Perinteisille lattiakaivoille vaihtoehtoja

Nykyään on saatavilla todella tyylikkäitä ja moderneja lattiakaivoratkaisuja perinteisen mallin lisäksi. Tunnetuimpia valmistajia markkinoilla taitavatkin olla Unidrain ja Vieser, joiden kaivot mahdollistavat isojen laattojen käytön pesutiloissa. Perus 10×10 cm kokoisen laatan kanssa voi toki myös käyttää tuollaista designkaivoa, mutta mielestäni idea menee silloin hukkaan. Unidrain kaivo tulee meillekin, koska haluamme isoa laattaa jokaiseen kylpyhuoneeseen.

IMG_5554.jpg

Kuva: @vieserliving

Tuollainen Vieserin designratkaisu voisi sopia saunatuvalle, sinne haetaan spahenkeä ja tunnelmaa.

IMG_5711.jpg

Kuva: @unidrain

Unidrainin highline mallistokin kiinnostaa, koska siinä metallinen ritilä korvataan paneelilla, joka voidaan päällystää ympäröivällä lattialaatan palalla. Tällöin kaivosta saadaan miltei huomaamaton. Todellista kylpyhuoneen ylellisyyttä!

IMG_5706.jpgYleensä unidrain kaivo asennetaan seinän viereen, valikoimista löytyy myös vapaasti asennettavia malleja. Ohessa kuva meidän nykyisestä unidrain kaivosta, joka on asennettu saunan lasiseinän alle, jolloin suihkun ja saunan vedet valuvat samaan kaivoon. Päädyimme tähän ratkaisuun aikanaan, koska kaatoja ei suositella tehtävän kohti ulkoseiniä.

IMG_5707.jpgKurasyöppökin on toki lattiakaivo ja se on osoittautunut käytössä meillä arjen pelastajaksi. Siihen on ollut helppo ohjata takaoven kautta kurainen lapsi huuhdeltavaksi. Huippujuttu lapsi- ja etenkin koiraperheessä! Olisipa koira 🙂 Olen myös suihkuttanut viherkasvejamme kurasyöpön päällä. On siis selvää, että kurasyöppö halutaan uuteen kotiin myös. Tulemme sijoittamaan kurasyöpön arkieteiseen. Sille varataan tällä kertaa oma kaakeloitu suihkuttelunurkka. Kurasyöpön ideana on siihen asennettu lokero, johon kaikki kuran mukana tulevat hiekat ja kivet huuhtoutuvat. Hiekka ei siis pääse tukkimaan viemäriä. Kuulemma  lähes puolet rakentajista valitsee kurasyöpön uudiskohteeseensa.

IMG_5708.jpg

Kuva: @unidrain

Unidrainilla on myös yllä olevan kuvan Kuramatto niminen tuote, joka vastaa hyvin paljon tuota meidän kurasyöppöä, mutta siinä metalliritilän tilalla on mattomainen ritilä, johon voi pyyhkiä kengänpohjat.

Ei olla vielä lyöty lopullisesti lukkoon kaivovalintoja. Näissä selkeästi on vielä pähkäiltävää, vaikka suuntaviivat meillä on selvillä.

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *