Liesituulettimen valinta

Keittiön liesituuletin on ollut meillä mietinnässä jo jonkin aikaa. Emme halua perinteistä kattoon, seinälle tai kaapistoon asennettavaa liesituuletinta. Meillä oli alkuun oikeastaan pari vaihtoehtoa liesituulettimelle. Alla olevien kuvien kattoon integroitu liesituuletin ja keittotasoon valmiiksi integroitu laite.

IMG_5466.jpg

Kuvat: @savodesign / @lapetek

Ykköseksi on kirinyt keittotasoon integroitu malli, joka hivelee esteetikonkin silmää. Meille tulee näillä näkymin yläkaapiton keittiö ja liesi asennetaan saarekkeeseen. Integroitu malli pitää keittiön ilmeen kevyenä. Törmäsin muistaakseni ensimmäistä kertaa näihin Savon laitteisiin vasta viime kesänä Porin asuntomessuilla. Siitä asti ovat kummitelleet mielessä tasaisin väliajoin. Näitä on myös näkynyt monissa sisustusblogeissa, kun olen asiaan oikein kiinnittänyt erityistä huomiota.

Keittotasoon integroidun liesituulettimen saa asennettua kahdella tapaa, aktiivihiilisuodattimella tai korvausilmaputkella. Aktiivihiilisuodattimella varustettu malli on hieman kalliimpi ratkaisu. Siinä ilma ohjataan suoraan takaisin huoneistoon. Hintaeroksi tulee muutama satanen, jonka mielelläni maksan hyvästä, tehokkaasta ja tyylikkäästä laitteesta.

Aktiivihiilisuodattimella varustettua liesituuletinta voidaan käyttää samanaikaisesti takan kanssa, joka on ihan ehdoton plussa. Nykyisessä kodissamme liesituulettimen ilma ohjataan ulos katolle ja silloin takka ei voi olla samanaikaisesti liesituulettimen kanssa päällä. Tämän olen muutaman kerran ruokaa laittaessa unohtanut. Takka puskee tällöin savut suoraan sisälle ellen laita ikkunaa tai ulko-ovea raolleen. Meillä on tästä syystä pariin otteeseen palohälytin pärähtänyt päälle.

Ohessa video, miten liesituuletin toimii käytännössä.

Integroituja laitteita löytyy muutamilta merkeiltä

  • AEG
  • Savo
  • Siemens
  • Bosch
  • Miele

Hintahaitari näissä on hurja. Edullisimmillaan tuollaisen keittotason integroidulla tuulettimella voi saada n. 2300-2500 €, kalleimmat mallit maksavat yli 4000 €.

Tarjouksia siis kannattaa todellakin kytätä sekä kilpailuttaa!

LUE MYÖS Hanavalintoja ja Aamiaiskaappi !

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *