Missä mennään: Anturan valu

Viime viikolla tontilla olikin tapahtunut kaikenlaista. Maanantain surkeasta säästä huolimatta Rakennusliike Koivun porukka aloitti hommat. Viime viikon tavoitteena oli saada anturavalu tehtyä.Tässä hieman muistiinpanoja viime viikon aikaansaannoksista.

MAANANTAI
Jännäiltiin, että näinköhän tällä viikolla hommat alkaisi työmaalla. Työpäivän päätteeksi ajoimme tontin kautta, ennen lasten hakua tarhasta. Iloksemme työt oli aloitettu. Anturavalun muotteja oli alettu tekemään. Jotkut firmat käyttävät valmiita muotteja. Rakennusliike Koivun miehet tekivät muotit paikan päällä itse puutavarasta. Olivat juuri lopettelemassa siltä päivältä, kun saavuimme työmaalle. Vaihdoimme hieman kuulumisia ja saimme tietää viikon aikatauluarvion.

TIISTAI
En käynyt itse työmaalla lainkaan. Mies kertoi, että valumuotit oli saatu valmiiksi.

KESKIVIIKKO
Aamulla heräsin valkeaan maahan. Autokin oli raskaan lumen peitossa. Ei helkutti, nytkö se talvi tuli! Aamulla kuitenkin selvisi, ettei pieni määrä lunta haittaisi töiden jatkamista työmaalla. Keskiviikon aikana Koivun porukka oli saanut raudoitukset tehtyä valumuotteihin.

TORSTAI
Tällöin koitti valupäivä. Tarkoitus oli kuulemma aloittaa valu puolen päivän aikoihin, mutta betoniauto oli saapunut tontille vasta neljän aikoihin. Käväisin itse tontilla viiden maissa ja olivat jo loppusuoralla hommissa. Nopeaa toimintaa. Betoni oli loppunut ihan pikkuisen kesken, ei kuitenkaan kriittisesti. Autokatoksen kulmat valetaan myöhemmin samalla, kun aletaan valaa kellaria.

PERJANTAI
Olen hoitovapaalla aina perjantaisin, joten kävin lasten kanssa tontilla tsekkaamassa, miltä siellä näytti. Valu oli peitelty asiaan kuuluvalla tavalla. Valun sisällä kulkee sähköön kytketty lämpökaapeli vai mikäköhän on oikea termi. Tämä siitä syystä, jos sattuu pakastamaan, niin lämpö kuivattaa valun nopeammin. Esikoinen leikki tonttikäynnillä tulevan saunatuvan nurkan kivikasassa, minä puolestaan otin kuvia ja selostin lapsille, mitä huoneita tulee mihinkin kohtaan. Kyllä tämä vaan on jännää aikuisenkin mielestä.

Tämä vaihe projektista saatiin aloitettua aikataulua edellä. Alustava aikataulu aloitukselle oli maalis-huhtikuun aikana eli toisin sanoen talven jälkeen. Aikataulun aikaistuminen johtui hyvin pitkälti tästä leudosta lumettomasta talvesta. Rakentajan talvi kerrassaan. Onneksi aikaisempi aloitusajankohta sopi myös Rakennusliike Koivulle, joka talomme tekee. Näin saatammekin jopa päästä jouluksi 2020 uuteen kotiin.

Alkuviikosta meille toimitetaan harkkokuorma. Naapuri on antanut luvan varastoida harkot heidän tontilla. Naapurin tontilla alkaa tapahtua vasta lähempänä kesää.

Ensi viikolla luvassa kiintokalusteiden kustannuksista kirjoitus. Budjettiasiat selkeästi kiinnostaa monia teistä.

LUE MYÖS!
Maatyöt osa 1
Louhinta
Maatyöt osa 2
Meidän pihasuunnitelma
Siperian lehtikuusi
Miten ekologisuus näkyy talossamme?
Lopulliset pohjakuvat
Talotoimittaja valittu
Tältä näyttää tuleva talomme

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. MaijaLyydia
    23.6.2020, 14:04

    Mahtavaa, että saitte aloitettua rakennustyöt aikaisemmin, vaikka leuto talvi toki ei muuten ollutkaan kovin miellyttävä.
    Meillä on myös alkanut suunnitelmat omakotitalon rakentamiseen, mutta kartoitamme vasta eri rakennusliikkeitä tässä vaiheessa.
    Toivottavasti teillä kaikki sujuisi niin, että pääsisitte jouluksi uuteen kotiin!

  2. Onhan se jännää kyllä kun näkee oman talon rakentuvan. Kiva, että aikaisempi aloitusajankohta sopi myös rakennusliikkeelle. Meilläkin rakentumassa mökki, ollaan jo sisäpuolen hommissa. https://www.rakennuspalveluenlund.fi/remontointi

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *