Lopulliset pohjakuvat

Aloitimme joulukuussa 2018 arkkitehtien kilpailutuksen ja tammikuussa 2019 pääsimme aloittamaan suunnittelun Kolu Arkkitehtien Eemil Luukan kanssa. Maaliskuussa saimme ensimmäiset luonnokset nähtäväksi. Siitä alkoi vimmattu mietintä ja viilaus. Pohjakuvat pyörivät alkuvuoden mielessä lähes päivittäin. Listailtiin muutettavia asioita ja suunnitelmia käytiin vilauttamassa  rakennusvalvonnassakin ennakkoon. Onneksi tässä on jouduttu odottelemaankin, koska yleensä silloin ajatukset lähtee muhimaan ja ideoita syntyy. Välillä on myös hyvä jättää suunnitelmat kokonaan pois mielestä ja antaa vaan ajan kulua. Tässä meidän lopulliset pohjakuvat, joihin voin sanoa olevani erittäin tyytyväinen.

Mitä sitten muokattiin, jos verrataan näitä ensimmäisiin luonnoksiin? Tilojen suunnittelu miellytti meitä kovasti heti alkuunsa ja mitään massiivisia muutoksia ei tarvinnut tehdä. Takan paikkaa siirettiin useampaan otteeseen. Kyselin mielipidettä sopivasta paikasta jopa Instagram Storyn puolella. Alkuperäisessä suunnitelmassa takka olisi jäänyt sohvalla istuessa selän taakse piiloon ja haluan ehdottomasti nauttia takkatulesta sohvalta katsellen. Tuolla kulmassa uskoisin, ettei takka ole tiellä ja tulipesään on näkymä oleskelutilan joka suunnasta.

Ehdotimme jossain kohden kevättä käyttöullakon lisäämistä suunnitelmaan ja Eemil piirsikin meille parven. Ihastuimme ideaan täysin ja veikkaan parvesta tulevan lasten suosikkipaikka talossa. Parvelle käynti tapahtuu työhuoneen kautta. Parvesta on kaavailtu perheen pelitilaa.

Alakerrassa ison osuuden neliöistä haukkaa arkieteinen ja kodinhoitotilat. Säilytykselle on myös toivottavasti riittävästi tilaa ihan tulevaisuuttakin ajatellen. Lapset kasvaa ja harrastusvälineille on oltava järkevät paikat mietittynä. Arkieteisestä puhkaistiin pääsy kodinhoitotilaan ja tila muuttui ympäri kierrettäväksi. Alakerran kylppärin kalusteita pyöritettiin varmaankin jokaisella mahdollisella variaatiolla.

Autokatos oli alunperin piirretty kahden auton katokseksi. Autokatoksen päälle tuleekin terassi, koska autokatoksen kattokulma oli suunnitelmassa kaavasta poikkeava. Terassi sen sijaan oli rakennusvalvonnan oma ehdotus ja tästähän me myös innostuimme jälleen. Autokatosta pienennettiin yhden auton katokseksi, koska kattoterassi olisi ollut jäätävän kokoinen ja kait tässä vähän budjettikin alkoi tulla vastaan.

Lämpimästi voin suositella Kolu Arkkitehteja ja erityisesti Eemil Luukkaa, mikäli teillä koskaan on tarvetta arkkitehtisuunnittelulle.

LUE MYÖS!
Ensimmäiset luonnokset pohjasta
Inspiroivan kodit Instagramissa
Puutalo, ekotalo, hirsitalo, CLT-talo?
Aamiaiskaappi
Toiveet tulevan talon ulkonäöstä
Räätälöity vai avaimet käteen?
Liesituulettimen valinta
TOP 10 sisustusblogia
Hanavalintoja
Saunatuvan suunnittelua
Meidän tulevan kodin aputilat
Perinteisille lattiakaivoille vaihtoehtoja
Seinien maalisävyt
Mitä ottaa huomioon keittiön suunnittelussa?

  SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *