Millaiset lattiat meille tulee?

Olen aiemmin hieman vierastanut parkettia ja miettinyt, kuinka sopiva lattiamateriaali se on lapsiperheessä. Lasten makuuhuoneet tulevat joka tapauksessa alakertaan ja sinne lattiamateriaaliksi varmasti valikoituu varmaankin melko perus laminaatti kestävyytensä vuoksi, joten haluaisin yläkertaan aivan jotain muuta. Parketti olisi ajaton valinta ja sen voi tarvittaessa hioa mikäli se käytössä kolhiintuu tai kuluu.

IMG_4931.jpg

Kuva: @coterieofficial

Yläkerran oleskelutiloihin mietinnässä on yllä olevan kuvan lattia, joka on Timberwisen mosaiikkiladonnalla toteutettu kolmioparkettilattia. Suunnittelu on Harri Koskisen käsialaa. Kuva on Riikan kodista, jossa on tehty muutenkin mahtavia materiaalivalintoja. Eikö olekin kaunis lattia? Toivottavasti tuo Kolmio parketti mahtuu budjettiimme, koska en näe enää muita vaihtoehtoja tälle ihanalle lattialle!

Timberwisen parketti kiinnostaa ulkonäkönsä lisäksi myös monesta muusta syystä. Valmistuksessa käytetään aina korkealaatuista sertifioitua puuta. Parketit valmistetaan ilman formaldehydipitoisia liimoja, joka takaa hyvän huoneilman. Timberwisen parketti on myös ekologinen ja eettinen valinta. Ja ennen kaikkea Timberwise lattian ulkonäkö on yksinkertaisesti upea! Timberwisella on Showroom, jossa pääsee livenä ihastelemaan eri vaihtoehtoja parhaiten. Showroom sijaitsee Helsingin keskustassa. Täytyy pian käydä itsekin tutustumassa.

IMG_4932.jpg

Kuva: @mustaovi

Alakerran eteinen on vielä hieman kysymysmerkki. Vaihtoehtoina ovat joko laattalattia tai mikrosementillä päällystetty betonilattia. Betonilattia tulee todennäköisesti ainakin saunatuvan lattiamateriaaliksi, koska siellä ollaan paljon kengät jalassa. Musta Ovi blogin Marja on kirjoittanut hyvän postauksen, jossa hän kertoo kokemuksia heidän betonilattiasta. Yllä oleva kuva heidän betonilattiasta. Käy muutenkin kurkkaamassa Musta Ovi blogia, mikäli hyvin inspiroiva kaunis skandinaavinen sisustus kiinnostaa!

rawpixel-633857-unsplash.jpg

Kuva: rawpixel on Unsplash

Nykyisessä kodissamme meillä on eteisessä lähes musta hieman kuviopintainen kiiltavä 60 x 60 cm kokoinen iso laatta. Kyseinen laatta on upea, mutta ei välttämättä optimaalisin ratkaisu eteiseen. Kiiltävällä tummalla pinnalla näkyy pöly hyvin herkästi. Lattia voi olla myös liukas, kun tulee sisään lumisilla kengillä. Nyt oven eteen onkin laitettu kurastoppari matto, jota saa omien mittojen mukaan teetettynä. Iso laatta miellyttää edelleen kovasti, laatan koko voisi olla jopa 80×80 cm. Väritykseltään tulevan kodin eteisen lattia voisi olla yllä olevan kuvan kaltainen eli hyvin betonimainen, mutta hieman eläväpintainen. 

Kaikkiin kosteisiin tiloihin valitsemme laatat. Laattojen valinnasta lisää tuonnempana. Mieli ehtii tässä vielä muuttua!

Saimme viime viikolla ensimmäiset luonnokset talosta. Täyttivät kovat odotukset kaikin puolin. Muutamia muutoksia kuitenkin haluamme. Pohjakuvista myös pian blogissa.

LUE MYÖS
Ensimmäiset luonnokset pohjasta
Seinien maalisävyt
Hanavalintoja
Takkavalintoja
Portaat

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (1)
  1. Meidän ystäväpariskunnalla on betonilattia, aika samantapaiselta näyttää kuin tuossa kuvassa. Ollaan mietitty myös eri lattiavaihtoehtoja. Mutta kaunis myös tuo kolmioparkettilattia. https://ihanamaki.fi/betonilattian-valu/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *