Miksi valitsimme Visor kaihtimet meille?

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Visor Oy

Isot lattiasta lähtevät ikkunat ja verhot, siinäpä pulma. Millaiset verhot tai kaihtimet valitsisi, jotta tarvittaessa saa näkösuojaa. Kaihtimet, jotka eivät kuitenkaan blokkaa liikaa maisemia. Meilläkin on näkyvyys tieltä suoraan keittiöön. Olohuoneen puolella on vastassa metsämaisema, mutta jonkin matkan päässä kulkee avoin polku, josta esimerkiksi pimeällä näkee suoraan sisälle, jos ei ole lainkaan verhoja.

Meillä ykkösvaihtoehto oli Visorin vekkikaihtimet, koska emme halunneet asentaa tavallisia säleverhoja kiinteisiin ikkunoihin. Visorin vekkikaihtimet pystyy myös asentamaan avattaviin ikkunoihin sekä myös terassinoviin, kunhan niissä on minimissään noin 5 mm karmisyvyys. Visorilla löytyy valikoima ikkuna-, pimennys– ja terassikaihtimia.

Isoissa ikkunoissa kannattaa huomata, että Visorin vekkikaihtimen maksimileveys on 2000 mm, joten jos ikkunan leveys ylittää tuon 2 metriä niin tarvitaan silloin kaksi kaihdinta vierekkäin. Silloin ikkunan keskelle jää narut pystysuunnassa. Narut eivät ole meitä haitanneet vaikka alkuun tämä naruasia hieman itsellä yllätyksenä tulikin. Silmä tottuu ja oikeastaan on vain monipuolisuuden kannalta hyvä, että kaihtimet saa tarvittaessa eri korkeuksille.

Ensimmäinen pohdittava asia ennen kaihdinten tilaamista oli kaihdinkankaan väri. Värivalintaa tukemaan kävin alkuun Lumonin showroomilla Vantaalla, jossa on Visorin edustus sekä tuotteet esillä. Kun olin nähnyt eri värimalleja livenä, laitoin tilaukseen mallipalat muutamasta eri väristä. Tilasin yhteensä kolme värimallia väreistä valkoinen läpikuultava, kirkas valkoinen ja tiivis luonnonvalkoinen. Näiden lisäksi pyysin pimennyskaihtimesta värit kylmä vaaleanharmaa ja lämmin vaaleanharmaa. Kun sain mallikankaat kotiin, kävin niitä mallailemassa raksalla luonnonvalossa. Tämä onkin aina paras tapa varmistaa, että tulee tilattua kaihtimet juuri oikean sävyisenä.

Valitsimme kaihdinten väriksi läpikuultavan valkoisen. Kangas on kaunis valoa läpi päästävä luonnonvalkoinen. Läpikuultavat kaihtimet on meillä kaikkialla muualla paitsi meidän aikuisten makuuhuoneessa, johon olemme myöhemmin hankkimassa kiskoilla kulkevan kankaisen pimennysverhon hotellitunnelmaa luomaan. Joten rohkeasti voi yhdistellä erilaisia verhoja eri tiloihin. Emme olleet alkuun miehen kanssa aivan yhtä mieltä otammeko tiiviin vai läpikuultavan kankaan. Erona näissä kankaissa on, että tiivis kangas antaa täydellisen näkösuojan myös pimeällä. Läpikuultavasta kankaasta erottaa hahmot ja maisemat sisältä ulos, ulkoa sisälle ei puolestaan näy selkeästi läpikuultavassakaan helmiäispinnoitteen ansiosta.

Alla pimeällä otettuja kuvia. Etupihan puolelle jää tosiaan keittiö ja ruokailutila ja verhot antaa meille riittävän suojan, vaikka niistä kuultaakin hieman läpi. Takapihan puolella polku kulkee metsässä sen verran kaukana, ettei sieltä näe sisälle kun verhot ovat kiinni eikä erota kuin ehkä jos sisällä joku liikkuu. Nyt esimerkiksi kuvia ottaessa pimeällä meillä oli sisällä täysi valaistus päällä, mutta normaalisti meillä on iltaisin enemmän tunnelmavalo, joten ei varmasti näy tämänkään vertaa mitä näistä kuvista näkyy. Mikäli haluaa näkösuojan niin, ettei verhoista näe lainkaan sisälle, silloin kannattaa valita peittävämpi verhokangas tämän läpikuultavan sijaan.

Lisäksi poikien huoneisiin ja parvelle valitsimme pimennyskaihtimen sävyssä lämmin vaaleanharmaa. Poikien huoneissa pimennyskaihdin on ihan ehdoton. Pienempi nukkuu nimittäin edelleen päiväunia ja ilman kunnollista huoneen pimentämistä ei päiväunista tulisi mitään. Vaikka talvisin aurinko laskee aikaisin ja ulkona on jo pimeää nukkumaan mennessä, niin kesäaikaan pimennysominaisuus on taas tärkeä. Poikien huoneet sijaitsevat kellarikerroksessa ja ikkunat ovat siihen suuntaan, johon aurinko kesäaikaan laskee.

Visorilta on saatavilla mittaus ja asennuspalvelu. Hoidimme kuitenkin sekä mittauksen että asennuksen itse säästääksemme budjettia. Visorilta saa selkeät ohjeet näihin molempiin eikä asennus ollut miehen mielestä lainkaan vaikeaa. Kaihtimiin oli merkattu mitat, joten niiden järjestely oikeille paikoille ennen asentamista oli helppoa.

Meille valikoitui Visorin vekkikaihtimet monestakin eri syystä ja Visorin ehdottomia plussia ovat mm.

 • Kaihtimen kaunis ulkonäkö
 • Kotimaisuus
 • Kestää lasten käsittelyä. Kaihtimen vekkikangas palautuu muotoonsa vaikka lapsi rutistaisi verhoa käsin.
 • Vekkikangas kestää vesipesua käsin.
 • Kaihtimen saa ikkunasta kokonaan irrotettua esim. ikkunanpesua varten tai muuten vaan, jos haluat joskus olla kokonaan ilman kaihtimia
 • Helppo asennettavuus
 • Kaihdin on kahdesta suunnasta säädettävä ja sen saa asetettua mihin tahansa korkeudelle peittämättä ikkunaa kokonaan. Meillä harvoin olohuoneessa edes ovat täysin alhaalta ylös asti kiinni.
 • Useita värivaihtoehtoja
 • Tehdään täysin omien mittojesi mukaan
 • Pehmentävät akustiikkaa
 • Turvalliset lapsiperheessä, ei vapaana roikkuvia naruja

Verhojen tilaaminen onnistuu verkossa suoraan. Tilauksen teon jälkeen Visorilta soitetaan aina asiakkaalle ja käydään tilaus huolellisesti läpi, jotta kaikki varmasti täsmää. Kannattaakin olla rohkeasti Visoriin yhteydessä, mikäli mitään kysymyksiä tuotteista heräilee. He auttavat mielellään valitsemaan juuri teille sopivat kaihtimet.

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (8)
 1. Hei kiitos kattavasta postauksesta ja pimeällä otetuista kuvista! Meille taitaa myös valikoitua läpikuultava valkoinen verhojen väriksi.

  1. Moikka, kiva kuulla! Läpikuultava on varmasti hyvä valinta 🙂

 2. Hei, saako kysyä mikä sävy teidän vanhemman pojan huoneessa on?

  1. Isommalla on Akaatti ja pienemmällä Serpentiini seinän sävynä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *