Onko meidän sisustuksessa liikaa puuta?

Pohdin toukokuussa, mikä määrä on liikaa puuta sisustuksessa? Silloin meillä ei vielä ollut mitään valmiita pintoja nähtävillä ja minun oli todella vaikea hahmottaa tulevaa kokonaisuutta. Pala palalta ajatus kuitenkin kirkastui ja meidän sisustuksen punainen lanka onneksi lopulta löytyi. Nyt on aika katsastaa, tuliko meille puuta liikaa.


Toukokuisessa postauksessa painin ongelman kanssa, miten yhteensovittaa eri puumateriaaleja ja puun sävyjä. Silloin tajusin, että meidän on luovuttava jostain, jotta kokonaisuudesta saataisi yhtenäinen. Koitin pitää mielessä jatkuvasti minun sanonnan ’Less is more’. Toukokuussa oli jo päätetty, että yläkertaan tulee kokonaisuudessaan tamminen kalanruotoparketti. Myös ikkunoiden sisäsävy oli päätetty ja meille tuli puunsävyiset ikkunat. Näiden ympärille lähdin rakentamaan loppuja valintoja.

Olimme tehneet kiintokalustesuunnittelun jo kesällä 2019, mutta jokin palanen mielestäni edelleen puuttui kokonaisuudesta. Meille piti alunperin tulla koivuviiluiset kylpyhuoneiden allaskalusteet sekä keittiössä aamiaiskaapin sisus. Konsultoin meidän kiintokalustetoimittajaa uudelleen ja sain vahvistusta ajatuksilleni vaihtaa allaskaluste ja aamiaiskaapin hyllyt tammisiksi. Arkieteisen istuinpenkkisyvennys piti myös tulla koivuviiluisena. Muutaman mutkan myötä istuinsyvennyksen paikka ja muotoilu hieman muuttui. Tämän pähkäilyn myötä koivuviilu karsiutui kokonaan pois ja sen tilalle tuli tammi, jolloin tajusin tammen olevan meidän koko kodin sisustuksen sydän.

Eteisen tilanjakajaksi suunniteltu rimaseinä, työhuoneen & parven rimaseinä ja rimakatto sekä makuuhuoneen sängynpäätyseinä olivat seuraava suunnittelun ongelmakohta. Miten saada näihin jokin yhteinen tekijä, ettei kokonaisuudesta tule liian levoton ja sekava? Mietimme jopa parvelle puolilasiseinää tuomaan rauhallisuutta. Onneksi puolilasiseinän ajatuksesta luovuttiin, kun näin tilan levyvalmiina. Halusin ehdottomasti edetä alkuperäisen suunnitelman mukaan ja laittaa parvellekin rimaseinäkkeen. Rimaseinät on sävytetty portaiden ja parketin kanssa yhteen, kirkkaalla Osmo Color mattalakalla.

Sängynpäätyseinä piti alkuperäisen suunnitelman mukaan päällystää Siparilan Vire paneelilla. Ja vaikka tuo paneeli on edelleen mielestäni todella kaunis, niin kyllästyin raksamatkan varrella koko ajatukseen paneloida yhtään mitään nähtyäni Vire ja vastaavaa Cent Dyyni paneelia aivan liikaa kaikkialla. Suunnitelmiin astui välissä myös rima, mutta sekin karsiutui lopulta nopeasti pois. Koin makuuhuoneesta tulevan muuten liian levoton. Sitten se kolahti, tammiviilu. Olimme jo päätyneet sisäovien kohdalla tammiviiluun, joten se tuntui hyvin luonnolliselta valinnalta makuuhuoneen sängynpäätyseinään. Onneksi sen valitsimme, koska sängynpääty sointuu nyt täydellisesti makuuhuoneen liukuoven kanssa muodostaen harmonisen parivaljakon. Liukuoven ollessa avoinna oviaukosta pilkistää rimaseinäke.

Puu on nyt sisustuksessa todella kovassa suosiossa. Voidaan sanoa puun jatkavan viime vuoden trendeistä vahvasti myös tänäkin vuonna. Mielestäni olemme onnistuneet tekemään trendeistä huolimatta ajattomia yhteneväisiä valintoja. Pienten mallipalojen turvin olen tehnyt tätä suunnittelutyötä koko rakennusajan ilman suurempaa ulkopuolista apua. Lopputulos on meille mieluisa. Puu tuo meidän sisustukseen sopivasti lämpöä ja tammi on meidän kodin sisustuksen punainen lanka.

Onko meidän sisustuksessa liikaa puuta? Vastaus kysymykseen on – mielestäni meillä on juuri sopivasti puuta!

LUE MYÖS!
Hanat, suihkut, lattiakaivot
Toimiva kuraeteinen
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Pääeteinen
Budjettiahdistus
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Meidän tulevan kodin aputilat  

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (4)
  1. Teidän kotinne näyttää ihanalta ja harmoniselta. Onneksi olkoon 🙂 Odotan aina innolla seuraavaa blogijulkaisua. Mistä portaiden reunassa kulkeva musta reuna on tehty?

    1. Kiitos, kiva kuulla 🙂 Portaiden musta reuna on korkeapainelaminaattia.

  2. Kauniilta ja harmoniselta näyttää. Tammi on näyttävä. Mikä valkoisen sävy teillä on seinissä?

    1. Kiitos! Meillä on Tikkurilan Paperi seinien yleissävynä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *