Keittiösuunnitelmat

Kaikki kotimme kiintokalusteet toimittaa Handyhand, myös keittiön. Keittiömme on avointa tilaa ruokailun sekä oleskelun kanssa. Keittiömme on II-mallinen. Kerrataanpa kuitenkin tähän alkuun mitä meidän toiveet oli keittiön suhteen.

Iso saareke
Apteekkarinkaappi kuivamuonille
Viinikaappi
Bora Basic liesi+liesituuletin yhdistelmä
Aamiaiskaappi
Integroidut erilliset jääkaappi ja pakastin

Kuva: Rendeko

Oikeastaan kaikki toiveemme toteutuvat suunnitelmassa. Isossa saarekkeessa on molemmin puolin säilytystilaa, vaikka yllä olevaan kuvaan onkin piirretty syvennys baarijakkaroille. Baarijakkaroita ei kuitenkaan tule, ainakaan tuollaiseen syvennykseen. Saarekkeeseen on sisällytetty myös eri toiminnallisuuksia. Keskellä on Bora Pure keittotaso, johon on integroitu liesituuletin. Toiselle puolelle tulee uuni ja toiselle viinikaappi. Muutenkin yllä oleva kuva näyttää siltä, miltä meillä tulee näyttämään uudessa kodissamme.

Pohjakuva olokeittiöstämme

Kaapistoseinämällä on vasemmalta oikealle lueteltuna on aamiaiskaappi, astianpesukone, allas, jätelajittelu, jääkaappi, kuivamuonat & mikrolle hylly, pakastin. Sekä jääkaappi, että pakastin tulevat integroituina, jotta säilytetään mahdollisimman yhtenäinen ilme. Pakastimen vierelle tulee avohyllyt, johon saadaan esille kaunista lasitavaraa ja esimerkiksi valokuvia.

Saareke, piirroskuvat: Handyhand

Värimaailma on hyvin luonnollinen, neutraali ja ajaton. Kaapin ovet tulevat olemaan mattaiset ja valkoiset. Toiveissa olisi ollut koivuviiluiset kaapinovet, mutta tässä kohtaa jouduimme säästämään. Saadaan kuitenkin haluttua koivuviilua aamiaiskaappiin, jonka sisus on kokonaan valkaistua koivuviilua.

Kuva: Rendeko

Keittiö on muuten vetimetön, mutta kylmälaitteisiin sekä kuivamuonakaappiin tulee huomaamattomat vetimet. Hana on krominen, vaikka musta hana kummitteleekin aika ajoin edelleen mielessä. Allas sen sijaan on musta ihan jo käytännön syistä. Mustassa ei näy lika sekä komposiittiallas kestää kulutusta oikein hyvin. Altaan taustaseinä on Dektonia ja tuollainen kuvioitu. Keittiön tasot ovat Technistone kvartsia ja värinä matta absolut white.

Kopio tiedostosta DSC_8580Kuva: Handyhand

Aamiaiskaapille oli alunperin toiveissa kokonaan rungon sisään taittuvat ovet. Nyt meille tulee kuitenkin aamiaiskaapin yläosaan linkkuovi kuten yllä olevassa Handyhandin toteuttamassa kohteessa. Vetolaatikot jäävät esille, tässäkin budjetti hieman painoi vastaan. Mikro piti alunperin myös sijoittaa aamiaiskaappiin integroituna, mutta päädyimme sijoittamaan mikron irrallisena omalle hyllylle kuivamuonakaappiin. Irrallinen mikro on tehokkaampi ja helpompi vaihtaa uuteen rikki mennessä.

Ihanaa, että isot päätökset on pois päiväjärjestyksestä. Muutenkin pidin tärkeänä tehdä kiintokalustesuunnittelu hyvin alkuvaiheessa projektia. Kyllä tässä riittää kaikenlaista pähkittävää rakennusprojektin ajaksi muutenkin.

LUE MYÖS!
Kodinhoitohuoneen suunnitelmat
Kiintokalustetoimittaja valittu
Lopulliset pohjakuvat
Mitä ottaa huomioon keittiön suunnittelussa?
Keittiön tasoksi suurlaatta
Hanavalintoja
Liesituulettimen valinta
Aamiaiskaappi

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Onpa kaunis. Meillä suunnitteilla keittiöremppa ja olen kokeeksi yrittänyt pitää keittiön niin siistinä, että näkisin toimisiko matala niemeke, mutta ei kyllä onnistu. Ilman tiskikaappia olisi ihan epätoivoista. Mutta varmaan perheen koulutuskysymys 🙂

    1. Kiitos 🙂

      Meilläkin kyllä haasteita keittiön siistinä pidon kanssa. Eikä siihen ole auttanut koulutukset, kiristys eikä uhkailukaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *