Pääeteisen suunnitelmat

Nyt esittelyvuorossa meidän eteisen suunnitelma. Meille tulee pääeteisen lisäksi vielä erillinen arkieteinen, josta kuraiset lapset ohjataan sisään. Pääeteisestä on pääosin kulku vieraille ja ehkä kuivin kengin ulos.

Kun lähdin listaamaan toiveita, yksi listalla olevista asioista oli korkea aulamainen eteinen, josta johtaa portaat yläkertaan. Sellainen meille on tulossa. Isot ikkunat tuovat varmasti valoa tähänkin tilaan. Tila kaipaa mielestäni riippuvalaisinta. Mielessä on muutama vaihtoehto, mutta sitä oikeaa vielä etsitään. Louis Poulsenin Radiohus valaisimet miellyttävät kuitenkin eniten silmääni tällä hetkellä.

Ikkunan eteen haluaisin pitkän penkin. Ikkunan viereen oikealle kauniin peilin, koska eteisen kaapistoon ei näillä näkymin ole tulossa peiliovia. Kaapistossa on tarkoitus säilyttää oman perheen vähemmän käytössä olevia takkeja, kuitenkin niin että vieraiden takeille jää tilaa.

Eteisestä kulkee käytävä poikien huoneisiin. Eteisen läpi myös kuljetaan yläkertaan ja siitä on lisäksi ovet kodinhoitotilaan sekä arkieteiseen. Eteinen toimii siis läpikulkutilana, joten sen onkin hyvä olla erillään arkieteisestä. Näin lika ja kivet eivät kulkeudu niin helposti poikien huoneisiin tai kodinhoitotilaan.

Eteiseen tulee laattalattia, todennäköisesti isoa 60×60 cm kokoista laattaa. Mielessä on nyt kovin pinnallakin oleva terrazzo tyyppinen tai ceppo di gre kuvioinen harmaan beige laatta. Yllä mielessä olevista vaihtoehdoista kuvat. Sävy on varmaankin harmaan beige, sointuu tammiparketin kanssa yhteen. Terrazzokuvio on siitä hyvä, että se on armollinen lialle ja pölylle. Eteiseen tulee näyttävät teräsportaat mustilla yksityiskohdilla sekä askelmat sävytettynä yläkerran tammiparkettiin. Seinät maalataan myös eteisessä, kuten koko talossa sävyllä Tikkurilan valkoinen.

Portaiden yläpäähän tulee kuvan kaltainen rimoitus. Näitä rimoituksia olen ihaillut monissa paikoissa ja viimeisimmäksi Porin asuntomessuilla 2018 Talo Lintulassa.

Hyvin simppeliä ja ajatonta. Ei siis tässäkään tilassa mitään varsinaista väri-iloittelua ole luvassa.

LUE MYÖS!
Tältä näyttää tuleva talomme
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Keittiösuunnitelmat
Meidän tulevan kodin aputilat
Saunatuvan suunnittelua
Liesituulettimen valinta
Takkavalintoja
Puutalo, ekotalo, hirsitalo, CLT-talo?
Aamiaiskaappi

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *