Aamiaiskaappi

Aamiaiskaapit ovat lyöneet läpi viimeisen parin vuoden aikana keittiötrendien saralla. Esim. viime kesän Porin asuntomessuilla oli hyvin monessa kohteessa aamiaiskaappi osana keittiötä. Onko aamiaiskaappi trendijuttu vai ajatonta käytännöllisyyttä? Mikä ihme aamiaiskaappi edes on?

IMG_4768.jpg

Kuva: @ajatuksissakoti

Itseäni viehättää mahdollisimman harmoninen ja siisti keittiö, jossa kaikki kodinkoneet on integroitu ja turha sälä on poissa näkyvistä. Aamiaiskaappi on kätevä ja arjen rutiineja helpottava ratkaisu tähän ongelmaan. Se on kaappi, jonka sisään voi kätkeä aamiaistarvikkeet ja paljon muutakin. Kaapissa on paikat kupeille, lautasille, kahvinkeittimelle, leivänpaahtimelle, tarvittaessa jopa muro- ja leipäpaketeille. Kaikki on näppärästi käden ulottuvilla ja sulkemalla kaapin ovet, koko sotkun saa piiloon. Perinteisesti aamiaiskaappi koostuu avohyllyistä, tasosta sekä vetolaatikostosta. Ovimalleja on tarjolla erilaisia. Suosituimmat taitavat olla kuitenkin rungon sisään taittuvat ovet, jolloin ne eivät vie tilaa ollessaan avoinna. Kaappiin saa halutessaan myös valot ja sähköt.

IMG_4773.jpgKuva: @sinisliik

Yllä olevan kuvan keittiö on Sinin kodin keittiöstä. Ihanan Instagram tilin lisäksi Sini pitää upeaa sisustus/lifestyleblogia. Sini on myös tehnyt kattavan postauksen aamiaiskaapista. Käy ihmeessä tutustumassa!

IMG_4775.jpgKuva: @_puusta_

Aamiaiskaapin toiminteet on täysin räätälöitävissä. Jokaisen remontoijan ja rakentajan tulisikin miettiä keittiön toiminnallisuuksia omien mieltymysten sekä tarpeiden mukaan eikä mennä vain trendit mielessä. Keittiö on kuitenkin kodin yksi kalleimpia hankintoja. Valintojen tulee mielestäni kestää aikaa, jotta keittiö olisi mahdollisimman käytännöllinen. Nykyään onneksi hyvin moni keittiövalmistaja tarjoaa erilaisia aamiaiskaapin runkoratkaisuita mallistoissaan, joten kilpailutusta on helppo tehdä useamman toimijan välillä. Keittiösuunnitelmista lisää, kunhan suunnitelmamme etenevät.

Meidän toiveemme aamiaiskaapille on seuraavanlaiset:

  • Kaappi on valaistu
  • Siellä on sähköpistokkeet
  • Ovet taittuvat rungon sisälle
  • Ovet peittävät kiinni oleessaan myös alalaatikoston
  • Osana korkeaa kaapistoseinämää
  • Väritys luonnollinen puu ja valkoinen
  • Kaappiin mahtuu intergroitu mikro
  • Kahvinkeittimelle ja leivänpaahtimelle tilaa
  • Mahdollisesti tilaa myös mehustimelle ja blenderille
  • Alaosaan vetolaatikot, johon saa esim. kahvikuppeja, juomalaseja ja lautasia (pienten lasten helppo ottaa itse astiat kaapista)

Kuvien kaappien tyyli on juuri sellaista, jota tulevaan keittiöömme havittelemme. Mielestäni aamiaiskaappi on tullut jäädäkseen ja sellainen on saatava meidän uuteen kotiin!

LUE MYÖS Hanavalintoja ja Liesituulettimen valinta !

SEURAA

Blogit.fi / Bloglovin’ / Facebook / Instagram

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *