Missä mennään? Maatyöt osa 1

Vuosi sitten jätimme suljetussa kirjekuoressa tarjouksen Vantaan kaupungin kolmesta tontista. Olimme numeroineet tarjoukset siihen järjestykseen, mikä oli meidän ykkös, kakkos ja kolmos vaihtoehto. Joulukuussa 2018 saimme tietää, että tarjouksemme ykkösvaihtoehdosta oli ollut korkein.

Ennen kuin tiesimme saavamme tontin, olin jo piirtänyt mielessäni unelmataloni siihen paikalle. Olimme etukäteen päättäneet, että tähän projektiin palkkaisimme arkkitehdin. Olin myös koko tuon piinaavan odotteluajan kirjannut ylös meidän toiveitamme tulevan talon suhteen, vaikka ei ollut mitään takeita tontin saamisesta. Kuvittelin itseni joka ilta ennen nukkumaan menoa uuteen taloon. Sanotaan, että mielikuvaharjoituksilla unelmat voi käydä toteen. Olkoot huuhaata, mutta uskon tähän!

Vuosi siinä meni. Totesin ihan ensimmäisissä postauksissa, että talon suunnitteluun kannattaisi varata vähintäänkin vuosi aikaa. Alunperin olisimme halunnut päästä maatöissä alkuun jo kesällä. Kun huomasimme aikataulun venyvän, totesimme ettei tässä ole mihinkään kiire. Näin isossa projektissa ei tosiaan edes kannata kiirehtiä. Hyvin suunniteltu on sitä paitsi puoliksi tehty.Nyt vihdoin olemme siinä pisteessä, että maatyöt on saatu käyntiin. Viime keskiviikkona tontille tuotiin kaivinkone ja hommat käynnistyivät heti vauhdilla. Kasvillisuus on raivattu. Risukko viety pois. Pintamaat on jyrsitty. Tontilta löytyneitä kiviä on kasattu yhteen nurkkaan. Ajatus on saada niitä hyödynnettyä mahdollisimman paljon muun muassa luonnonkivipenkereissä, joita on suunniteltu tontille pariin kohtaan. Maan poisvientiä on luvassa iso määrä ja isoa kuoppaakin on jo ehditty kaivaa. Lisäksi talon, autokatoksen ja saunatuvan kulmapisteet sekä talon korot on käyty merkkaamassa torstaina Vantaan mittausosaston toimesta.

Kuva: Lauri Lehikoinen

Kaivuissa ei ole vielä tullut kalliota vastaan, jota hieman jännitämme. Se tarkoittaisi louhintaa ja kustannusten kasvamista. Maapohjatutkimuksessa kairaukset päättyivät monessa kohtaa kiveen tai kallioon.

Maatyöt tehdään meillä tuntityönä. Maatyöurakoitsija tilaa kiviainekset menekin ja tarpeen mukaan. Maan poisviennistä laskutetaan toteutuneen mukaan. Tarvikkeet tulevat Meltexiltä. Näin saamme säästöä maatöiden kokonaiskustannuksiin. Maatöitä kilpailuttaessa korkein saamamme tarjous oli käsittämättömät 100.000 Euroa sisältäen aivan kaiken eli työn, materiaalit, kiviainekset ja maan poisviennin. Vastaavan työnjohtajamme mukaan 50.000 Euroa on lähempänä totuutta. Toistaiseksi näyttää siltä, että jäämme sen alle.

Olemme käyneet tontilla ihmettelemässä työmaata joka päivä ja tontin ulkonäkö muuttuu nopeasti. Mahtavaa, että projekti etenee.

LUE MYÖS!
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Lopulliset pohjakuvat
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?
Meidän tulevan kodin aputilat
Kohti talopaketin kilpailutusta
Rakennusluvan hakeminen
Ensimmäiset luonnokset pohjasta
Vastaavan työnjohtajan valinta
Räätälöity vai avaimet käteen?
Puutalo, ekotalo, hirsitalo, CLT-talo?
Mistä tontti?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Hienoa, että saitte tontin joka oli ykkösvaihtoehto. Meilla pihallamme on nyt kaivinkone ollut hommissa muutaman päivän. Rakennetaan autotallia ja varastorakennusta. https://www.terastyosalminen.fi/tuotteet/kauhat/ojakauhat

  2. Totta, isossa projektissa ei kannata kiirehtiä. Me ollaan etsimässä tonttia, jonne voimme rakentaa oman mökin. Vielä ei ole sopivaa löytynyt. https://www.northdrill.fi/northdrill/kairaustyot

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *