Hanat, suihkut, viemärit

Kaupallinen yhteistyö: lvi-verkkokauppa.fi

Tilasimme hanat, suihkut sekä linjakaivot hyvissä ajoin LVI-verkkokaupasta. Syy tähän oikeastaan oli se, että ennen lattiavalua meillä piti olla Vieserin linjakaivo valmiiksi työmaalle toimitettuna, koska kaivon kehystä käytetään valussa muottina. Siispä päätimme tilata kaiken kerralla ja varastoida nämä ennen asentamista meillä kotona, kunnes työmaalla voi säilyttää tarvikkeita turvallisesti.

Linjakaivojen kanssa meinasi silti tulla kiire oman aikataulumokamme takia. Tilaus saapui meille lopulta onneksi alle viikossa ja kotiinkuljetettuna. Ripeästä palvelusta siis kiitokset. Hanat ja suihkut tulivat kahdessa erässä, nekin noin viikon toimitusajalla. Suosittelen kuitenkin varaamaan varuilta 2-4 viikkoa toimitukseen, jotta välttyy turhilta viivytyksiltä.

Kuva: Keittiön inspiraatiokollaasi

Keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen meillä tulee samanlaiset hanat. Malli on Tapwell SK984. Hanassa on astianpesukoneliitäntä, joka käy pyykinpesukoneliitännän kanssa ja on siksi sopiva myös kodinhoitohuoneeseen. Hanan linjakas ja kulmikas ulkomuoto viehätti meitä molempia.

 Kuva: Kodinhoitohuoneen inspiraatiokollaasi

Jossain kohden haaveilin meille seinään upotettavista suihkuista, joita myös LVI-verkkokaupasta saa. Lopulta päädyimme Tapwellin sadesuihkuihin. Malliksi valikoitui TVM7200-150, malli myös alla olevassa inspiskollaasissa. Samat suihkut tulevat meidän jokaiseen kylpyhuoneeseen eli poikien kylppäriin alakertaan, meidän yläkerran kylppäriin sekä saunatuvan pesutilaan. Suihkun mukana toimitetaan vaihtopää tuolle käsisuihkulle. Itse ainakin ennen tilaamista pohdin, onko tuo kapulamainen pää hyvä. Kyselinkin Instagramin puolella ihmisten kokemuksia käsisuihkusta. Kommenttien perusteella suihku on hyvä kapulamaisellakin päällä. Tiedän jo etukäteen, että sadesuihku tulee olemaan meidän molempien poikien suosikki. Tässä meidän valikoimassa mallissa ei ole erikseen juoksuputkea tuossa termostaatissa. En halunnut meille sitä ulkonäkösyistä. Yleensä itse käytän meillä sitä jonkin ämpärin tai saunakiulun täyttämiseen, jotka molemmat saa toki täytettyä ihan käsisuihkunkin avulla.

Kuva: Yläkerran kylpyhuoneen moodboard

Käsienpesualtaisiin meille valikoitui Tapwellin BI069D hanat bideesuihkulla. Tämä tyylikäs hana miellytti omaa silmää eniten ja tuo bideesuihku on ehdoton lisävaruste. Suihkuttelen sillä usein pöntöt puhtaiksi. Malli sopii mielestäni hyvin skandinaaviseen pelkistettyyn tyyliin, jota haluan meidän tulevan kodin sisustusvalintojen noudattelevan. Yllä inspiraatiokollaasia meidän aikuisten kylpyhuoneen tyylistä sekä värimaailmasta.

Kaikki hanat sekä suihkut ovat siis Tapwell -merkkiset, koska halusin meidän valintojen noudattavan yhtenevää linjaa läpi talon. Väriksi näihin kaikkiin valikoitui kromi. Hanat ovat materiaaliltaan messinkiä, joka tekee niistä melko painavat ja tukevat. Hanat toimitetaan osissa, joten putkimiehen on ne koottava ennen asentamista.

Kuva: Alakerran kylpyhuone moodboard

Alakerran kylpyhuoneeseen sekä saunatuvalle on tulossa Vieser Linen linjakaivot laatoitettavalla kehyksellä. Kuvaa tuotteesta tuossa yllä inspiskollaasissa. Linjakaivo mahdollistaa isojen laattojen käytön lattiassa ja tämä oli meillä yksi syy valintaan. Lattiakaivoja voidaan asentaa jopa useampi vierekkäin, mikäli tila sitä vaatii. Meille tulee alakertaan sekä saunatuvalle yksi 80 cm levyinen. Laatoitettavan lattiakaivon kannen kanssa asennetaan Vieser One lattiakaivo, joka tilataan erikseen ja meillä sekuului talotoimituksen sisältöön. Lattiaan tehdään muotti teräskaukalolle jo lattiavalun yhteydessä, joten tämä on otettava huomioon LVI-suunnitelmaa tehdessä. Vieserin tuotteet ovat Suomessa valmistettuja ja kotimaista designia. Kotimaisuus onkin mielestäni tuotteen valttikortteja sen tyylikkään ulkomuodon ohella.

Nyt malttamattomana odottelen, että päästään asennusvaiheeseen, joka tosin koittaa vasta syksyllä. Uuteen kotiin jouluksi 2020 on edelleen ihan realistinen tavoite.

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *