Mitä ottaa huomioon keittiön suunnittelussa?

Jos eteinen on kodin käyntikortti, niin keittiö on ehdottomasti kodin sydän. Haaveissa on saada tarpeeksi suuri keittiö, joka on yhtenäistä avointa tilaa ruokailun ja olohuoneen kanssa. Semmoinen kiva vieraiden kanssa seurusteluun sopiva kokonaisuus.

Kuva: Pinterest

Tässä listaa meidän toiveista

Iso saareke
Apteekkarinkaappi kuivamuonille
Viinikaappi
Bora Basic liesi+liesituuletin yhdistelmä
Aamiaiskaappi
Integroidut erilliset jääkaappi ja pakastin

 

 

Näillä näkymin meille tulee II-mallin keittiö, jossa on korkea kaapistoseinämä ja kierrettävä iso saareke. Saarekkeen toiminnallisuuksia tulee olemaan ainakin keittotaso ja viinikaappi. Vesipisteen paikkaa vielä pohditaan. Se tulee joko saarekkeeseen tai kaapistoseinämälle omaan syvennykseensä. Tällä hetkellä kallistun sijoittamaan hanan omaan syvennykseen, koska emme halua ahtaa saareketta liian täyteen. Taso sekä laskutilaa pitää olla riittävästi. Saarekkeen ääressä on kiva kokkailla, seurustella, laittaa tarjoilut esille, syödä, tehdä läksyjä, mitä ikinä!

Kuva: Pinterest

Simppeli skandinaavinen tyyli miellyttää värimaailman suhteen. Emme kuitenkaan halua täysin valkoista keittiötä. Puunsävyä olisi kiva tuoda kaapin oviin ja yhdistää raikkaaseen valkoiseen. Valkaistu koivuviilu miellyttää tällä hetkellä eniten. Saareke kiinnostaisi päällystää suurlaatalla, joka onkin ollut nyt kovasti esillä. Koitamme kuitenkin välttää ns. trendijuttuja. Haluamme mahdollisimman ajattomia ja kestäviä valintoja, jotta keittiön tyyli on vielä ajankohtainen vuosienkin päästä. Tekstiileillä on helpompi sekä halvempi tuoda väriä kotiin, kuin vaihtamalla kiinteitä kalusteita.

Vaikka aika paljon saan vaikuttaa päätöksiin sisutusvalintojen suhteen, niin on Laurillakin sananvaltaa. Eniten keskustelua on käyty uunin sijoittelusta sekä kylmälaitteista. Esteetikkona haluaisin kaikki mahdollisimman integroiduksi ja pois näkyvistä. Avokeittiö näkyy oleskelutilaan ja näkymä saisi olla harmoninen ja kalustemainen. Lauri toivoo uunia pöytätason korkeuteen ja minä taas haluaisin sen saarekkeeseen piiloon. Lauri haluaisi jääpalakoneellisen pakastimen, mieluiten side-by-side laitteen. Minä puolestaan haluaisin integroida kylmälaitteetkin. Vaikka keittiöstä tuleekin suurehko, niin tuntuu ettei ihan kaikkia toiveita saada toteutettua. Kompromisseja on luvassa.

Kuva: Pinterest

Keittiön toiminteet on hyvä olla ajoissa selvillä, koska sähkö- ja vesipisteet tulee olla lyötynä lukkoon varhaisessa vaiheessa. Keittiön suunnittelussa kannattaakin ottaa huomioon ainakin nämä seikat!

Keittiön malli
Värimaailma
Tason materiaali
Toiminnallisuudet
Kodinkoneet ja niiden tilantarve
Tarpeeksi laskutilaa
Kaappitilan riittävyys
Riittävä valaistus etenkin työtasoille
Astianpesukone lähelle vesipistettä
Keittiön kolmio: Hana, liesi, jääkaappi

Keittiön ohella kannattaakin kilpailuttaa samalla kaikki kodin kiintokalusteet. Usein koko helahoidon saa samalta luukulta tilattua. Muutama suosikkivalmistaja meillä onkin jo listattuna, kotimaisuus kiinnostaa tässäkin asiassa.

Onko teillä omaa suosikkia keittiövalmistajista?
Onko keittiöremontti tai keittiön suunnittelu ajankohtaista?

LUE MYÖS
Aamiaiskaappi
Suurlaatta keittiön tasoksi
Liesituulettimen valinta
Hanavalintoja

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Kiitos kommentistasi 🙂

    Musta keittiö olisi tosi upea! Ihailen aina muiden mustia kaapistoja. Jotenkin en loppujen lopuksi näe meillä mustaa keittiötä ja mies ei siitä myöskään niin innostunut.

    Tuo saarekehomma onkin kinkkinen. Ihan oikeasti en haluisi saarekkeeseen keittotasoa enkä hanaakaan, mutta aina tulee kompromisseja. 😀

  2. Keittiön sävy maailmanne on samansuuntaista kun meidän tulevaan ajattelin. Mustakeittiö myös kiinnostaisi, mutta kyllä puu ja valkoinen luo ihanan rauhallisen ja ajattoman fiiliksen. Meillä mies haluaisi lieden saarekkeeseen. Itse mietin sitä vielä, koska saareke kerää tavaraa ja papereita päälleen vaikka sitä kuinka yrittäisi välttää. Miten tämä sitten yhdistettynä rasvaan ja kuumuuteen?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *