Tältä näyttää tuleva talomme

Villa Lehikko, Mallinnos: Rendeko

Meillä oli alusta alkaen selkeä visio tulevan talon ulkonäöstä. Hieman jännitti, saadaanko sitä mitä halutaan. Meillä kaava määrittää tietyt kriteerit talon ulkonäölle. Alueelle on laadittu myös erillinen rakentamisohje. Ostaessamme tontin, sitouduimme noudattamaan näitä ohjeita. Kaavamääräyksistä ei helposti pysty poikkeamaan ilman kaavamuutosta. Rakentamisohjeesta voidaan kuitenkin poiketa vähäisesti ja moni muukin alueella on näitä pieniä poikkeamia saanut tehdä.

Meidän toiveissa oli saada moderni suoraviivainen talo, jossa ulkoverhous on tehty siperian lehtikuusesta pystylaudoituksella. Tässä se nyt on ja hyvältä näyttää!

Kuvista poiketen autokatos on vain yhden auton katos. Autokatoksen ylle tulee kattoterassi. Kulku kattoterassille tapahtuu meidän makuuhuoneesta. Kattoterassi ei kuulunut meillä alkuperäiseen suunnitelmaan. Kaavassa ja rakennusohjeissa on määrätty meidän tontin osalta, että taloon kiinnikytketyn autokatoksen kattokulma on oltava sama kuin päärakennuksessa. Tästä ei rakennusvalvonta joustanut ja ehdottivat tilalle tuota kattoterassia, joka meille passasi paremmin kuin hyvin.  Ihanteellisinta olisi ollut saada käynti terassille keittiöstä. Tämä on kuitenkin meitä erittäin paljon miellyttävä kompromissiratkaisu. Kattoterassille kääntyy aurinko paistamaan iltapäivästä ja paistaa myös iltaan asti. Terassi tulee toimimaan meillä auringonpalvontapaikkana ja rentona oleskeluterassina. Siellä voi nautiskella ihanasta ilta-auringosta. Pienensimme vielä ennen rakennusluvan hakua autokatoksen yhden auton katokseksi, jotta terassista ei tulisi niin valtavaa. Mielestäni näyttää myös tuossa ensimmäisessä kuvassa paremmalta yhden auton katoksena.

Takapihalle meille tulee erillinen saunarakennus, kutsumme sitä saunatuvaksi. Tonttimme sijaitsee aivan Vantaan ja Espoon rajalla. Talon isoista ikkunoista näkyvä metsämaisema on siis jo Espoota. Olemme teettäneet pihasuunnitelman, jonka aion täällä bloginkin puolella esitellä lähiaikoina. Pihasuunnitelma toimii hyvänä pohjana maatöitä tehdessä.

Ikkunoiden sijoittelulla on pyritty saamaan suojaa naapureilta. Myös auringon kiertokulku on huomioitu ja talomme sisätilat toivottavasti kylpee ihanassa luonnonvalossa. Saunatuvan sijainti luo myös suojaisan pihapiirin.

Tuleva asuinalueemme on rakentumassa pikkuhiljaa. Noin puolet alueesta on jo valmistunut. Meidän puoliskolla seisoo vasta yksi valmis talo meidän tonttia vastapäätä. Parille naapuritontille on rakennusluvat olemassa ja yhtä rakennetaan parhaillaan. Nyt syksyllä on käynnistynyt myös tarjouskauppa alueen kolmesta tontista. Meidän naapuriksi siis vielä mahdollisuus päästä 🙂

Arkkitehtina: Eemil Luukka, Kolu Arkkitehdit

LUE MYÖS
Miten ekologisuus näkyy talossamme?
Talotoimittaja valittu
Missä mennään ja saanko luvan?
Kohti talopaketin kilpailutusta
Rakennusluvan hakeminen
Tonttikaupoilla
Toiveet tulevan talon ulkonäöstä
Puutalo, ekotalo, hirsitalo, CLT-talo?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *