillut sellaista?

Tavara päivässä, 30 kuukaudessa, 3 tavaraa päivässä…

Käteviä, itsellä suurin ongelma on kuitenkin että mihin tavarat laitetaan.

Paljon olen myynyt Facen kirppiksellä, pitänyt omia kesäkirppispäiviä, lahjoittanut ja vienyt Uffin konttiin. Meiltä käsin kirppikset ovat toisilla paikkakunnilla, joten olen nähnyt tämän tyylin kannattavammaksi. Toki se voi olla myös hitaampaa.

Koko taloa ei voi räjäyttää kerralla, kun kotona asuu kohta 3- vuotias utelias minimies. Jatkopaikkaan menevät tavarat on syytä pitää piilossa tai korkealla, muuten laatikon sisältö on kannettu takaisin ja keksitty niille uusiokäyttöä. No, joskus huomaankin kyllä sitten, että sitähän tarvitaan vielä. ♥

Olen ottanut nyt yhden kaapin osittain  poistettaville tavaroille, sieltä pistän tavaraa myyntiin tai lahjoitukseen, kun on sopiva hetki.

Millaisia niksejä sinulla  on”välivaiheeseen?”

Onneksi monet kaapit ovat jo kunnossa ja tavaran paljous on paljon paremmin hallinnassa kuin aiemmin. Sillä on muuten äärettömän suuri vaikutus ”menttaalipuoleen,” kuten mieheni sanoo.

Joku voi miettiä, että miksi se aina jauhaa tuosta samasta aiheesta. Vuodesta toiseen. On siivonnut kaappejaan joka vuosi ja samat lätinät. Näinpä. Tavaraa on ollut, sitä on tullut, on ostettu ja saatu. Samalla tahdilla on hankittu lisää muuta tarpeellista. Perheessämme on nyt myös yksi jäsen lisää, joten tavaramäärä on sitäkin myöten lisääntynyt. Leluille, peleille ja niille vähäisille vaatteillekin pitää löytyä tilaa ja on minulla vähän taka-ajatusta siinäkin, että teen raivausta nyt vielä, kun en ole kokoaikaisesti töissä.

Ehkä olen syksyllä valmis. Ehkä. ♥

Olisipa ihana kuulla sinustakin. Kirjoita rohkeasti kommenttia. Ei tarvitse rekisteröityä.

Kirjoitat kommentin, keksit nimimerkin tai oman nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja lähetät!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista muille.

Ihanaa päivää, Sinulle!

-Anne-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *