Mitä maksaa kodin kiintokalusteet?

Budjettiasiat sekä toteutuneet kustannukset ovat sellainen aihe, joka tuntuu herättävän kiinnostusta. Olen kirjoittanut budjettiahdistuksesta ja kerroin, mitkä tekijät meillä aiheuttivat budjetinylityksen. Yksi budjetin ylittäjistä oli kodin kiintokalusteet. Olin arvioinut kiintokalusteisiin kuluvan n. 25.000 Euroa, sisältäen myös keittiön kodinkoneet. Tällä summalla olisi varmasti selvitty, mikäli olisimme valinneet toisen toimijan. Halusimme kuitenkin panostaa ja valita sellaisen toimijan, joka ymmärtää meidän tarpeemme sekä tekee kaunista jälkeä.

Kaikki kiintokalusteet maksavat meille toimitettuna, kasattuna ja asennettuna noin 37.000 Euroa. Pelkkien kalusteiden ja kodinkoneiden osuus tästä on 28.000 €. Mittaaminen, rahti, kasaaminen ja asennus haukkaa siis liki 9.000 € kokonaissummasta. Hanat eivät sisälly tähän hintaan. Mistä tuo summa oikein koostuu, tässä erittelyä.

KEITTIÖ
Kallein osuus paketista. Keittiössä hintaa nostivat kvartsitasot, viinikaappi ja aamiaiskaapin ovimekanismi. Tingimme ovimateriaalista ja vaihdoimme haaveillun koivuviilun mattavalkoisiin mdf-oviin. Koivuviilu olisi tuonut lisähintaa reilun tonnin. Tonni ei toki kuulosta paljolta, mutta kun tonnin säästökohteita kertyy useampi, niin lopulta se tekee helposti toista kymmentä tuhatta. Emme myöskään valinneet luksusluokan kodinkoneita lukuunottamatta keittotasoa. Halusimme ehdottomasti sellaisen keittotason, johon liesituuletin on integroitu. Meille valikoitui tästä syystä ja keittiösuunnittelijamme suosituksesta Savon Bora Pure. Keittiön kustannukset kodinkoneineen yhteensä noin 16.500 €.

KODINHOITOHUONE & ARKIETEINEN
Näiden hinta koostuu pääosin riittävästä säilytystilasta ja kaapistojen määrän tarpeesta. Arkieteisessä tulee olemaan kaikki ulkovaatesäilytys sekä tilat kengille ja harrastusvaatteille. Kodinhoitohuoneen puolella säilytetään kaikki puhtaat liinavaatteet ja pyyhkeet. Kodinhoitotilan taso on perus laminaattia. Siivouskaappi löytyy myös näistä tiloista. Aputilojen kaapistot noin 6.000 €.

KYLPYHUONEET
Meille tulee kaksi kylpyhuonetta asuintiloihin. Molempiin tulee peilikaapit sekä koivuviiluiset allaskalusteet ja valumarmoritasot. Saunatuvan pesutilaan hankimme käsienpesualtaan erikseen itse. Kylpyhuoneiden kalusteet yhteensä noin 1.500 €.

MUU SÄILYTYS
Tähän kuuluu meidän makuuhuoneen yhteydessä oleva koko seinän levyinen walk in closet. Työhuoneeseen tulee yläkaapisto ja työskentelyyn pöytätaso. Lisäksi toiseen alakerran makuuhuoneeseen tulee iso säilytyskaluste, johon mahtuu myös muun perheen tavaraa tarvittaessa. Säilytyskalusteiden kustannukset 4.000 €.

Toivottavasti hinnat antavat osviittaa budjetointiin. Kiintokalusteisiin kannattaakin varata riittävästi. Ovat kuitenkin niin näkyvä osa kotia. Kuten alkuun totesin, olisi varmasti edullisemminkin tässä päästy. Ratkaisut on ajateltu meidän tarpeisiin ja säilytystila on toivottavasti maksimoitu. Haluan myös, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa.

LUE MYÖS!
Keittiösuunnitelmat
Kodinhoitohuoneen suunnitelmat
Kiintokalustetoimittaja valittu
Maatöiden kustannukset
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Mitä firmoja päädyitte kiintokalusteisiin käyttämään?

    1. Hei, meidän kaikki kiintokalusteet toimittaa asennettuna Handyhand.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *