Toimiva kuraeteinen

Lähtiessämme suunnittelemaan uutta taloamme, ehdoton toive oli saada pääsisäänkäynnistä erillinen arkieteinen omalla ovella ja hyväksi havaittu kurasyöppö. Meillä on tosiaan nykyisessä kodissa myös kurasyöppö ja se on osoittautunut käytössä korvaamattomaksi arjen pelastajaksi. Tosin nyt käytössä on tullut huomattua muutamia seikkoja, miten kurasyöpöstä olisi saanut entistä toimivamman. Nämä opit sisällytimme uuden kodin suunnitelmaan.

1. Sijainti
2. Vesipiste
3. Kuivatustilaa

Kurasyöpön paikka on oltava selvillä LVI-suunnitelmia tehdessä, koska sille asennetaan paikka jo lattiavalun yhteydessä.

1. SIJAINTI
Ensimmäisenä vinkkinä sanoisin, että varatkaa kurasyöpölle oma syvennys, jossa seinätkin on laatoitettu. Näin roiskeet ei haittaa ja voit suihkutella seinät puhtaiksi. Kurasyöppöä ei suositella sijoitettavan ulko-oven eteen eikä varsinkaan kulkuväylille. Olen tosin kuullut, että jotkut sijoittavat kurasyöpön pihalle, jolloin kurat saa jo siellä huuhdeltua kengistä ja vaatteista. Enää en sijoittaisi kurasyöppöä kodinhoitohuoneen yhteyteen, jossa käsitellään puhtaita pyykkejä.

Kuva: Kurasyöppö

2. VESIPISTE
Kurasyöpön lähellä on hyvä olla vesipiste. Meillä nykyisessä kodissa kurasyöpön suihku on sijoitettu hyvin epäkäytännöllisesti allaskaappiin piiloon. Joudumme siis aina avaamaan allaskaapin, jotta suihkua voi käyttää. Nyt meille tulee kurasyöpön syvennykseen oma hana ja suihku, josta on kätevä suihkutella kurat veks. Arkieteinen ei ole varsinaisesti mikään esittelytila, joten siellä mennään käytännöllisyys edellä. Tuollainen aputilahana olisi tilassa varmastikin näppärä, vaikka esteettisempiäkin vaihtoehtoja on. Käsienpesuallaskin voi olla hyvä ratkaisu sijoittaa tähän yhteyteen.

Kuvat: Oras Safira ja Tapwell

3. KUIVAUSTILA VAATTEILLE
Tärkeä on myös muistaa, missä pestyt tai huuhdellut kuravaatteet kuivattaa. Kuivauskaappi olisi tähän ihanteellisin ratkaisu. Harvalla kuitenkaan tilat riittää kuivauskaappiin, meillekään ei sellaista tule. Sijoitamme tankotilaa kurasyöpön ylle, johon märät vaatteet saa roikkumaan ja vesi valuu suoraan kurasyöppöön.

Kuva: Smålands Skinnmanufaktur

LUE MYÖS!
Lattiakaivot
Pääeteinen
Meidän pihasuunnitelma
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Maatyöt ja kustannukset
Budjettiahdistus
Louhintaa
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Lopulliset pohjakuvat
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?
Meidän tulevan kodin aputilat
Kohti talopaketin kilpailutusta
Liesituulettimen valinta
Takkavalintoja
Aamiaiskaappi
Inspiroivat kodin Instagramissa

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *