8 kysymystä ja vastausta kodin tiloista

Modernisti Kodikas Kerttu pisti jo viime vuoden puolella hauskan ’8 kysymystä ja vastausta kodin tiloista’ blogihaasteen ilmoille ja ajattelin nyt muutaman kuukauden asumisen myötä tarttua tähän myös. Kertun vastaukset kysymyksiin löydät täältä.

Mennäänpä suoraan kysymyksiin ja vastauksiin.

1. Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Keittiö. Keittiö on meillä yhtä avonaista tilaa olohuoneen kanssa, mutta keittiö ei ole meillä jatkuvasti tip top kunnossa. Likaiset astiat löytävät useimmiten tiensä heti tiskikoneeseen, mutta keittiön ruokapöytä sekä saareke keräävät kaikenlaista sälää päälleen. Aamiaiskaappi auttaa jonkin verran pitämään tilaa siistin näköisenä, koska tarvittaessa ja ison ärsytyksen äärellä voin vain sulkea aamiaiskaapin ovet. Useimmiten aamiaiskaapin ovet ovat kuitenkin auki. Aamiaiskaappi ei ole meillä kuitenkaan se sotkun aiheuttaja. Saarekkeesta löytyy säläkaappi, mutta silti ruokapöytä on täynnä lapsen akkareita ja milloin mitäkin pikku tilpehööriä. Erillistä kuivauskaappia meillä ei myöskään ole astioille, joten kuivaamme märät astiat joko käsin tai sitten nostan ne kuivumaan kuivausalustan päälle tiskialtaan vierelle. Ainakin Clas Ohlsonilta löytyy näitä alustoja. Pyrin pitämään tasot kuitenkin puhtaana ylimääräisestä roinasta ja tavarat omilla paikoillaan, joten ei meillä onneksi suurta sotkua keittiöönkään pääse yleensä syntymään.

2. Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Olohuoneen ja keittiön yhtenäinen tila. Tämä on se tila jossa vietämme aikaa eniten ja nimenomaan yhdessä. Täällä syödään, katsotaan telkkua, leikitään, pelataan, luetaan, milloin mitäkin. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan, vietämme olokeittiössä miehen kanssa aikaa myös keskenämme ehdottomasti eniten.

3. Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Tähän olisi huolestuttava vastata mitään, koska asumme ihan uudessa talossa. Eli varsinaista remonttia ei kaipaa mikään tila. Sen sijaan meillä odottaa saunatupa pystytystä, pihat on laittamatta sekä myös terassien rakentaminen edessäpäin.

Mutta nyt kun aloin oikein kunnolla miettimään asiaa, niin puutalohan elää ensimmäisen vuoden aikana voimakkaastikin, joten kipsilevyseiniin ja katon rajoihin on tullut pieniä halkeamia. Eli näille on tehtävä jotain sitten, kun pahin elämisvaihe on takanapäin. Lisäksi meillä on vielä viimeistelemättä parven listat ja alakerran seinälle nostettujen laattalistojen paikkaukset.

4. Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi?

Parvi tai saunatupa. Koska saunatupa on vielä ihan vaiheessa, haluaisin seuraavaksi saada parvesta viihtyisän pesäpaikan. Parvella löytyy televisio ja pelilaitteet. Vinon katon alta löytyy säilytystilaa, jossa säilötään lautapelejä. Kaipailisin parvelle säkkituoleja, joissa olisi mukava löhötä katsomassa telkkua tai pelata pelikonsolilla. Tila kaipaa minusta myös ihanaa pehmeää jopa värikästäkin mattoa. Upeat marokkolaiset kelim matot kutkuttavatkin mielessä. Lisäksi jokin kaunis lukulamppu tunnelmaa luomaan tuon Block valaisimen rinnalle.

Näillä pienillä muutoksilla parvesta saisi entistäkin viihtyisämmän. Parvi on osoittautunut meidän isomman pojan ihan lempipaikaksi ilman erityistä sisustustakin. Hän vetäytyy parvelle usein lukemaan, värittämään tai pelaamaan konsolipelejä. Parvi onkin ihana piilopaikka, johon voi mennä hakemaan omaa rauhaa.

Saunatuvan suunnittelua
Meidän työhuone & vinkit työtehokkuuteen
Mihin panostimme ja missä pihistimme?

5. Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Makuuhuone. Makuuhuone on saatu viimeisteltyä pimentävillä verhoilla ja tilasta tuli todella hotellinomainen ja kutsuva. Makuuhuone on meillä käytännössä vain nukkumista varten ja siellä ei ole esimerkiksi televisiota lainkaan. Joten tilasta on haluttu harmoninen ja levollinen rentoutumisen tyyssija. Tammiviiluinen sängynpäätyseinäke akustoi tilaa ja erilaisilla valaistusmahdollisuuksilla voi tunnelmia muuttaa helposti.

Rauhallisen makuuhuoneen puolesta – 10 vinkkiä
Meidän vaatehuone – 5x vinkit kausisäilytykseen

6. Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Kokonaisuus. Olen erittäin tyytyväinen, että ilman sisustussuunnittelijan apua saimme luotua koko kodin värimaailmasta todella harmonisen ja yhtenäisen. Vaikka koti on vaalea ja skandinaavinen, puu tuo kaivattua lämpöä eikä kotimme ole missään nimessä tylsä.

Valitsimme puulajeista tammen, joka toistuu sisustuksessamme vähän joka puolella nivoen kokonaisuuden yhteen. Pidän myös tilojen jaottelusta kodissamme. Yläkerran oleskelutilat, jossa myös on meidän aikuisten omat tilat sekä lastenmaailma alakerrassa tekee kodistamme todella toimivan asua.

Harmaan, tammen, valkoisen ja mustan liitto on meidän kodin juttu.

Onko meidän sisustuksessa liikaa puuta?
Millainen on minimalistinen koti – Onko meillä minimalistinen koti?
TOP 5 asumisen trendit 2020, miten ne toteutuvat meidän tulevassa kodissa?

7. Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Olokeittiö nyt. Tulevaisuudessa varmasti kesäisin molemmat terassit sekä saunatupa ja haaveena oleva poreamme. Toiveena on saada takapihasta ihana keidas, jossa on monia erilaisia toiminteita.

Meidän pihasuunnitelma

8. Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Tähänkin vastaan meidän olokeittiö, joka tuntuu olevan oikea monitoimitila meillä näiden vastausteni perusteella. Olokeittiöstä on näkymät meidän takapihan vehreään metsään, joka oli oikeastaan se syy, jonka vuoksi tämän tontin halusimme alunperinkin ostaa. Lisäksi keittiön puolen ikkunoista avautuu toisen kerroksen korkudella mukava maisema. Auringonlaskut ovat aivan maagisia täällä. Kattoterassilta on myös ihan paras paikka väijyä näitä maagisia auringonlaskuja.

Loppuun haluaisin vielä sanoa, että olen aiemminkin jo ollut oikea kotihiiri. Mutta nyt täällä uudessa kodissa viihdyn erityisen hyvin. Se on tärkeää, koti on minulle tärkeä paikka, turvasatama, paikka jossa hengähtää, paikka jossa saan olla juuri sellainen kuin olen.

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Tosi hienosti olette suunnitelleet kodin sisustuksineen itse ilman ammattiapua. Vääristääköhän kuva, kun televisio ei ole keskellä seinäkaappi?

    1. Hei, kiitos paljon! TV on tarkoituksella sivussa, jotta senkin oikeassa reunassa voi pitää vaikka jotain korkeampaa maljakkoa tai valaisinta, kuten meillä nyt onkin laitettu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *