Rimakatto

En alkuun ajatellut, että meille tulisi rimakattoa lainkaan. Onneksi siihen kuitenkin päädyimme, koska nyt en osaa kuvitella työhuone ja parvitilaa ilman rimakattoa.

Meillä on otettu huoneiden akustiikka huomioon jo suunnitteluvaiheessa ja näin mielestäni pitäisikin pyrkiä toimimaan aina. Erilaisia vaihtoehtoja hyvän akustiikan luomiselle on monia. Meidän korkea eteisaula ja kolmen metrin korkuinen olokeittiö sai ylleen stretchkaton. Oli myös selvää, että työhuone & parviratkaisu vaatii akustoivan katon huonekorkeutensa puolesta.

Työhuone & parvitilassa on harjamallinen katto. Mietimme siihen aluksi sormipaneelia tai muuta puupaneelia. Stretchkatto ei parvelle olisi ollut optimiratkaisu. Parven tila on matala ja minulla oli pelko siitä ,että pojat tulisivat sohimaan kangaskaton ennenpitkää rikki. Puntaroin aikani, sopiiko rimakatto tilaan, koska parven ja työhuoneen tilanjakajaksi tehtiin rimaseinäke. Tämä sai minut pohtimaan, mikä määrä puuta sisustuksessa on liikaa.

Tilasin dyyni-paneelista mallipalat kotiin ja sain valkolakatun sekä käsittelemättömän version. Kumpikaan niistä ei miellyttänyt minua ja paneelin käsitteleminen itse ei tässä kohtaa ollut meillä vaihtoehto. Dyyni myös muistuttaa Siparilan Vire paneelia, jota on näkynyt viimeaikoina hyvin paljon niin asuntomessuilla kuin Instagramin sisustustileillä. Siispä jatkoin etsintää ja bongasin Instagramissa Oveluksen rimakaton. Tilasin mallipalat kotiin ja vertailin niitä meidän parkettimallipalan kanssa. Meille valikoitui lopulta sävyksi kuultovaahtera.

Meidän rimakattopaneeli on siitä erilainen, ettei se vaadi alleen perinteistä mustaa kangasta. Rimat ovat valmiit asennettavaksi niin sanotulla ponttiasennuksella ja niissä on piilokiinnitys.

Työhuoneen puolelle tuli musta valokisko poikittain rimaan nähden. Valokiskoon kiinnitetään mustat Airam Beam spottivalaisimet. Parvelle tulee upotetut neliön malliset mustat spottivalot.

Mikään halvin ratkaisu tämä Oveluksen valmispaneeli ei missään nimessä ollut. Riman hinnastohinta on n. 80 € / neliö, siihen päälle vielä asennus, jolloin meidän rimakatosta tuli kalliimpi mitä stretchkatto oli asennuksineen.

Paneeli vaikuttaa kuitenkin oikein laadukkaalta ja meidän asentajatkin rimapaneelia kehuivat. Rakennusliike Koivun timpurit asensivat rimakaton meille tuntityönä. Rakennusliike Koivu on rakentanut meidän talon meille levyvalmiiksi.

Rimat asennettiin vinon katon suuntaisesti.

Rimakatto on tulossa myös meidän saunarakennuksen tupatilaan.

LUE MYÖS!
Tee itse epoksilattia
Laattavalinnat
Missä panostimme ja missä pihistimme?
Siperianlehtikuusi ja valmista pintaa
TOP 5 asumisen trendit, miten toteutuvat meillä?
Parketin valinta
Voiko puuta olla liikaa sisustuksessa?
Toimiva kuraeteinen
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Lopulliset pohjakuvat
Saunatuvan suunnittelua
Miksi palkata arkkitehti?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *