Hyvää joulua!

Rakentaminen on tauolla joulun ajan. Ja niin on blogikin. Toivottavasti myös te ehditte jouluna hieman hengähtää. Itse tykkään aina loppuvuodesta summata kulunutta vuotta ja asettaa tavoitteita seuraavalle vuodelle.

Mitä tapahtui vuonna 2019?

Perheemme kasvoi tammikuussa ja meille syntyi pikkuruinen poika. Tämä mullisti rytmit ja elämän. Onneksi siis arkkitehdin kilpailutus oli hoidettu tammikuun alussa pois alta ja annettu Kolu Arkkitehtien Eemilille tarkat speksit talon suunnittelua varten. Rakennusprojektimme käynnistyi siis heti tammikuussa.

Helmikuu kului hyvin pitkälti vauvakuplassa pientä tuhisijaa ihastellen. Teetimme helmikuussa tontilla maapohjatutkimuksen ja valitsimme vastaavan työnjohtajan projektiimme.

Maaliskuussa saimme ensimmäiset luonnokset pohjasta. Ja siitä alkoi vimmattu viilaus ja pähkäily.

Huhtikuussa teimme tonttikaupat sekä odotimme jännityksellä voimmeko edetä suunnitelmilla, koska poikkesimme vähäisesti alueen rakennusohjeista ja kaavasta.

Toukokuussa kävimme Rodoksella rentoutumassa koko perhe. All inclusive tuli tarpeeseen siinä kohtaa. Toukokuussa lähdimme myös kilpailuttamaan talotoimittajia. Muutamalta emme koskaan saaneet tarjousta. Toimijoita karsiutui rankalla kädellä alkumetreillä pois, huomasimme ettei moni ei tee kellarikohteita lainkaan.

Kesäkuussa piti alunperin alkaa meidän maatyöt, mutta viimeistelimme vielä suunnitelmia. Kilpailutimme kesäkuussa kiintokalustetoimittajat ja päädyimme valitsemaan Handyhandin. Lisäksi lomakausi viivästytty vähän kaikkea.

Heinäkuussa mies jäi kesälomalle. Kävimme asuntomessuilla ja lomailimme muuten vaan koko perheen kesken.

Elokuussa palasin takaisin töihin ja mies jäi kotiin meidän vauvan kanssa. Elokuussa saimme myös lopulliset suunnitelmat lyötyä lukkoon ja jätimme odotetun rakennuslupahakemuksen.

Syyskuussa saimme talotoimittajan kilpailutuksen maaliin, vaikka olimme asettaneet tavoitteeksi tälle heinäkuun lopun. Talon meille rakentaa levypinnalle Rakennusliike Koivu.

Lokakuussa saimme rakennusluvan ja odottelimme rakennesuunnitelmien yms. valmistumista.

Marraskuussa alkoi maatyöt tontilla.

Joulukuussa tontilta löytyi iso kallio ja louhintatyöt suoritettiin ennen joulua. Maatöiden viimeistely anturan valamista varten valmistuu juuri sopivasti ennen joulua.

Tästä on hyvä jatkaa pienelle breikille rakennusprojektin kanssa ja jatkaa keväällä hommia.

Toivotan teille oikein rauhallista joulun aikaa ja onnea vuodelle 2020!

Kaikki kuvat: Unsplash

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *