Missä mennään: Harjakorkeudessa

Nyt ollaan päästy vihdoin vaiheeseen, josta olen erittäin innoissani. Tosin tunnun innostuvan aina jokaisesta uudesta vaiheesta entistä enemmän. Talo on tosiaan nyt harjakorkeudessaan. Kuukauden aikana on tapahtunut paljon kaikkea ennen tähän harjakorkeuteen pääsyä. Tässä hieman kertausta tapahtuneesta.

VIIKOT 16-17

Talon ympärystäytöt tehtiin ja jännitimme, paljonko soraa tarvitaan ja paljonko siihen menee rahaa. Olimme budjetoineet täyttöihin ja työhön 15.000 € ja aikalailla sen verran siihen menikin. Täyttöjen yhteydessä viimeisteltiin saunatuvan pohjatyöt, jotta saunatuvan antura saatiin valettua. Myös saunatuvan sokkeli ladottiin anturan päälle harkoista. Terassien anturat ovat myös paikoillaan. Talo näyttää tällä hetkellä jäävän korkealle, joten takapihalla on vielä täyttömaalle tarvetta. Maatyökustannukset ovat tähän mennessä tulleet maksamaan yhteensä 77.000 Euroa ja vielä on vähän tekemistä jäljellä. Voisinkin tehdä päivitetyn kustannuserittelyn meidän maatöiden lopullisista kustannuksista, kun ne ovat joskus selvillä.

VIIKOT 18-19

Yläkertamme tuli puurunkoisena ja alakerta on tehty harkoista. Puiset seinäelementit tehtiin paikanpäällä ja tähän työhön rakennusmiehillä meni noin kaksi viikkoa aikaa. Alunperin elementit piti tehdä säältä suojassa Rakennusliike Koivun omassa hallissa ja tuoda paikanpäälle pystytystä varten. Elementit olivat kuitenkin sen verran isoja parven vuoksi, ettei niitä olisi kuulemma saanut kuljetettua järkevästi paikanpäälle. Säät onneksi suosivat elementtien teon aikana ja valmiit elementit oli suojattu hyvin pressuilla koko niiden rakentamisen ajan.

VIIKKO 20

Pystytyspäiväksi oli sovittu tiistai 12.5. Kattotuolit saapuivat samana päivänä. Tiemme varressa oli ruuhkaa, koska naapurissa tuli samalla ontelolaatat. Raksalle oli tilattu nosturi nostamaan elementit pystyyn ja kattotuolit paikoilleen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus saada tuon saman päivän aikana talo säältä suojaan. Rakennesuunnittelijalla oli käynyt kuitenkin pieni mittavirhe, joka korjattiin nopeasti seinää lyhentämällä pystytyksen yhteydessä.

Saimme samaiselle tiistai-illalle hommattua lastenvahdiksi miehen veljen, joten pääsimme viettämään parisuhdeaikaa räystäslautojen maalaamisen parissa. Suosittelenkin ehdottomasti maalaamaan kaikki asennettavat laudat maassa lappeellaan, mikäli siihen vain riittää aika ja tilat. Huomattavasti helpompi homma näin, kuin alkaa nosturilla korkealla maalailemaan.

Sää oli pystytysviikolla todella epävakainen. Pystytyspäivälle sattui ihan kirkas, mutta tuulinen keli. Aluskatteen teko siirtyi ylimääräisen säädön vuoksi keskiviikolle ja miehillä tulikin silloin kiire saada talo säältä suojaan. Keskiviikkona nimittäin sateli rakeita kuuroittain ja välillä ihan räntääkin. Mistään suuresta kastumisesta ei onneksi ollut huolta ja vastaava työnjohtajammekaan ei ollut asiasta huolissaan. Hyvällä tuulettamisella saadaan hyvä lopputulos aikaan.

VIIKKO 21

Viikon 21 tiistaina tuli kattopellit. Niiden asennus tehtiin saman päivän aikana. Ekovillat saapuivat myös työmaalle ja niitä voidaan säilyttää kostealta suojassa kellarissa. Autokatosta aloitettiin myös tekemään. Mies on myös jatkanut räystäslautojen maalausurakkaa.

Seuraavaksi vuorossa on autokatoksen jatkaminen rungon osalta loppuun. Loput lattiavalut yläkerran ja saunatuvan osalta. Sitten alkaakin ulkoverhouksen asentaminen. En malta odottaa, miltä Siperian lehtikuusi näyttää livenä!

LUE MYÖS!
Missä mennään? Ontelolaattaa, valuja, täyttöjä
Miten säästää työmaasiivouksessa?
Missä mennään: Harkkokellari
Toimiva kuraeteinen
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Anturan valu
Meidän pihasuunnitelma
Maatyöt ja kustannukset
Pääeteinen
Budjettiahdistus
Louhintaa
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Lopulliset pohjakuvat
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?
Meidän tulevan kodin aputilat
Maaperätutkimus
Vastaavan työnjohtajan valinta
Miksi palkata arkkitehti?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *