Portaat

IMG_5628.jpg

Kuva: @grado_design

Kävimme viikko sitten allekirjoittamassa meidän tontin kauppakirjan! Enää ei siis voida perääntyä, vaikka välillä vähän hirvittääkin, mihin sitä on taas tullut lähdettyä. Enimmäkseen olen kuitenkin vielä innoissani. 

Tontille tulee kaksikerroksinen talo. Sen määrää kaava. Tarvitsemme siis portaat! Taisin törmätä Grado Design Oy:n portaisiin ensimmäisen kerran viime kesänä Porin asuntomessuilla. Sen jälkeen kyseinen porrasvalmistaja on tullut myös monissa sisustus- ja rakennusblogeissa sekä Instagramissa vastaan.

Portaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Askelmat valmistuvat Pirkkalassa. Portaisiin saa valita massiivipuiset tai laatta-askelmat.

IMG_5584.jpgPorrasmalleja on yhteensä kuusi erilaista. Eniten meitä miellyttää mallit Kide ja Leiju. Askelmat saa sävytettyä lattian kanssa yhteensopivaksi.

Leiju portaat vaativat asennuksen betoniseinään ja teräsrunko on puolestaan asennettu askelmien sisään. Ymmärsin arkkitehtimme puheista, että riittää, kun seinän rakenteita on vahvistettu porrasaskelmien kohdilta, ei välttämättä tarvita täysbetonirakenteista seinää, joka on melko kallis toteuttaa. Kannattaakin siis ottaa porrassuunnittelu huomioon hyvin aikaisessa vaiheessa suunnitellessa taloa.

Leiju portaiden tolpattomat lasikaiteet ilman näkyviä kiinnikkeitä ja näkyvää runkoa ovat mielestäni yksinkertaisuudessaan tyylikkäät! Portaat leijuvat nimensä mukaisesti ikään kuin ilmassa. Gradon esitteessäkin niitä kuvataan sanalla maaginen!

IMG_5634.jpgKuva: @grado_design

Kyselin taannoin Rakenna ja remontoi -messuilla hintahaarukkaa portaille. Kide pyörii n. 12.000 € ja Leiju 15.000 € paikkeilla. Hinta sisältää asennuksen ja LED-valaistut askelmat. Portaat tulevat meillä keskeiselle paikalle korkeaan porrasaukkoon ja ovat sisustuksellinen elementti, siksi saavatkin ollakin näyttävät.

Portaiden asennus tehdään rakennusprojektin aivan loppuvaiheilla. Työmaavaiheessa raksalla on tilapäiset portaat, jotta lopulliset portaat eivät vaurioidu muun rakentamisen aikana. Portaiden hankinta alkaa meillä olla ajankohtainen vasta vuoden loppupuolella. On hyvä kuitenkin olla selvät sävelet monen asian kohdalla. Valintoja tämän projektin aikana tehdään satoja ellei jopa tuhansia eri materiaalien ja yksityiskohtien suhteen.

Toki muitakin porrasvalmistajia on ja kaikkiin vaihtoehtoihin täytyykin tutustua ajan kanssa. Toivottavasti sopiva vaihtoehto löytyy ja saamme meille mieluisat portaat!

LUE MYÖS
Seinien maalisävyt
Hanavalintoja
Takkavalintoja
Millaiset lattiat meille tulee?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *