Asuntomessujen TOP4

Nyt kun messut on jo ohi, haluaisin esitellä teille Asuntomessujen  suosikkikohteeni. Verrattuna vaikkapa Poriin, Kouvolasta löytyi useampikin suosikkikohde. Niitä oli jopa neljä. Näitä on miltei mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen. Yksi oli mielestäni kuitenkin lopulta ylitse muiden. Kaikkia kohteita voi seurata Instagramin puolella ja kolmella näistä kohteista löytyy myös oma blogi, linkit löytyvät kohteiden esittelyistä alta.

 

TALO KOREA

Perheen isä on suunnitellut tämän hienon talon tilajaon itse, hän onkin ammatiltaan rakentaja. Talo Korea kyllä vakuutti ainakin minut. Kohde on kaksikerroksinen talo, jonka toisen kerroksen oleskelutiloissa huomion herättää upeat kattoikkunat tai voisi sanoa lasikatto. Tämä ratkaisu tuokin hurjan määrän valoisuutta tähän kotiin. Oleskelutilat jatkuvat kakkoskerroksessa saumattomasti hulppealle terassille lasiliukuoven kautta. Alakerrassa tumma spaosasto ammeineen ja lasiseinäinen sauna olivat myös hienot. Talon neliömäärä on hulppea 194, koostuu 5 huoneesta keittiöstä, saunasta, autotallista sekä varastosta. Talopelin kokonaiskustannusarvio talolle on 518.000 €.

Instagramissa @talokorea ja blogia voi lukea täällä.

DEKO LAKU

Dekotalon kaunis klassinen Dekolaku tuntui olevan monen messukävijän ehdoton lempikohde. Talosta löytyi monia lempielementtejä. Vaalea skandinaavinen ajaton sisustus oli mieluisa ja toi kontrastia muuten ulkoa mustalle talolle. Julkisivu olikin kuin musta laku. Sisustus on saanut mielestäni paljon vaikutteita Suomen Kaunein Koti ohjelman voittajan Tiiu Piretin kodista. Kylpytiloissa huomion herätti saunan hienot vaaleat lauteet, suihkutilojen mustat hanat ja harmaat mikrosementoidut seinät sekä lattiat. Olokeittiössä oli kahteen suuntaan avautuva takka tilanjakajana luoden toiselle puolelle mukavan oleskelutilan. Pianohuoneen seinämäksi oli asennettu mustakarmiset liukuovet, sellaiset meillekin on suunnitteilla työhuoneeseemme. Tässä yksikerroksisessa kodissa oli oikein toimivan oloinen L-mallinen pohja ja iso terassi. Neliöitä talossa on 145 ja pitää sisällään 5 huonetta, keittiön, saunan sekä autokatokset + varaston. Asukkaat kuvailevat itse taloa tiukan budjetin kodiksi. Talopelin kustannusarvio talolle on 361.400 €.

Instagramissa @dekolaku ja blogia täällä.

SIEVITALON UNTO

Sievitalon ihana kohde, Meidän Unto. Tämän kohteen kaikki kiintokalusteet on Omegakeittiöiden. Päämakuuhuoneessa huomion kiinnitti hulppea walk in closet. Pihalle oli rakennettu upea erillinen kesäkeittiö omaan katokseensa. Pihalta löytyi myös Drop allas, joka kyllä taisi olla näissä jokaisessa suosikkikohteessani. Talo Untossa oli erittäin kaunis sisustus, jossa oli käytetty paljon sisustuspaneelia mm. kodinhoitohuoneessa, wc:ssä ja oleskelutiloissa. Valaistuksessa huomio kiinnittyi epäsuoraan valo, jota oli mm. käytetty peilien takana. Keittiössä oli iso saareke. Talopelin kustannusarvio 346.300 €. Kodin koko on 146 neliötä ja siellä on 4 huonetta, keittiö, sauna ja autokatos.

Instagramissa @meidänunto ja blogi täällä.

TALO AITO

Näistä neljästä lempparista Honkatalojen Talo Aito oli henkilökohtainen suosikkini. Kuten jo talon nimikin kertoo, on talossa käytetty paljon aitoja luonnon materiaaleja. Talossa oli myös monia samankaltaisia elementtejä, mitä meillekin on tulossa ja siksi se tekikin kohteesta meitä kiinnostavan. Talo on ekopuutalo ja sen rakenteessa on käytetty perinteisen villan ja muovisen höyrysulun sijasta ekovillaa ja höyrysulkupaperia. Pystylaudoitettu ulkoverhoilu. Erillinen saunatuparakennus. Upeat puupalkit ja lattiaan ulottuvat ikkunat. Honkatalojen taattua laatua. Huoneistoala 176 neliötä, neljä huonetta, keittiö, saunarakennus ja autotalli. Talopelin kustannusarvio kohteelle 504.200 €.

Instagramissa @taloaito.

 

Talopelin sivuilta löytyy kohteiden hinta-arviot, jotka ainakin minua kiinnostaa rakentajana kovasti! Kouvolassa oli maltillisen budjetin kohteita huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi 2018 Porissa.

Talopelin hinta-arviot eivät sisällä tontin hintaa. Tonttien hinnat messualueella ovat olleet halvimmillaan 7.000 Euroa ja kalleimmat rantatontit hieman alle 30.000 Euroa. Liikutaan siis pikkuisen eri sfääreissä tonttien hinnoissa kuin esimerkiksi täällä pääkaupunkiseudulla. Täältä ei melkeinpä alle 100.000 Euron irtoa järkevän kokoista tonttia, mikäli mielii Kehä III sisällä pysyä.

Mikä oli sinun suosikkisi, mikäli kävit messuilla?

LUE MYÖS
Mitä jäi mieleen asuntomessuilta 2019?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *