Ikkunoiden ja ovien väri

Ikkunat ja ovet oli vaikea päätös. Luulin, että talotoimittajan valinta on vaikeaa. Mutta ei, ikkunoiden ja ovien valinta ei ollut läpihuutojuttu meille.

Ikkunoiden karmit ovat meillä ulkopuolelta RAL9005 mustat. Sisäkarmin sävy jätetään puunväriseksi kuten yllä kuvassa. Tämä puunsävy aiheutti suurta päänvaivaa. Monet toimijat kyllä tarjoavat sävytettyjä ja kuullotettuja mäntyikkunoita. Usein peittomaalattu puumateriaali ikkunoissa on sormijatkettua tavaraa. Ja oksaton sekä jatkamaton puutavara on luonnollisesti arvokkaampaa. Päädyimme lopulta rakennusurakoitsijan yhteistyökumppanin ikkunoihin eli Pihla Pron tuotteisiin. Ovet puolestaan tulevat Eduxilta.

Miksi ovet tulevat eri firmasta? Pihla Pron valikoimissa ei ollut ovia, joissa olisi saanut ovet puunsävyssä ja kuullotteella. Pihlan ovet saa ainoastaan siis peittomaalattuna. Peittomaalatut mustat ovet sisätiloissa ei ollut mieleeni ikkunoiden ollessa sävytettynä Teknoksen T3070 sävyyn. Ovien yläpuolelle tulee olohuoneen puolella ikkunat, joten olisi näyttänyt omaan silmääni hassulta, jos ovet ovat mustat ja ikkunat puunsävyiset.

Kuva: Tikkurilan RAL-värikartta

Pyysimme tarjouksia jatkamattomasta tavarasta toteutetuista ikkunoista ja lisähintaa olisi tullut noin 4000-5000 €. Aika kova hinta. Tälle rahalle keksimme helposti muita käyttökohteita. Budjetti on jo venynyt liikaa. Sinällään saimme kyllä hyviä tarjouksia eri ikkunafirmoilta. Mutta tuo tuntuva hintaero johtui osittain talofirman hyvästä diilistä Pihlan kanssa. Ikkunoiden paremmat mekanismit myös vaikuttavat hintaan. Sekä se onko puutavara jatkamatonta vai sormijatkettua. Lopulta meille tulee vain muutama avattava ikkuna kiinteiden ikkunoiden lisäksi, niin emme kokeneet saavamme mekanismeista suurta hyötyä, jotta kannattaisi maksaa useampi tonni lisähintaa.

Oikeaa sävyä pohtiessa, arkkitehtimme suositteli meille tätä Teknoksen T3070 kuullotetta. Ikkunoiden tulee kuitenkin matchata myös yläkerran parkettilattiaan. Lopulta kävin katsomassa eräässä rakenteilla olevassa kohteessa tuohon sävyyn maalattuja mäntyisiä ikkunoita, jotka olivat Pihlan sormijatketusta tavarasta tehty. Liitoskohdat eivät ainakaan omaan suht tarkkaan silmään näyttäneet kovin häiritseviltä, joten sekin seikka puolsi päätöksen tekoa.

Nyt toivotaan, että valinta on oikea.

LUE MYÖS!
Hanat, suihkut, lattiakaivot
Valaisinhaaveita
Miten säästää työmaasiivouksessa?
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Meidän pihasuunnitelma
Maatyöt ja kustannukset
Pääeteinen
Budjettiahdistus
Louhintaa
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?
Meidän tulevan kodin aputilat
Kohti talopaketin kilpailutusta
Rakennusluvan hakeminen
Saunatuvan suunnittelua
Liesituulettimen valinta
Räätälöity vai avaimet käteen?
Rakennusprojektin budjetointi
Aamiaiskaappi
Miksi palkata arkkitehti?
Mistä tontti?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (1)
  1. Kivasti nuo puunväriset karmit sopivat vaaleaan tilaan. Meidänkin pitäisi huollattaa ikkunat lähiaikoina täällä Helsingin suunnalla sijaitsevassa omakotitalossamme. Samalla mietin pitäisikö maalata karmit sekä ikkunoissa, että ovissa. Se toisi kivaa piristystä.

    https://www.kh-team.fi/palvelut/ikkunahuolto

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *