Saunatuvan suunnittelua

Erilliset saunarakennukset uudiskohteissa on yleistymässä. Meillekin tulee erillinen saunatupa. Emme halua saunaa päärakennukseen lainkaan. Normaalin rakennusoikeuden lisäksi saamme rakentaa tontille maksimissaan 40 neliötä taloustilaa. Meidän saunatupa on 25 neliön suuruinen. Taloustiloihin saa sijoittaa esimerkiksi juuri peseytymistilat. Tässä pohjakuvaa saunatuvasta.

SAUNATUPA

Saunatupa tulee olemaan pyhitetty rentoon oleskeluun ja nautiskeluun. Saunan lisäksi sinne tulee kylpytilat, erillinen pieni wc sekä pukuhuone, joka toimii samalla oleskelutilana. Saunatuvalle tulee oma takka. Takan valinnasta löytyy aiempi postaus täältä. Ja miksei oleskelutilaan voisi myös sijoittaa telkkarin. Polttopuukatos on sijoitettu myös tuohon saunatuvan kylkeen.

PINTEREST MOODBOARD

Saunatuvalle tulee vino sisäkatto. Kattoon on mietinnässä Siparilan Vire paneeli, jota haluaisin laittaa myös makuuhuoneen seinään. Vire paneelia onkin näkynyt nyt paljon sisustuksissa, taisi singahtaa suosioon Mikkelin asuntomessuilta. Mikkelin messujen Harmaja Saimaa kohteessa Vire paneelia oli käytetty taitavasti juurikin makuuhuoneessa, olohuoneen seinässä sekä keittiön katossa.

Kuva: @kannustalo

Saunatuvan lattiaan mietitään betonimaista harmaata mikrosementtiä. Tilassa tulee olemaan iso kulmaikkuna. Saunan leveästä ikkunasta on näkymä suoraan metsään.

Lapset kun kasvavat ja tarvitsevat omaa rauhaa, voi saunatuvalla hengailla esim. kavereidenkin kanssa. Isäntä voi pitää siellä saunailtaa rauhassa, vaikka muu perhe olisi kotona. Tila toimii tarvittaessa myös vierasmajoituksena. Vähän kuin mökkitunnelmaa omassa pihassa!

Saunatuvan kylpyhuoneen ja saunan materiaalivalinnoista kirjottelen myöhemmin. Valinnat eivät vielä ihan ole selvillä. Toisaalta haluaisin jatkaa talon vaaleaa linjaa saunatuvalla, mutta toisaalta taas hyvinkin tumma kylpyhuone voisi sopia saunatuvan tunnelmaan.

LUE MYÖS
Ensimmäiset luonnokset pohjasta

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *