Kiintokalustetoimittaja valittu

Meillä on mennyt kilpailutus vähän hassussa järjestyksessä. Meillä oli kiintokalustetoimittaja selvillä, ennen kuin tiesimme kuka talomme tulee tekemään. Toisaalta kiintokalusteiden paikat onkin hyvä olla selvillä ennakkoon sähkö- ja valaisinsuunnittelua varten. Kiintokalusteet meille toimittaa ja asentaa Handyhand.

Kopio tiedostosta DSC_8580

Valinta oli mielestäni helppo. Handyhand oli suosikkini heti alusta asti. Heidän palvelunsa on hiottu huippuunsa ja saimme kerralla tarjouksen kaikista kodin kiintokalusteista. Muutama tarjous meillä jäi jopa saamatta, enkä lähtenyt soittamaan niiden perään. Asiakaspalvelu ja yhteydenpito asiakkaaseen on tärkeää ja minulle välittyi Handyhandista sellainen kuva, että meidän kohde todella kiinnostaa ja että he haluavat toteuttaa meille meidän unelmien kodin. Handyhandin tavoitteena onkin olla tasapuolinen kaikille asiakkaille sekä palvella jokaista mahdollisimman hyvin. Minusta tämä on oikein hyvä asiakaslupaus.

0P9A4898

Keittiö ja kiintokalustesuunnittelu alkaa tavanomaisesti aina tapaamisella, jossa kartoitetaan eri tilojen tarpeet. Pidimme kolmen tunnin palaverin Handyhandin suunnittelijan Meri Kantolan kotitoimistolla. Meri piirsi samalla kaikki tilat ruutupaperille, kun kerroin meidän toiveista. Suunnittelun pohjana toimi meidän arkkitehdin tekemät luonnokset. Olinkin toimittanut Handyhandille etukäteen dwg-kuvat meidän talon pohjasta, josta käy kaikki mitat ilmi. Meri myös ehdotti tapaamisessa suoraan, jos jokin meidän miettimä seikka ei välttämättä ole toiminnallisuudelta paras. Kuuluu mielestäni myyjän ja suunnittelijan ammattitaitoon kuunnella asiakasta, mutta myös ehdottaa parannuksia.

0P9A5988

Handyhandin pakettiin kuuluu aina tarkistusmittauskäynti, kalusteiden kokoaminen ja asennus. Lisäksi kodinkoneet, altaat ja tasot on hyvä ottaa heidän kautta, jotta mitat varmasti täsmäävät suunnitelmiin. Tällä varmistetaan esimerkiksi se, että kivitasojen aukotukset allasta ja liesitasoa varten on oikein tehty.

Kopio tiedostosta 0P9A4905

Tapaamisen jälkeen saimme noin parin viikon sisällä tarjouksen. Olin arvioinut budjettimme kiintokalusteiden osalta hieman alakanttiin. Jouduimme siksi tekemään muutaman muokkauskierroksen suunnitelmiin, jotta budjetti ei ylittyisi liikaa. Handyhandin hinnat ei ehkä ole halvimmasta päästä, mutta ei myöskään automaattisesti kalleimmat. Materiaalivalinnoillakin on vaikutusta lopulliseen hintaan. Meillä esimerkiksi kvartsitasot haukkaa jo noin 3000 Euroa budjetista. Kvartsitasojen suhteen emme halunneet tinkiä liikaa. Saareketta ei tulla päällystämään päädyistä kvartsilla, jolla saimme pienen siivun hintaa alaspäin. Säästimme myös keittiössä ja otimme mattavalkoiset kaapinovet haaveilemamme koivuviiluoven sijaan. Ihan kokonaan koivuviilusta emme halunneet luopua ja sitä tuleekin nyt aamiaiskaapin sisälle sekä kylpyhuoneen kaapistoihin. Arvostan kuitenkin myös sitä, että kalusteet saa tehtyä mittojen mukaan ja tällä tavoin saamme hukkatilan minimoitua. Monilla toimijoilla on pelkästään tietyt moduulikoot käytössä ja erikoisemmista mitoista tulee heti lisähintaa tai huonoa työnjälkeä peitellään kalustelevyllä.

Kopio tiedostosta 0P9A4881

Handyhandin kautta meille tulee kiintokalusteet keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, arkieteiseen, lisäksi molempiin kylpyhuoneisiin, työhuoneeseen, toiseen lastenhuoneeseen sekä master bedroomin vaatehuoneeseen. Voisin käydä näitä tiloja yksityiskohtaisemmin läpi myöhemmin.

Kaikki kuvat lainattu Handyhandin sivuilta ja kohteet heidän referenssikohteita.

LUE MYÖS!
Mitä ottaa huomioon keittiön suunnittelussa?
Inspiroivat kodit Instagramissa
Aamiaiskaappi
Liesituulettimen valinta
TOP 10 sisustusblogia
Hanavalintoja
Seinien maalisävyt
Pohjakuvat
Yläkerran kylpyhuone

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *