Keittiön tasoksi suurlaatta?

Keittiön tasoksi olemme miettineet keraamista suurlaattaa. Kuulin tästä materiaalista itsekin vasta viime syksynä ensimmäistä kertaa, kun googlettelin erilaisia tasovaihtoehtoja. Ja nyt tuntuu, että suurlaatasta puhutaan joka puolella. Esimerkiksi Milanon Design Week 2019 nosti suurlaatan monet mahdollisuudet esille.

Suurlaatan nimitys tulee luonnollisesti laatan koosta, joka voi olla jopa 160 x 320 cm kokoinen ja on paksuudeltaan 3-20 mm. Laatta on puristettu 25 tonnin voimalla sekä poltettu yli 1200 asteessa, jolloin siitä tulee hyvin kestävä. Laatta tehdään savesta, kvartsista ja maasälvästä eli se on täysin luonnonmateriaali.

 

Suurlaatan ehdottomia hyötyjä

  • Kestää kuumat pannut ja jääkylmät pakasteet
  • Helppohoitoinen kaunis suuri yhtenäinen saumaton pinta
  • Hygieninen, ei ime itseensä vettä
  • Ekologinen täysin puhdas luonnonmateriaali
  • Monikäyttöinen, käy tasoihin, lattioihin, seiniin, kalusteisiin, julkisivuihin

Moni saattaa erehtyä luulemaan suurlaattaa marmoritasoksi ulkonäkönsä vuoksi. Tuntuma ja ulkonäkö on marmorin ja suurlaatan välillä hyvin samanlainen. Suurlaatta on kuitenkin huomattavasti edullisempi sekä huolettomampi materiaali kuin luonnonkivi. Esimerkiksi marmori on suurlaattaa huokoisempaa ja saattaa imeä itseensä väriä, kuten punaviini tai kahvitahroja. Meillä onkin hakusessa huoleton, kestävä, kaunis materiaali keittiön tasoksi. Suurlaatta täyttää nämä kaikki kriteerit.

jean-philippe-delberghe-1056381-unsplash.jpg

Kuva : Jean-Philippe Delberghe on Unsplash

Suurlaattoja voi käydä ihailemassa Tammiston kupeessa sijaitsevalla ABL-Laattojen showroomilla, joka toimii samalla myymälänä. Mekin kävimme muutama viikko takaperin siellä tutustumassa valikoimaan. Kannattaakin melkeinpä varata myyjältä aika, mikäli haluaa saada apuja laattavalintoihin. Valikoima on nimittäin valtaisa. Toki myyjät ovat apuna ilman ajanvaraustakin, mutta varaamalla ajan saat takuuvarmasti palvelua. ABL:n leikkaamo työstää vaatat valmiiksi mittojen mukaan tehtynä. Keittiön tasoissa otetaan kaikki aukotukset huomioon, kuten altaan ja lieden paikat sekä pistorasioiden aukot. Asennustyö kannattaa jättää aina ammattilaiselle ja tämän kokoisia laattoja käsiteltäessä sekä kantaessa tarvitaan todennäköisesti kaksi asentajaa. Meidänkin tulee siis varmistua asentajan ammattitaidosta, mikäli suurlaattaan päädymme.

Muutama mieluisa vaihtoehto valikoimasta jo löytyikin. Minua miellyttää tuo ekassa kuvassa oleva marmoria muistuttava Florim Stone Marble Statuario ja Lauria puolestaan Florim Stone Calacatta Velvet. Haluaisin päällystää saarekkeen suurlaatalla. Mikäli meille tulee hanalle oma syvennyksensä, haluan suurlaattaa välitilaankin.

Pian päästään toivottavasti jo kilpailuttamaan keittiövalmistajia! Siihen kuitenkin tarvitaan valmiit lupakuvat, joita meillä ei vielä ole. Toivotaan, ettei luonnokset mene aivan täysin uusiksi ja rakennusvalvonta näyttää vihreää valoa suunnitelmiemme suhteen. Sitten päästäisi kilpailuttamaan myös talofirmat sekä laittamaan lupapapereita sisään.

LUE MYÖS
Liesituulettimen valinta
Aamiaiskaappi
Millaiset lattiat meille tulee?
Ensimmäiset luonnokset pohjasta

SEURAA

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *