Mitä jäi mieleen asuntomessuilta 2019?

Asuntomessut kuuluvat varmasti monen rakentajan tai uudesta kodista haaveilevan kesäohjelmaan ja niin kuului meidänkin. Ihan joka vuosi en ole messuille päässyt. Kouvolan asuntomessut olivat seitsemännet asuntomessut, joilla olen käynyt.

Mitä sitten jäi tämän vuoden asuntomessuista mieleen?

Kuva: Suomen Asuntomessut

Messualue sijaitsee 2019 Kouvolan Pioneeripuistossa, joka on Korian vanha kasarmialue. Vanhat punatiiliset kasarmirakennukset ovat venäläisten aikanaan rakentamia. Tämän vuoden teemana oli uusin asuminen historiallisessa miljöössä, jossa uusi kohtaa vanhan. Messualue koostui viidestä korttelista ja oli mielestäni sopivan laaja sekä väljä. Talot eivät olleet ihan kiinni toisissaan. Talot oli sovitettu tonteille suojaamaan kivasti rakennettuja piha-alueita.

Kylpyhuoneissa huomion kiinnitti kotimaisen Woodion ekologiset puukomposiittialtaat sekä ammeet. Ammeita ylipäänsä näkyi useissa kylpyhuoneissa. Vieserin linjakaivot löytyi monesta kohteesta. Kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa oli käytetty paljon marmorikuvioista isoa laattaa. Teräsaltaat keittiöissä ja kodinhoitohuoneissa ovat selkeästi tehneet come backin. Lisäksi näkyi teräksisiä allastasoja.

Vihreän sävyt näkyivät sisustuksessa ja seinäpinnoissa. Myös erilaiset puupinnat ja paneelit seinissä kiinnittivät huomioni. Etenkin Siparilan sormipaneeli sekä virepaneeli, joka on oma suosikkini. Walk in vaatehuoneet löytyi lähes joka kohteessa. Makramee seinäryijyt sisustuselementtinä ovat selkeästi tämän hetken trendijuttu. Eri muotoisia peilejä, etenkin pyöreitä tai kaarevia näkyi useissa tiloissa. Musta väri tuntuu olevan edelleen vahva suosikki etenkin kalusteissa ja keittiöissä.

Ulkotiloissa terassit ja erilaiset kiveykset kiinnostivat. Ulkoporealtaat tuntuvat olevan tämän päivän vakiovaruste omakotitaloissa ja Drop-designaltaita näkyikin paljon. Drop kuuluu myös omalle haavelistalle. Lasiliukuovia näkyi jonkin verran ja sellainen terassin ovena jatkaa oleskelutilat kivasti ja saumattomasti osaksi pihaa. Kuntta eli siirtovarvikko on nostanut viime aikoina suosiotaan ja törmäsin siihen ensimmäisen kerran MTV:n Kotoisa ohjelmassa. Kuntta oli hyvin esillä myös Kevät-messuilla ja nyt myös asuntomessukohteiden pihoilla.

Näiden lisäksi huomio kiinnittyi erityisesti keittiöihin. Tuntuu, että kehyskeittiöt ovat uusin trendi tällä hetkellä. Meillekin on tulossa kehyskeittiö. Eli korkealla kaapistoseinämällä sijaitsee altaalle oma pieni syvennysaukko.

Lastenhuoneisiin oli mielestäni myös panostettu tänä vuonna erityisen paljon tai sitten vain kiinnitin niihin jostain syystä tänä vuonna enemmän huomiota. Vai mitä sanotte näistä söpöistä huoneista?

Messuilla oli paljon kompakteja kohteita ja erillinen minitaloalue. Messuilla esiteltiin myös yhteisöllinen senioriasumisen kortteli. Kovin tavanomaisia valintoja oli tehty muutamissa kohteissa ja jäin kaipaamaan sellaista ihan todella ”super wow” kohdetta. Messuilta yleensä lähdetään hakemaan inspiraatiota, enkä silloin kaipaa yhtään tavallisuutta, varsinkin kun etsin sisustamiseen ja rakentamiseen uusia ideoita.

Seuraavassa postauksessa luvassa tarkempi katsaus messusuosikkeihini.

Asuntomessujen portit ovat vielä avoinna 11.8.2019 asti.
Joko olette käyneet tai vasta menossa?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *