Kodinhoitohuoneen suunnitelmat

Inspiraatiokuvat: Pinterest

Meidän kodin kaikki kiintokalusteet toimittaa Handyhand. Kodinhoitohuoneen suunnittelussa meille oli tärkeintä saada  pyykkihuollolle tarpeeksi tilaa. Lisäksi riittävät säilytystilat puhtaille lakanoille sekä pyyhkeille.

Kodinhoitohuone on kooltaan 10,5 neliötä. Kodinhoitohuoneemme on yhteydessä arkieteiseen, mutta se on kuitenkin riittävän erillään esimerkiksi sisäänkäynnistä, jonka yhteydessä on kurasyöppö. Näin puhtaat pyykit pysyvät täysin erillään herkemmin likaantuvasta tilasta.

Kodinhoitotila on L-mallinen. Toiselle seinustalle tulee oikealta vasemmalle lueteltuna siivouskaappi, pesutorni, pyykkikorikaappi, hana ja allas sekä pitkä taso pyykin viikkausta varten. Alla kuvaa tästä. Tason ja altaan ylle tulee tanko henkarivaatteiden kuivatusta varten. Kaapistot ovat mattavalkoiset. Tasoksi valikoitui valkoinen laminaatti. Allas on teräksinen ja hana kromin värinen. Alustavassa pohdinnassa on, että meille tulee Tapwellin hanat. Hana-asia on kuitenkin vielä auki ja saattaa elää.

Toiselle seinustalle tulee korkea kaapistoseinämä. Kaapit ovat hyllyllisiä. Näissä olisi tarkoitus säilöä liinavaatteita ja pyyhkeitä. Vasemmanpuoleisin kaappi tulee olemaan harrastusvälineille. Tämä harrastuskaappi on lähinnä meidän arkieteistä. Näin saa helposti esim. treenivaatteet suoraan pesuun ja pesun jälkeen takaisin kassiin. Treenikamat on myös näin helposti napattavissa mukaan arkieteisen kautta lähtiessä. Nämäkin kaapin ovet ovat mattavalkoiset. Kaikkiin oviin tulee kromiset tai harjattua terästä olevat nuppivetimet.


Värimaailma tulee olemaan hillitty. Valkoista, harmaata, beigeä, terästä. Ajatonta mielestäni.

Kuvissa on siis Handyhandin meille suunnittelema kodinhoitotila. Näyttää ainakin paperilla minusta hyvin toimivalta. Toivotaan, että käytäntö osoittaa saman.

Piirroskuvat: Handyhand

LUE MYÖS!
Kiintokalustetoimittaja valittu
Lopulliset pohjakuvat
Meidän tulevan kodin aputilat
Hanavalintoja

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Ihanan paljon säilytystilaa teille tulossa! Yksi vinkki: Kannattaa harkita pesutornin ja pyykkikaapin vaihtamista päikseen. Yleensä pesukoneet aukeaa ns. vasemmalla kädellä joten vasemmalta puolelta hankalampi täyttää kun se ovi on edessö. Meillä oli edellisessä kämpässä just noin ”väärinpäin” ja nyt rakennettavaan taloon halusin ehdottomasti pyykkikaapin koneen oikealle puolelle. 🙂

    1. Totta! Tosi hyvä kommentti 🙂
      Tuo säilytystila on kyllä sellainen, ettei sitä tunnu olevan koskaan tarpeeksi. Toivottavasti tässä olisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *